Zona tehnica Fiat Zona tehnica, secrete, tips&tricks Fiat |
15-08-07, 13:30
|
|
Stage 3
|
Sistem spalare parbriz - fara presiune!!!
Salut la toata lumea.
Am o mica nedumerire: sistemul de spalare al parbrizului de pe masina mea(fiat punto 2001) are o presiune a lichidului, indiferent de nivelul lichidului din rezervor, destul de mica; adica, nu stopeste cu presiune lichidul pe parbriz, ci mai degraba il "arunca" ca o stropitoare.... .
Vreau sa intreb toti posesorii de punto, aveti aceeasi problema sau este numai la mine? si daca este problema numai la mine, aveti idee de ceva solutii?
Multumesc mult.
|
|
|
20-08-07, 12:51
|
|
Stage 3
|
Re: Sistem spalare parbriz - fara presiune!!!
Nimeni nu are nici o parere? sa inteleg ca numai eu am problema asta?
|
|
|
20-08-07, 15:44
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by MisuBV
Nimeni nu are nici o parere? sa inteleg ca numai eu am problema asta?
|
sal asta e o problema daca nu e reglat bine sau motorasu da semne de oboseala ,vezi ca tre sa aiba un reglaj in lateral pe stropitor daca nu merge de acolo iti tre motoras
|
|
|
20-08-07, 15:53
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by B-69-NOS
sal asta e o problema daca nu e reglat bine sau motorasu da semne de oboseala ,vezi ca tre sa aiba un reglaj in lateral pe stropitor daca nu merge de acolo iti tre motoras
|
te referi la reglajele de pe capota? daca da, am incercat sa reglez de acolo, dar nici un efect. cred ca imi trebuie un nou motoras. ai idee unde gasesc in masina acest motoras? e cumva in/sub rezervorul de spritz?
Mersi mult de tot.
|
|
|
21-08-07, 14:54
|
|
Stage 5
|
E fixat pe rezervor, il gasesti sub aripa. S-ar putea sa se fi depus piatra in pompa (motoras) sau in duze daca ai folosit apa, poate n-ar strica sa incerci sa-l cureti cu ceva (calgon?).
|
|
|
11-09-07, 10:30
|
|
Stage 1
|
Quote:
Originally Posted by MisuBV
Salut la toata lumea.
Am o mica nedumerire: sistemul de spalare al parbrizului de pe masina mea(fiat punto 2001) are o presiune a lichidului, indiferent de nivelul lichidului din rezervor, destul de mica; adica, nu stopeste cu presiune lichidul pe parbriz, ci mai degraba il "arunca" ca o stropitoare.... .
Vreau sa intreb toti posesorii de punto, aveti aceeasi problema sau este numai la mine? si daca este problema numai la mine, aveti idee de ceva solutii?
Multumesc mult.
|
In caz ca motorul nu este defect, cel mai probabil este vorba de aceea membrana de cauciuc. Poate este uzat, gaurit. Nu este greu de inlocuit de catre un meserias...
Bafta !
|
|
|
13-09-07, 21:19
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by vypera
In caz ca motorul nu este defect, cel mai probabil este vorba de aceea membrana de cauciuc. Poate este uzat, gaurit. Nu este greu de inlocuit de catre un meserias...
Bafta !
|
sal meseriasu poate sa constate si sa-l arunce e ca la directie la city il spargi vezi ce e in el si la gunoi sau dus vremurile cand se mai repara cate ceva atunci eram in epoca metalelor inbinari prin suruburi etc . acum in epoca plasticului aruncam tot si platim dublu ,daca ai drum in bucuresti iti fac cado un motoras ca ai o mare problema
|
|
|
17-09-07, 15:51
|
|
Stage 3
|
Quote:
sal meseriasu poate sa constate si sa-l arunce e ca la directie la city il spargi vezi ce e in el si la gunoi sau dus vremurile cand se mai repara cate ceva atunci eram in epoca metalelor inbinari prin suruburi etc . acum in epoca plasticului aruncam tot si platim dublu ,daca ai drum in bucuresti iti fac cado un motoras ca ai o mare problema
|
spune-mi te rog cit o sa ma coste(motorasu); o sa am drum in bucuresti week-end-ul asta sau urmator.
|
|
|
18-09-07, 19:48
|
|
Stage 5
|
o cola n-auzi ca ti-l fac cadou sa nu te mai aud cu motorasu tau
|
|
|
19-09-07, 09:33
|
|
Stage 3
|
Quote:
o cola n-auzi ca ti-l fac cadou sa nu te mai aud cu motorasu tau
|
mersi mult. cred ca week-endul urmator o sa am drum in buc. trebuie sa dau azi un telefon si o sa aflu exact cind trebuie sa merg la buc. o sa revin cu data exacta; spune-mi te rog cum pot sa i-au legatura cu tine.
Mersi mult.
|
|
|
23-09-07, 14:26
|
|
Stage 5
|
sal pai aia cu motorasu e o problema grava daca ai de gand sa-l demontezi chiar si atunci cand nu este demontabil si mai e si un element care iti permite vizibilitatea in anumite conditii , fara motoras nu vezi iar cu niste jante strambe ai si masaj la maini la tine mai merge ai o masina foarte buna mult prea buna ca intretinere si fiabilitate suspensia si articulatia aduce cu fiat doblo , cu capota asta se intampla la majoritatea masinilor am mai zis ca santem in epoca PLASTICULUI iar daca iti cade ceva dupa bord logic e in spatele bordului si este posibil sa ramana in instalatie in tubulatura adica pe unde nici cu gandu nu gandesti , am mai scos un buletin la un stilo dupa demontarea bordului , chiar ai o masina care va tine multa vreme dar nu incerca sa o tunezi , sant lucruri care le strici incercand sa le modifici , sau facandule sa arate mai urat daca vrei sa-i pui jante cauta ceva cu ET mai mic decat acum ca rotile sa fie mai inafara pe spate aripile parca depasesc prea mult rotile dupa mintea mea bafta
|
|
|
29-09-07, 11:51
|
|
Stage 4
Member of: [Fiat]
|
Quote:
la directie la city il spargi vezi ce e in el si la gunoi
|
Pa'sta nu ai nimerit-o..se desface se curata magnetii si ai sa ramai uimit ca eroarea de pe bord nu iti mai apare (in majoritatea cazurilor functioneaza,iar daca ulterior iti mai apare acea eroare se reseteaza compul la service)
Incearca inainte sa schimbi motorasul sa nu ai vreun furtun infundat sau strangulat (pune si o cantitate mica de Muscolo...dar micaaa, si incearca sa termini un rezervor de apa,sa nu tii incontinuu apasat pt ca e posibil sa il arzi ulterior)
|
|
|
29-09-07, 16:50
|
|
Stage 5
|
sal ai dreptate nu am nimerito pentru ca nu am incercat , spre deosebire de cei 95 % care tot scriu pe aici din ce aud sau vad io vb din ce am mai facut , pentru linistea ta in cele mai multe cazuri nu se strica motorasul , ai desfacut u si l-ai reparat ? spune si mie cum l-ai demontat te rog mai explicit adica solutia tehnica ms
|
|
|
|
|