Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DAEWOO > Alte discutii Daewoo

Reply

Thread Tools
Old 03-08-07, 16:39   #1
mihaela1102

Stock

Unhappy despagubire RCA!

vreau sa imi dati un sfat pt ca m-am confruntat de curand cu o situatie superenervanta. pe scurt, m-a lovit unu', a bagat in marsarier fara sa se asigure si a intrat in mine. Stiti cum e tico, m-a cam facut varza. am dus masina in service, da-i niste spagi in stanga si in dreapta ca sa o faca mai repede, cand sa o iau, surpriza. RCAul respectivului, Allianz Tiriac in speta, nu imi despagubeste decat 2400 Ron, paguba fiind de 3250 de ROn, prin urmare tre sa scot din buzunar 6 milioane jumate. Ca cica, la masinile mai vechi de 10 ani e hotarare de guvern cum ca RCA-ul nu despagubeste decat 75% din valoarea la zi a masinii pe care domnii de la Tiriac au considerat a fi in jur de 1000 de euro (calculand nu stiu ce coeficient de uzura, masina fiind din 96). Ce parere aveti de chestia asta? Eu una habar n-am avut, am stat linistita crezand ca ok, ti-a lovit unu masina, ti-o faci integral pe asigurarea lui, dar iata ca nu-i deloc asa. Mi se pare o mare cacanarie, ideea e ca dupa ce ca unu nu e atent si ma priveaza de masina timp de 2 saptamani, spagile de rigoare a mai trebuit sa platesc si 6 milioane jumate, care cu tot cu spagi mi-a facut o gaura in buget de 8 milioane. Cineva mi-a zis ca as putea sa-l dau in judecata pe respectivu, dar nu se stie daca as avea castig de cauza, intrucat omu' poa' sa zica pan la urma ca el si-a facut datoria, mi-a dat politia de RCA, ca ce chestie sa imi plateasca el niste bani. Va rog sa imi ziceti daca v-ati mai confruntat cu o asemenea situatie si cum s-a rezolvat.
mihaela1102 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-07, 18:29   #2
DACIA-Wrc

Stage 5

DACIA-Wrc's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
Default Re: despagubire RCA!

www.guv.ro
si cauta la ordonantele de urgenta asa ceva, rca`urile
sigur o patit ceva cacat de "din asta ce conduce tara" si si`o facut o lege buna pentru el, daca cumva el iasa devina sa nu iasa chair de tot :P
o sa ma interesaz dar nu cred asa ceva, tu`ti duci masina in service si o lasi acolo .
amgajati din service o s`o aduca la starea initiala (asta in caz ca si innainte era cam starea initiala a masinii)
pe tine nu te inreteseaza daca masina ta ii din 2006, 1996 sau 1906 toamna.
este masina ta tu trebuie sa ai reparata masina.
Old 03-08-07, 21:28   #3
serban_pc

Stage 5

serban_pc's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: despagubire RCA!

M-am confruntat si eu cu asta si au dreptate.
Exista o lege in care dezavantajeaza masinile de peste 10 aniadica, dupa anumite calcule(coeficient de vechime, coeficient de similitudine, grad de uzura) pot da un minim sau un maxim.
Te pot ajuta nr de kilometri(daca sunt sub 12.000 pe an) intri intr-o alta categorie si data primei inmatriculari(ex. am un cielo fabr 1996 dar inmatriculat in 1998 prima oara, deci uita-te in carte).
Am avut un caz mai nasol cu al meu tico(dupa rasturnare acum 1 luna) si am reusit sa iau dauna totala de la acelasi asigurator 4200ron si sa pastrez epava(este vb de un tico sl din 1996 alb cu 90.000km), dar antedevizul de la service era f mare 11000ron(si cica ma ajutat si asta)
Daca nu te descuri suna la Comisia de supraveghere a asiguratorilor care te vor ajuta in ceea ce te priveste: http://csa-isc.ro/index.php.
Bafta multa

(Fara erori, ballastri slim, orice tip de bec, ieftin si cu garantie)
https://forum.4tuning.ro/460-faruri-s...n/page-19.html/www.xenonieftin.ro
0724186590 / 0766900342;ID mess : serban_pc ; Bucuresti - Titan
serban_pc is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -