Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Zona tehnica Fiat

Zona tehnica Fiat Zona tehnica, secrete, tips&tricks Fiat

Reply
 
Thread Tools
Old 05-10-13, 22:25   #1
diego021288

Stock
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Default Fiat Bravo 1.4 12V se opreste motorul la cald

salut, nu sunt sigur daca e locul potrivit sa las acest mesaj insa chiar am nevoie de niste pareri, sfaturi de la persoane mult mai experimentate ca mine. am un fiat bravo 1.4 12V din 1997 si de vreo 2 saptamani am unele probleme cu ea. Prima oara mi s-a intamplat cand eram la semafor la culoarea rosie, pur si simplu mi s-a oprit masina, turometrul a scazut sub 900 si s-a oprit, am incercat sa o pornesc din nou insa nimic, am mutat-o din loc, am asteptat vreo 30 de minute si pe urma a pornit.
A 2-a oara mi s-a intamplat chiar in mers, noroc ca eram in oras si nu aveam viteza, mergeam normal 2500-3000 de turatii si deodata s-a oprit, turometrul a scazut de tot, frana s-a blocat, era extrem de tare,nu puteam deloc sa apas pe ea, adica apasam dar se simtea ca si cum ar fi ceva ce o blocheaza. tin sa mentionez ca mi se aprind niste lumini in bord, prima e o cheie CODE , am inteles ca e posibil sa nu-mi mai recunoasca cheia si ca se declanseaza un sistem de autoaparare, si ca asta ar fi un motiv pentru care se opreste masina. si mai e o chestie ce se aprinde in bord seamana cu o stropitoare sincer nu stiu ce e insa am sa pun o poza sa vedeti. am mai citit pe forumuri la alte persoane care au avut cazuri asemanatoare, ca e posibil sa fie de la senzorul arbore cotit sau sonda lambda. astept sa-mi spuneti parerile voastre, cei care au mai avut probleme de genul si le-au rezolvat si cei care stiu simptomele si au idee ce ar putea fi. inca ceva daca pornesc masina si o las la relanti dupa 10 minute se opreste si nu mai porneste, trebuie sa o las cel putin jumatate de ora si pe urma aceeasi problema.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ignition.jpg
Views:	54
Size:	76.5 KB
ID:	2867258  
diego021288 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-13, 09:54   #2
livicu
Fiat Driver

Stage 5
 
livicu's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 548
Member of:
[Fiat]
[Colectionar Machete]
Default Re: Fiat Bravo 1.4 12V se opreste motorul la cald

salut , din cate stiu , nu se poate opri din cauza cipului motorul , nu iti porneste daca nu recunoaste cheia , dar odata pornit nu mai are treaba, pt asta ar trebuii sa verifici inelul care vine in jurul contactului su mufa acestuia in prima faza. semnul ala ca o stropitoare este de injector , poate fi acolo o problema sau ceva... de oprit mai poate fi si din cauza clapetei de acceleratie care poate fi murdara si nu inchide sau nu deschide cum trebuie... cel mai sigur mergi cu el la un tester .
__________________

livicu is offline   Reply With Quote
Old 08-10-13, 20:43   #3
TR.91.ZML
Fiat Driver

Stage 5
 
TR.91.ZML's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 610
Member of:
[VW]
[Fiat]
Default Re: Fiat Bravo 1.4 12V se opreste motorul la cald

pune testerul pe ea. asa vei stii sigur cum e cu injectoarele, la care e posibila problema. de asemenea, curata si clapeta de acceleratie. am mai auzit cazuri cand a murit motorul din cauza ei. baftaa!!
__________________
"My Punto is terrible. I hate it. It is always going wrong. So I shall buy another." - Jeremy Clarkson
TR.91.ZML is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -