Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Zona tehnica Fiat

Zona tehnica Fiat Zona tehnica, secrete, tips&tricks Fiat

Reply

Thread Tools
Old 02-03-09, 10:04   #1
janta89

Stock

Default Fiat brava - transplant motor !

Buna ziua..
Baietzi am si eu o intrebare la care nu prea gasesc raspuns.
Cum pot pune un motor de 1200 cmc fiat brava 2001 pe caroserie de acelasi tip , fiat brava dar anul 96' ?
Se spune ca e diferenta de motorizare adica tipul motorului intre cele 2 masini ! cum ca 1 ar fi vertical (2001) iar celalalt orizontal pana in 2000 .
Cine ma poate ajuta in legatura cu asta ... va rog sa va postati parerea .
Multumesc,
Janta
janta89 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-09, 17:28   #2
r4mp

Stage 4

r4mp's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[Fiat]
Default Re: Fiat brava - transplant motor !

Orizontal? Asta poate fi doar in cazul motorizarilor boxter de pe alfa.

Cine ti-a dat informatia asta poate se referea la transversal si longitudinal ( paralel respectiv perpendicular cu puntea de exemplu )

Toate motoarele de pe bravo/brava/coupe/barcheta/punto au o dispunere transversala si verticala.

Blocul motor de 1242cmc din grupul fiat, folosit pe bravo/brava/punto 1, 2, 2b/stilo au avut mereu aceeasi dispunere;

De pe brava tot pe brava ar trebuii sa intre fara nici o problema, si fara a schimba sau adapta alti suporti de motor. Spun acest lucru pentru ca nu s-a efectuat nici o schimbare la caroserie pe parcursul anilor.
Old 05-03-09, 13:10   #3
janta89

Stock

Deci e valabil si pentru a pune motorul de 1200 cmc pe caroserie care initial avea 1400 12v? Si m-as bucura sa fie asa : caroseria sa nu se fi sckimbat de-a lungul anilor ! Pt ca numi permit sa cumpar una prea noua doar pt skimbul de motor.. Deci.. Imi vor trebui adaptori pentru a pune motorul de 1200 sau nu?
Multumesc ,
Janta
Old 09-03-09, 22:14   #4
lagdryan v6

Stage 5

Quote:
Originally Posted by janta89 View Post
Deci e valabil si pentru a pune motorul de 1200 cmc pe caroserie care initial avea 1400 12v? Si m-as bucura sa fie asa : caroseria sa nu se fi sckimbat de-a lungul anilor ! Pt ca numi permit sa cumpar una prea noua doar pt skimbul de motor.. Deci.. Imi vor trebui adaptori pentru a pune motorul de 1200 sau nu?
Multumesc ,
Janta
de la cine iei motorul sa-ti dea si suportul de prindere de lonjeron dupa partea dreapta cel care cred ca se prinde de pompa de apa si atit iti trebuie ca in partea cealalta se tine de cutia de viteze ,sau dc nu il ai il pui de la celalt motor pe care il ai
difrenta intre motorul de 1200 si cel de 1400 este numai de capacitate ,din conditi economice nici o marca auto nu face mai multe modele de blocuri motoare pt fiecare cilindree ci face un singur tip de bloc la care mareste cilindrea prin alezaj si prin marirea cursei pistonului sau monteaza chiulase diferite de 8 sau 16supape si diferite axe cu came in functie de parametri constructivi
deci baza este la fel(blocul motor)

Last edited by lagdryan v6; 17-03-09 at 01:43.
lagdryan v6 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-09, 21:47   #5
chiper

Stage 5

chiper's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[RENAULT]
[Honda]
Smile Re: Fiat brava - transplant motor !

ai nevoie de noroc , de adaptori nu. Succes in continuare.....
chiper is offline   Reply With Quote
Old 17-04-09, 14:17   #6
janta89

Stock

salut din nou..
caut fiat brava .. la un pretz bun.. poate fi avariat / nu , cu motor / fara / avariat . Anul nu conteaza.. Orice oferta conteaza pentru mine.
multumesc anticipat,
janta
- Copyright 2024 4Tuning -