Re: rulment
nu e chiar asa de usor sa schimbi rulmentii de pe fata.
in primul rand tre sa desfaci planetara cu masina jos ,slabesti piulita.dupa ce slabesti piulita dai roata jos si desfaci bieleta de la directie bieleta antiruliu si pivotul.apoi de sus de la motor desfaci palaria aia de la amortizor(cele 2 piulite din lateral la palarie nu cea din centru.ai grija ca daca desfaci pe cea din centru iti sare si arcul afara).si akum dupa ce ai desfacut toate astea scoti si planetara din fuzeta si dai fuzeta afara.scoti fuzeta din rulment scoti rulmentul....de preferat sa ai o menghina.eu mi-am bagat rulmentul cu o menghina prin presare.fuzeta din centrul rulmentului o bati afara ca iese din rulment.treaba e ca de cele mai multe ori cand scoti fuzeta din rulment ramane camasa din interiorul rulmentului pe fuzeta si tre sa o tai.eu am taiat cu flexul.din cauza uzurii ramane camasa aia pe ea.iei epoi rulmentul nou si il bagi tot prin presare si tre sa ai grija cand il presezi sa il presezi in mod egal sa nu il fortezi si sa pui mereu contre.impingi mereu cate putin si verifici daca intra cum trebe.dupa ce ai bagat rulmentul acolo ii pui sigurantele la loc.o sa vezi ca snt si niste sigurante care tin rulmentul.iti tre un cleste pentru sigurante.dupa ce ai bagat rulmentul bagi fuzeta in el tot prin presare si incet.si cam asta e treaba.o bagi la loc bagi planetara prinzi sus la motor toata fuzeta bagi pivotul planetara.....bieleta de directie.... si cam asta e treaba.la final strangi bine planetara.
probleme care le-am intalnit eu( bieleta daca nu ai scos de mult timp e foarte probabil sa trebuiasca sa o inlocuiesti pt ca nu o poti desface....planetara la fel daca nu a fost desfacuta de mult timp si a fost stransa tare ai nevoie de o cheie solida nu de toate prostiile de chei de 10 lei....si ai gija cand presezi rulmentul si bagi fuzeta in rulment sa nu strici rulmentul.)in principiu cam asta e.sper sa ai inteles.
|