Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Zona tehnica Fiat

Zona tehnica Fiat Zona tehnica, secrete, tips&tricks Fiat

Reply

Thread Tools
Old 15-08-07, 13:30   #1
MisuBV

Stage 3

MisuBV's Avatar

Question Sistem spalare parbriz - fara presiune!!!

Salut la toata lumea.
Am o mica nedumerire: sistemul de spalare al parbrizului de pe masina mea(fiat punto 2001) are o presiune a lichidului, indiferent de nivelul lichidului din rezervor, destul de mica; adica, nu stopeste cu presiune lichidul pe parbriz, ci mai degraba il "arunca" ca o stropitoare.....

Vreau sa intreb toti posesorii de punto, aveti aceeasi problema sau este numai la mine? si daca este problema numai la mine, aveti idee de ceva solutii?

Multumesc mult.
MisuBV is offline   Reply With Quote
Old 20-08-07, 12:51   #2
MisuBV

Stage 3

MisuBV's Avatar

Default Re: Sistem spalare parbriz - fara presiune!!!

Nimeni nu are nici o parere? sa inteleg ca numai eu am problema asta?
Old 20-08-07, 15:44   #3
syncron

Stage 5

Quote:
Originally Posted by MisuBV View Post
Nimeni nu are nici o parere? sa inteleg ca numai eu am problema asta?
sal asta e o problema daca nu e reglat bine sau motorasu da semne de oboseala ,vezi ca tre sa aiba un reglaj in lateral pe stropitor daca nu merge de acolo iti tre motoras
syncron is offline   Reply With Quote
Old 20-08-07, 15:53   #4
MisuBV

Stage 3

MisuBV's Avatar

Quote:
Originally Posted by B-69-NOS View Post
sal asta e o problema daca nu e reglat bine sau motorasu da semne de oboseala ,vezi ca tre sa aiba un reglaj in lateral pe stropitor daca nu merge de acolo iti tre motoras
te referi la reglajele de pe capota? daca da, am incercat sa reglez de acolo, dar nici un efect. cred ca imi trebuie un nou motoras. ai idee unde gasesc in masina acest motoras? e cumva in/sub rezervorul de spritz?

Mersi mult de tot.
Old 21-08-07, 14:54   #5
john17

Stage 5

john17's Avatar

E fixat pe rezervor, il gasesti sub aripa. S-ar putea sa se fi depus piatra in pompa (motoras) sau in duze daca ai folosit apa, poate n-ar strica sa incerci sa-l cureti cu ceva (calgon?).
john17 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-07, 10:30   #6
vypera

Stage 1

Quote:
Originally Posted by MisuBV View Post
Salut la toata lumea.
Am o mica nedumerire: sistemul de spalare al parbrizului de pe masina mea(fiat punto 2001) are o presiune a lichidului, indiferent de nivelul lichidului din rezervor, destul de mica; adica, nu stopeste cu presiune lichidul pe parbriz, ci mai degraba il "arunca" ca o stropitoare.....

Vreau sa intreb toti posesorii de punto, aveti aceeasi problema sau este numai la mine? si daca este problema numai la mine, aveti idee de ceva solutii?

Multumesc mult.
In caz ca motorul nu este defect, cel mai probabil este vorba de aceea membrana de cauciuc. Poate este uzat, gaurit. Nu este greu de inlocuit de catre un meserias...

Bafta !
vypera is offline   Reply With Quote
Old 13-09-07, 21:19   #7
syncron

Stage 5

Quote:
Originally Posted by vypera View Post
In caz ca motorul nu este defect, cel mai probabil este vorba de aceea membrana de cauciuc. Poate este uzat, gaurit. Nu este greu de inlocuit de catre un meserias...

Bafta !
sal meseriasu poate sa constate si sa-l arunce e ca la directie la city il spargi vezi ce e in el si la gunoi sau dus vremurile cand se mai repara cate ceva atunci eram in epoca metalelor inbinari prin suruburi etc . acum in epoca plasticului aruncam tot si platim dublu ,daca ai drum in bucuresti iti fac cado un motoras ca ai o mare problema
Old 17-09-07, 15:51   #8
MisuBV

Stage 3

MisuBV's Avatar

Quote:
sal meseriasu poate sa constate si sa-l arunce e ca la directie la city il spargi vezi ce e in el si la gunoi sau dus vremurile cand se mai repara cate ceva atunci eram in epoca metalelor inbinari prin suruburi etc . acum in epoca plasticului aruncam tot si platim dublu ,daca ai drum in bucuresti iti fac cado un motoras ca ai o mare problema
spune-mi te rog cit o sa ma coste(motorasu); o sa am drum in bucuresti week-end-ul asta sau urmator.
Old 18-09-07, 19:48   #9
syncron

Stage 5

o cola n-auzi ca ti-l fac cadou sa nu te mai aud cu motorasu tau
Old 19-09-07, 09:33   #10
MisuBV

Stage 3

MisuBV's Avatar

Quote:
o cola n-auzi ca ti-l fac cadou sa nu te mai aud cu motorasu tau
mersi mult. cred ca week-endul urmator o sa am drum in buc. trebuie sa dau azi un telefon si o sa aflu exact cind trebuie sa merg la buc. o sa revin cu data exacta; spune-mi te rog cum pot sa i-au legatura cu tine.
Mersi mult.
Old 23-09-07, 13:24   #11
BaFaNa

Stage 2

BaFaNa's Avatar

NOS .. vreau si yo niste jante din aliaj .. cadou ..ca sa nu ma mai auzi .. just kiddin` ..
yo am o problema ..la fel mica ( Fiat Albea Dynamic..)..tija aia ..daca pot sa`i zic asa..care trebuie impisa ca sa permita ridicarea capotei..e de plastic..si se cam indoaie la jumate..n`are putere..si de fiecare data trebuie sa bag mana sub capota..si sa dau la o parte.. aia..

a si inca ceva..daca am scapat ceva prin orificiile alea de pe bord..de la parbriz..( aproape de imbinarea parbrizului cu capota..) .. unde se duce..
BaFaNa is offline   Reply With Quote
Old 23-09-07, 14:26   #12
syncron

Stage 5

Quote:
Originally Posted by BaFaNa View Post
NOS .. vreau si yo niste jante din aliaj .. cadou ..ca sa nu ma mai auzi .. just kiddin` ..
yo am o problema ..la fel mica ( Fiat Albea Dynamic..)..tija aia ..daca pot sa`i zic asa..care trebuie impisa ca sa permita ridicarea capotei..e de plastic..si se cam indoaie la jumate..n`are putere..si de fiecare data trebuie sa bag mana sub capota..si sa dau la o parte.. aia..

a si inca ceva..daca am scapat ceva prin orificiile alea de pe bord..de la parbriz..( aproape de imbinarea parbrizului cu capota..) .. unde se duce..
sal pai aia cu motorasu e o problema grava daca ai de gand sa-l demontezi chiar si atunci cand nu este demontabil si mai e si un element care iti permite vizibilitatea in anumite conditii , fara motoras nu vezi iar cu niste jante strambe ai si masaj la maini la tine mai merge ai o masina foarte buna mult prea buna ca intretinere si fiabilitate suspensia si articulatia aduce cu fiat doblo , cu capota asta se intampla la majoritatea masinilor am mai zis ca santem in epoca PLASTICULUI iar daca iti cade ceva dupa bord logic e in spatele bordului si este posibil sa ramana in instalatie in tubulatura adica pe unde nici cu gandu nu gandesti , am mai scos un buletin la un stilo dupa demontarea bordului , chiar ai o masina care va tine multa vreme dar nu incerca sa o tunezi , sant lucruri care le strici incercand sa le modifici , sau facandule sa arate mai urat daca vrei sa-i pui jante cauta ceva cu ET mai mic decat acum ca rotile sa fie mai inafara pe spate aripile parca depasesc prea mult rotile dupa mintea mea bafta
Old 23-09-07, 15:14   #13
BaFaNa

Stage 2

BaFaNa's Avatar

ms de sfaturi .. sincer.. stii ce vreau pe masina asta? ... jante de aliaj si geamuri fumurii..si geamuri electrice pe spate, ca n`are..si la audio ..hm ..se poate si mai bine ..da` sunt multumit
BaFaNa is offline   Reply With Quote
Old 29-09-07, 11:51   #14
ZaiR

Stage 4

ZaiR's Avatar

Member of:
[Fiat]

Quote:
la directie la city il spargi vezi ce e in el si la gunoi

Pa'sta nu ai nimerit-o..se desface se curata magnetii si ai sa ramai uimit ca eroarea de pe bord nu iti mai apare (in majoritatea cazurilor functioneaza,iar daca ulterior iti mai apare acea eroare se reseteaza compul la service)

Incearca inainte sa schimbi motorasul sa nu ai vreun furtun infundat sau strangulat (pune si o cantitate mica de Muscolo...dar micaaa, si incearca sa termini un rezervor de apa,sa nu tii incontinuu apasat pt ca e posibil sa il arzi ulterior)
ZaiR is offline   Reply With Quote
Old 29-09-07, 16:50   #15
syncron

Stage 5

sal ai dreptate nu am nimerito pentru ca nu am incercat , spre deosebire de cei 95 % care tot scriu pe aici din ce aud sau vad io vb din ce am mai facut , pentru linistea ta in cele mai multe cazuri nu se strica motorasul , ai desfacut u si l-ai reparat ? spune si mie cum l-ai demontat te rog mai explicit adica solutia tehnica ms
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMGP0782.JPG
Views:	114
Size:	1.39 MB
ID:	356868   Click image for larger version

Name:	IMGP0783.JPG
Views:	90
Size:	1.44 MB
ID:	356869   Click image for larger version

Name:	IMGP0784.JPG
Views:	83