Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DAEWOO > Zona tehnica Daewoo

Zona tehnica Daewoo Zona tehnica, secrete, tips&tricks Daewoo

Reply
 
Thread Tools
Old 13-01-14, 16:55   #1
ghostbz

Stock
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 9
Default ulei peste max.

Buna ziua.Am si eu o nelamurire.Acum ceva timp mi-am schimbat uleiul la Matiz(in service).Nu am verificat nivelul dupa ce l-au schimbat , m-am bazat pe ei ca se pricep.Am mers asa vreo 700 km, acum m-am uitat si am vazut ca e cam cu un cm peste max.Am inteles ca nu e ok sa mergi cu masina asa.Eu n-am vazut nicio modificare, gen nu mai tine la relanti cum am auzit ca se intampla daca ai prea mult ulei, nimic vizibil sau nu ma pricep eu.Intrebarea e?ce-i fac?sa il scot cu o seringa ceva ?si cat?
ghostbz is offline   Reply With Quote
Old 13-01-14, 20:56   #2
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5
 
Geo_ZGA's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6,820
Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]
Default Re: ulei peste max.

Este al 2lea topic pe care il mut... te rog ai mai multa atentie unde deschizi topicuri. Asta e un topic tehnic, nu de "masina mea", unde oamenii isi prezinta masinile. Si incearca sa ai mai multa logica in exprimare...

on topic: cum ai verificat uleiul, cu motorul rece sau imediat ce ai oprit?
Daca intr-adevar e peste maxim, il tragi cu o seringa cu un furtun subtire atasat la capat, prin gaura de la joja, cand motorul e cald, ca sa fie uleiul mai fluid. Tragi 2-3 seringi si verifici... iar tragi 2-3, iar verifici... nu stiu cati ml inseamna "1cm peste maxim" la joja de Matiz.
__________________
"Stiu ca sunt prost...dar cand ma uit in jurul meu, ma simt mult mai bine" (Ion Creanga)
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 15-01-14, 00:52   #3
Ovy_cielo

Stage 3
 
Ovy_cielo's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 87
Default Re: ulei peste max.

Asculta ce zice Geo ca are dreptate! eu am facut greseala sa nu dau atentie la treaba asta facuta de mantuiala cum ca e uleiul peste maxim si m-a prins si pe iarna am omorat-o putin cu motorul rece (pornisem de 5 min dar era f frig si nu se ridicase apa la bord) si aia a fost...inel aprindere si garnitura tacheti s-au dus a inceput sa dea ulei pt ca alea cedeaza cel mai usor la cielo...eu am scapat ieftin pt ca au fost ieftine si le-am schimbat eu dar la matiz nu stiu cum e oricum sigur nivelul la ulei trebuie sa stea sub maxim cam la jumate...asta e parerea mea!

Last edited by Geo_ZGA; 15-01-14 at 16:16.
Ovy_cielo is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -