Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Zona tehnica Fiat

Zona tehnica Fiat Zona tehnica, secrete, tips&tricks Fiat

Reply

Thread Tools
Old 15-02-08, 17:16   #1
kallu

Stage 2

kallu's Avatar

Default Instalatie stergator luneta - fiat bravo

Salut ,

Am o problema cu stergatoru de luneta. In sensul ca pompa de apa functioneaza cred , ca se si aude cand dau de maneta aia in bord, in schimb motorul de la stergator e mort din punct de vedere electric si poate si mecanic. Nu ar fi o problema , il schimb ,dar am desfacut haionul si am obervat ca furtunul de apa e intrerupt exact intre haion si plafon . Intrebarea mea este : pe unde trece acel furtun de apa , ca pana acolo la haion nu ajunge apa deloc, macar acolo ar fi trebuit sa curga , dar nimic . Ce pot sa desfac ,sa vad daca gasesc problema ?
kallu is offline   Reply With Quote
Old 15-02-08, 20:13   #2
shumyfi

Stage 4

Default Re: instalatie stergator luneta - fiat bravo

ai rupto in fericire cred ca tre sa desfaci prin bord sau chiar sal dai jos ca sa vezi ce are
shumyfi is offline   Reply With Quote
Old 20-02-08, 10:50   #3
AlexXx-4ti

Stage 5

AlexXx-4ti's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Fiat]

Salut ce anume nu-ti merge stergätorul sau la stergätorul din spate nu-ti ajunge apa .
Stergätorul l-am schimbat si eu la Bravo am pus unul de la o Brava diferenta este cä cursa stergätorului este ceva mai scurtä .
Dacä apa nu-ti ajunge la stergätorul din spate ai 2 variante ti sa infundat furtunul din cauza apei pe care ai puso te-ar ajuta 100ml de otet si sä nu mai pui apä normalä ci apä distilatä .Dacä este prea frig este posibil sä-ti fi inghetat apa pe furtun .
Dacä tot ai dat haionul de la portbagaj jos scoate furtunul si vezi dacä curge ceva si poti si verifica cu o lampä de control dacä ai curent la motoras dar däi contact si atunci iti rämäne sä vezi ce anume nu-ti merge!!Baftä
Old 20-02-08, 17:03   #4
kallu

Stage 2

kallu's Avatar

Motoru de la stergator sigur nu functioneaza, verificat de un electrician, trebuie schumbat sigur , chestia e ca daca intra apa pe undeva , nu stiu unde se duce , sau daca se aduna undeva , asta e dilema , si nu situ ce sa desfac , ca nu stiu pe unde vine furtunu din fata spre haion . Cred ca pe langa plafon , pe stalpi , sau prin prag , nu imi dau seama de unde vine . Sti usigur ca e intrerupt chiar intre plafon si haion .
kallu is offline   Reply With Quote
Old 22-02-08, 17:52   #5
AlexXx-4ti

Stage 5

AlexXx-4ti's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Fiat]

Salut unde crezi tu cä-ti este intrerupt ?furtunul iti vine pe jos ridicä bancheta si vezi cä-l ai cu cablurile de la instalatie uitäte bine cä eu am fost la un service azi si am dat de unul care era desfäcut in interior .La portbagaj iti inträ unde ai balamalele mai exact pe partea stängä ai un furtun pe acolo iti inträ la portbagaj .
Din fatä de la pompä iti pleacä 2 furtune unul alb si unul negru ,cel negru iti pleacä in spate la stergätor .
Eu acum nu stiu dacä la stergätor in spate dacä mai este o pompä ce ajutä si dacä nu are un ventil .Baftä cautä sä schimbi motorasul de la stergätor dacä ai zis cä-ti este gata cä asa nu are rost doar apa sä-ti ajungä.

Last edited by AlexXx-4ti; 22-02-08 at 17:56.
AlexXx-4ti is offline   Reply With Quote
Old 22-02-08, 18:25   #6
AlexXx-4ti

Stage 5

AlexXx-4ti's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Fiat]

Ai in foto circuitul furtunului de apä de la stergätorul din spate uitäte atent printre cablurile alea trebuie sä-l ai este negru.
Click image for larger version

Name:	DSCN1257.JPG
Views:	234
Size:	494.5 KB
ID:	460782
AlexXx-4ti is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -