26-03-08, 09:01
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [Oltcit] [Opel]
|
Filtru Sport
salutare la toata lumea! zilele astea mi-am luat si yo un filtru sport k toata lumea!  insa vreau si yo sa stiu mai multe despre avantajele si dezavantajele lui!!!
si inca ceva...daca se poate spala si cum se poate face asta...ce cu anume?
help me pls !
|
|
|
26-03-08, 11:03
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Re: Filtru Sport
pai depinde ce filtru ti-ai luat... ce marca, din ce material? unde vrei sa-l pui?
|
|
|
26-03-08, 11:36
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Geo_ZGA
pai depinde ce filtru ti-ai luat... ce marca, din ce material? unde vrei sa-l pui?
|
l-am pus pe masina , e universal d'ala rosu cu crom in capete!!! ceva de genu asta (din poza)
|
|
|
26-03-08, 14:09
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
eu am o parere proasta despre filtrele "no name" si in general despre tot ce e "no name". asa ca sfatul meu este sa nu il folosesti. eu zic asa: avantaje - sunet, dezavantaje - risti sa nu filtreze bine si sa iti traga mizerii in motor... si papa, te apuci de reparatii neprevazute...
sunt ieftine, dar eu cred ca sunt si proaste... crezi ca degeaba costa ceva "de firma" de cel putin 3-4 ori mai mult? mai bine pui un K&N sau Pipercross, chiar si Simota cred ca sunt mai bune decat ce ai luat tu...
|
26-03-08, 14:19
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Quote:
eu am o parere proasta despre filtrele "no name" si in general despre tot ce e "no name". asa ca sfatul meu este sa nu il folosesti. eu zic asa: avantaje - sunet, dezavantaje - risti sa nu filtreze bine si sa iti traga mizerii in motor... si papa, te apuci de reparatii neprevazute...
sunt ieftine, dar eu cred ca sunt si proaste... crezi ca degeaba costa ceva "de firma" de cel putin 3-4 ori mai mult? mai bine pui un K&N sau Pipercross, chiar si Simota cred ca sunt mai bune decat ce ai luat tu...
|
am gasit cutia la filtru !!! scrie Leader Performance AIR FILTER LR-552 !!! cred k p'asta o sa-l dau jos si o sa-mi iau un Pipercross
|
|
|
26-03-08, 14:43
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
sunt de acord cu tine la ultima parte... cu datul jos si pus Pipercross
|
|
|
26-03-08, 16:40
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Quote:
sunt de acord cu tine la ultima parte... cu datul jos si pus Pipercross 
|
deja am pus pe cineva cunoscut mie sa-mi faca comanda pe un site !!! nu-i stiu adresa exact
|
|
|
26-03-08, 17:30
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
vezi unde il pui, sa nu-ti traga aer cald de la motor. nu stiu daca la espero e partea dreapta la fel ca la cielo, dar la mine, sub cutia filtrului e cutie rezonatoare in aripa. se scot toate cutiile si tubulatura si filtrul sa vina pe gaura ramasa unde era fosta cutie stock. eventual, daca ai din ce, ii poti face si o izolatie, ca un perete, intre restul compartimentului motor si portiunea cu filtrul... dusa pana in fata, ca sa traga aer de la grila cat de cat
|
|
|
27-03-08, 11:44
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Quote:
vezi unde il pui, sa nu-ti traga aer cald de la motor. nu stiu daca la espero e partea dreapta la fel ca la cielo, dar la mine, sub cutia filtrului e cutie rezonatoare in aripa. se scot toate cutiile si tubulatura si filtrul sa vina pe gaura ramasa unde era fosta cutie stock. eventual, daca ai din ce, ii poti face si o izolatie, ca un perete, intre restul compartimentului motor si portiunea cu filtrul... dusa pana in fata, ca sa traga aer de la grila cat de cat
|
n-am incercat nici un fel de modificare , filtru e pus in partea dreapta exact ca la cielo , nu stiu pe ce princiu e si daca trage mai mult aer rece decat un cielo  !!! important e ca daca nu ma satisface o sa fiu nevoit sa-l dau jos si sa-l pun pe cel standard pana cand imi vine comanda la pipercross !!! aaaa si inca ceva am o oferta de la un bait de aici de la mine din craiova care imi da un K&N cu 200 euro!!! ce zici merita ?
si inca ceva exista riscu sa sa complice situatia cu filtru asta de l-am pus acum "no name" si sa-mi afecteze altceva....ca de exemplu sa : imi trage aer cald in motor , si ce risuri sunt ....sa-mi traga gunoaie sau mai stiu yo ce poate sa dauneze un astfel de filtru?!?!?!?!    need help
Last edited by electric_style; 27-03-08 at 11:46.
|
|
|
27-03-08, 11:52
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
aerul cald nu iti dauneaza... doar ca trage motorul mai prost decat ar trebui, chiar mai prost decat cu filtrul stock.
cu gunoaiele si praful e alta poveste... gunoaie nu o sa-ti traga, ca nu e tifon  dar iti poate trage praf in admisie si iti distruge motorul.
un K&N universal e cam 100 euro max, in nici un caz 200 euro... la banii aia poate e kit de admisie, cu tot cu tubulatura, dar oricum nu cred sa se potriveasca de la alta masina. deci 200 euro e f mult pt un filtru K&N.
p.s: am uitat sa-ti spun, sa nu anulezi senzorul de aer. pe cutia filtrului stock ai un senzor, il vezi dupa firul care duce la el... la motoarele dohc e pus pe tubulatura de dupa filtru, acum la tine nu stiu cum e.... daca scoti cutia veche si tubulatura si faci alta tubulatura de la filtrul conic la admisie, sa nu uiti sa pui dupa filtru si senzorul ala. la furtunul de carter sa-i pui un breather, e un filtru mai mic
Last edited by Geo_ZGA; 27-03-08 at 11:54.
|
|
|
27-03-08, 11:59
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Quote:
aerul cald nu iti dauneaza... doar ca trage motorul mai prost decat ar trebui, chiar mai prost decat cu filtrul stock.
cu gunoaiele si praful e alta poveste... gunoaie nu o sa-ti traga, ca nu e tifon  dar iti poate trage praf in admisie si iti distruge motorul.
un K&N universal e cam 100 euro max, in nici un caz 200 euro... la banii aia poate e kit de admisie, cu tot cu tubulatura, dar oricum nu cred sa se potriveasca de la alta masina. deci 200 euro e f mult pt un filtru K&N.
p.s: am uitat sa-ti spun, sa nu anulezi senzorul de aer. pe cutia filtrului stock ai un senzor, il vezi dupa firul care duce la el... la motoarele dohc e pus pe tubulatura de dupa filtru, acum la tine nu stiu cum e.... daca scoti cutia veche si tubulatura si faci alta tubulatura de la filtrul conic la admisie, sa nu uiti sa pui dupa filtru si senzorul ala. la furtunul de carter sa-i pui un breather, e un filtru mai mic 
|
uite si niste poze...nu prea sunt reusite , ca le facui cu telefonu' aparatu e descarcat!
|
|
|
27-03-08, 12:20
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
nu vad senzorul de aer unde e... a ramas pe cutia filtrului stock?
uite in poza care am atasat-o: am pus sageata rosie la gaura de care ziceam eu ca ramane dupa ce scoti cutia rezonatoare din aripa. pe acolo ar trebui sa vina aer rece suficient. cu albastru am desenat (in paint  ) un contur cum ziceam eu ca ar fi bine sa faci un perete despartitor, o protectie intre motor si filtru, care sa duca pana la far. asta ar trebui sa fie aproape lipita de capota, iar etansarea cu capota sa o faci cu un cheder oarecare taiat la dimensiune.
|
|
|
27-03-08, 13:06
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Quote:
nu vad senzorul de aer unde e... a ramas pe cutia filtrului stock?
uite in poza care am atasat-o: am pus sageata rosie la gaura de care ziceam eu ca ramane dupa ce scoti cutia rezonatoare din aripa. pe acolo ar trebui sa vina aer rece suficient. cu albastru am desenat (in paint  ) un contur cum ziceam eu ca ar fi bine sa faci un perete despartitor, o protectie intre motor si filtru, care sa duca pana la far. asta ar trebui sa fie aproape lipita de capota, iar etansarea cu capota sa o faci cu un cheder oarecare taiat la dimensiune.
|
nu stiu ce despre ce zensor zici , dar e o un fel de mufa lasata acolo in statele filtrului actual...iar cand era cel stock era la fel...nu era prinsa pe nmk era asa rebela  ...iti fac o poza sa-ti arat!!!
|
|
|
27-03-08, 17:02
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|