Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DAEWOO > Zona tehnica Daewoo

Zona tehnica Daewoo Zona tehnica, secrete, tips&tricks Daewoo

Reply

Thread Tools
Old 01-12-08, 10:56   #1
nilau

Stock

Default lampa CHECK

Salut tuturor,nu am mai intilnit subiectul asa ca pun aici si sper sa-l gaseasca cineva.Am un Matiz euro4 cumparat in iulie 2007 cu AC,inca in garantie(in primavara merg la revizia generala) si ce ma deranjeaza la ea (pe mecanici nu prea mult) este ca se aprinde lampa CHECK din cind in cind.Au pus oamenii testerul si au schimbat ceva mic,negru si urit(pina sa apuc sa vad) dar problema s-a repetat si au modificat relanti-ul(se mai opreste la semafor) dar problema reapare si vreau sa stiu pe ce stau.Un sef al lor a fot in vizita prin oras si spunea ca nu e grav dar chestia e sacaitoare,vreau sa stiu de ce si ce pot face ei la asta.Alta problema e cu raminerea in turatie dupa scoaterea din viteza dar despre asta am gasit postat.Ozi buna.
nilau is offline   Reply With Quote
Old 01-12-08, 12:37   #2
miuandrei20

Stage 1

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
Default Re: lampa CHECK

Pai in primul rand mergeti inapoi la service pentru ca masina este inca in garantie si spuneti-le oful dum,neavoastra. Daca nu vor sa repare pe garantie , mergeti la directorul serviceului. Am observat ca pana nu faci scandal, la astia cu serviceul lor nu merge...mai ales ca masina este in garantie si usnt obligati sa remedieze totul.
Eu am un cielo din 2005 nou nout luat si am avut probleme cu acel bec ...si vreau sa va zic ca saptamanal eram peste ei la service pana mi-au schimbat toti senzorii care dadeau erori pentru ca ei nu erau atat de destepti incat sa stie ce cod de eroare da un anumit senzor.
Mergeti cant mai repede cat mai este Matizelul in garatie ..ca dupa aceea s-ar putea sa cam coste.
O zi buna va doresc!!
miuandrei20 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-08, 13:33   #3
nilau

Stock

sal,chiar nu ma asteptam sa fiti asa rapizi.merci oricum asta era prima optiune.as fi vrut sa stiu ceva cind ma prezint la ei pentru ca acolo la fata locului toti zic ca e bine,vine cu tester si verifica,sint amabili si problema e rezolvata...un timp si apoi iar...multumesc,o zi buna!
Old 01-12-08, 15:11   #4
XoRRo
Opel Driver

Stage 5

XoRRo's Avatar

Member of:
[Opel]
[VW]

TPS ... daca ti-a schimbat TPS, si tot face, posibil sa faca si IAC figuri... daca nici de la asta nu e.... ai o problema de cablaj... ~80% din matizurile 2007-2008 au problema asta.... apropo ce benzina bagi ? incearca sa bagi numai de la 98 in sus, si de la asta se mai aprinde check -- benzina proasta (ardere incompleta)
Old 01-12-08, 15:29   #5
nilau

Stock

de 95 imi recomanda toti,de la dealer la mecanici.ce ma nedumereste este ca dupa ce intervin ei problema dispare citeva luni cind apare iar.ma duc la ei si le spun ce am.soptesc ceva intre ei,mai mult semne,ultima oara au modificat la relanti.o vreme a disparut in schimb se oprea destul de des la relanti si apoi iar de la inceput.parca stiu ce are dar nu prea vor sa se apuce de treaba.
Old 01-12-08, 22:00   #6
Costas_speed

Stage 3

care e treaba cu TPS-ul asta.... ce face ... mai detaliat
Costas_speed is offline   Reply With Quote
Old 02-12-08, 14:51   #7
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Au schimbat ceva mic, negru si urat pe unde? La motor sau la evacuare? Pe tester apar toate codurile de eroare, inclusiv cel de check engine.
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 02-12-08, 15:07   #8
miuandrei20

Stage 1

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]

Eu zic..ca asa am patit si eu..ca este un senzor bucucs care face figuri. La mine am avut probleme cu senzorul de la cablul vitezometrului. Facea lafel adica se aprindea se stingea cum are el chef. Si cum zice Geo toate codurile de eroare apar pe tester. Ori nu sunt sriosi baietii de la service ori nu stiu ce sa mai cred cu aceste serviceuri care sunt obligati sa acorde sio ra repare pe garantie diversele masini noi.
miuandrei20 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-08, 22:04   #9
XoRRo
Opel Driver

Stage 5

XoRRo's Avatar

Member of:
[Opel]
[VW]

TPS este un senzor de acceleratie, daca e in garantie masina e de inteles de ce nu vor sa il schimbe....

pot fi un milion de variante ca sa se aprinda check-ul.... de exemplu la un matiz se aprindea checkul cand virai dreapta.... pe scaner dadea un releu... releul era ok, stingeam becul, mergeai 2 -3 km ... luai dreapta iar se aprindea.... avea 1400 km matizul.... ne-am batut capul juma de zi cu masina aia .... un pin de la mufa care intra in calculator era indoit.... (asta din fabricatie) ....

de foarte multe ori la matiz da pe scaner benzina proasta..... oricum au multe probleme matizurile noi... nu ai schimbat niciodata flansele de amortizor?
XoRRo is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -