Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DAEWOO > Zona tehnica Daewoo

Zona tehnica Daewoo Zona tehnica, secrete, tips&tricks Daewoo

Reply
 
Thread Tools
Old 24-05-15, 17:13   #1
alex33claudiu

Stock
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 9
Default Ajutor mare

Sunt un nou posesor de Matiz.2004.Sunt indragostit tare de el.Lam cumparat de la o doamna.E un pic folosit dar ingrijit.Ok.Acum urmeaza sa va intreb pe voi care ma puteti ajuta , cu urmatoarele probleme:
1. Troncaneala pe fata, de la ce ar putea fi?
2. Schimbatorul parca fuge in toate directiile cand schimb ,nu are acel loc sa mearga frumos?
3. Motorul nu trage bine, abia ajung cu ea la 100km pe ora? Am schimbat capacul delcou si pipa si distributia e la punct.
4. As vrea sai schimb caseta de directie cu una servo.am gasit tot servo , pompa bidonas caseta ,etc.motorul fiind de 800, oare as putea sai pun? A mai facut cineva asta pana acum?
5. As dori sa stiu daca exista pt invhiderea centralizata broasca cu tot cu motoras la matiz din fabrica pentru toate usile ,4, sa stiu daca sa caut la dezmembrari , finca ias pune inchidere centralizata si numi place improvizatile cu acele motorase de plastic "chinezesti"?

In prezent am comandat macarale electrice pe fata .urmeaza fete de usi pline , eleron spate inchidere centralizata cu telecomanda si niste boxe cum trebuie.O voi lasa cat mai originala dar cred ca este esential astea pt confort.
Iar ca probleme cu ea : imi consuma cam mult nu stiu de ce, nu fuge, iar acul de benzina din bord nu sta fix.in curbe cand imi arata mai multa benzina cand mai putina.are cineva sugesti si ma poate ajuta?
Va rog sami scuzati scrisul , scriu de pe telefon.momentan sunt plecat din tara si nu am net in afara.masina ma facut sa ma indragostesc de ea la primul condus.o zi buna va doresc
alex33claudiu is offline   Reply With Quote
Old 29-05-15, 14:03   #2
alex33claudiu

Stock
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 9
Default Re: Ajutor mare

Am ajuns in romania.acasa mai exact.miau venit si macaralele electrice.fetele de usi pline.pana acum montat partea dreapta .difuzor in usa si tras firele pt macaraua electrica.am observat ca am inchidere centralizata doar ca nu functioneaza.sper so rezolv si pe aceia.ori cum am luat butoane relee fire.o sa postez poze cu lucrarea.daca cunva cineva are un motoras pt inchidrre pe partea usa sofer *****ieti
alex33claudiu is offline   Reply With Quote
Old 11-07-15, 16:09   #3
alex33claudiu

Stock
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 9
Default Re: Ajutor mare

Din nou acasa....Am pornit masinuta ,a pornit la prima cheie.Data trecuta nam mai apucat sa revin cu poze la ea...am terminat de pus macaralele electrice fata butoanele pe consola si difuzoarele pe fata.Mam uitat de inchiderea centralizata si surpriza mea a fost sa vad ca erau taiate firele ,ea disparuta si motorasul de pe usa stanga sofer lipsea.Asa ca am cumparat o alarma auto si mam pus pe montat la ea.Am montato functioneaza foarte bine dar mia mai ramas sa pun motorasul pe porbagaj ea avand canal separat pt asta.DILEMA MARE , nu stiu cum sal pun ea avand doar un fir, am citit si din cate am inteles eu, un fir se ia de pe masa si unul merge la alarma.INTREBAREA MEA ESTEare doar atata se pune,motorasul tras la fire?ALTA INTREBARE > as vrea sai pun buton de inchidere deschidere inauntru fiinca dupa 3 sec se blocheaza usile dupa pornirea motorului.oare pot pune cunva un buton ca la logan inauntru sau alte masini?O sa atasez schema si schema cum am legat motorasele la ea (schema incercuita cu pixul).
Maine dimineata fiind duminica stiu o sami schimbe uleiul si filtrul de ulei.Reparat toba de esapament.Reglat avansul ,iar dupa schimbul de ulei cu aditiv de motor in el urmeaza sa intru in problema cu mecanicul fiinca masina nu trage cum trebuie.Abia ajunge la 100 km la ora.Cica de vina ar fi cum a stat atata si trebuie curatate cu un aditiv segmenti care sar putea sa fie lipiti de piston.Poate o sal conving maine sa se uite si la injectoare...Va mai tin la curent, iar daca stiti raspunsul la intrebari rog ami scrie ...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	schema elect.jpeg
Views:	37
Size:	507.7 KB
ID:	3109399   Click image for larger version

Name:	schema electri.jpeg
Views:	29
Size:	413.4 KB
ID:	3109400  

Last edited by alex33claudiu; 11-07-15 at 16:16.
alex33claudiu is offline   Reply With Quote
Old 12-07-15, 11:20   #4
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5
 
Geo_ZGA's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6,820
Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]
Default Re: Ajutor mare

Nici mama aditivilor nu iti repara segmentii, daca chiar sunt dusi... dar nu cred ca e cazul, daca era asa scotea fum ca tractorul. Nu da banii degeaba pe ulei nou si aditivi (inutili de altfel)... fa-i un test de compresie mai intai si vezi care sunt rezultatele. Daca intr-adevar ai probleme la motor/segmenti va trebui sa-l desfaci si abia dupa reparatie poti sa-i pui ulei proaspat.
Cauzele pt lipsa puterii pot sa fie mai multe... de la compresie mica (segmenti, uzura cilindrii, supape), pana la injectoare, fise, bujii, roti infranate etc.
Alarma ar trebui sa aiba o setare care sa-ti activeze/dezactiveze blocarea usilor la punerea contactului. Le poti deschide din telecomanda, de pe butonul de deschidere.
__________________
"Stiu ca sunt prost...dar cand ma uit in jurul meu, ma simt mult mai bine" (Ion Creanga)
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 13-07-15, 11:24   #5
alex33claudiu

Stock
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 9
Default Re: Ajutor mare

Geo , multumesc de sfat .Pana la urma am facut schimbul de ulei cu acel aditiv bagat in el ,scump tare aditivul,si in benzina plin facut am bagat si ceva pentru desfundat injectoarele.Rezultatul am facut deja 300 km asa , si:
Se simte o inbunatatire a motorului, rezultand : daca apas doar putin foarte putin pedala de accelerare se comporta frumos dar iti dai seama ca prinde viteza prea greu.Daca o calc pana in fund pedala de accelerare am la finalul calcari in blana o mica cursa finala in care se simte si zboara.adica prinde viteza ca o masina normala calcata direct in blana
Intre cele doua curse daca sunt cu pedala ,da sa se puna in nas si nu mai trage decat foarte putin, si mai si smunceste masina , in acele smuncituri parca da sa se duca dar se pune in cap.
Mecanicul a spus ca voi vedea o inbunatatire ok dupa ce macar am terminat acest plin cu masina.Maine ma duc la Alba Iulia si sper sal termin .
DUPA parerea mea eu cred totutsi, ca masina ori cum nu scoate fum , este de la vreun injector.Lam rugat sa se uite dar a spsus ca daca era injectir mororul nu mergea rotund.Ba mia mai scos si o mufa de la un injector si mototrul se auzea clar ca nu lucreaza decat in 2 pistoane.
Roti franate nu am leam verificat , capac delcou nou, pipa noua, buji noi, fise noi, nu stiu.....
A mai spus ca dupa aceasta asa zisa curatare,\daca tot asa merge , cauta mai departe problema.
Nu vreau sa ma credeti prost dar aici la mures chiar nu stiu un mecanic bun , iar acest mecanic batran a lucrat numai pe tico si matiz si doar la reprezentanta .acum pensionar.
In legatura cu alarma stiu functia dar vreau so las asa sa se inchida singura , iar deschiderea de pe telecomanda mie incomoda.as pune un buton in interior pt deschidere ....
alex33claudiu is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -