| Zona tehnica Daewoo Zona tehnica, secrete, tips&tricks Daewoo |
11-04-10, 20:51
|
|
 Stage 4
Member of: [SKODA]
|
intrebare
are cieva idee dc merge sa pun la un motor de cielo OHC chiulasa DOHC?
|
|
|
11-04-10, 21:52
|
|
 Stage 5
Member of: [DAEWOO]
|
Re: intrebare
Motor OHC/DOHC/SOHC:
Motor cu ardere interna care are arborele cu came al mecanismului de distributie dispus in chiulasa, deasupra supapelor. Atunci cand atat supapele de admisie cat si cele de evacuare sunt actionate de acelasi arbore cu came, motorul se numeste motor SOHC (Single Over Head Camshaft - un singur arnore cu came in chiulasa); cand supapele de admisie sunt actionate de un arbore cu came iar cele de evacuare de un alt arbore, atunci motorul se numeste motor DOHC (Double Over Head Camshaft - doi arbori cu came in chiulasa).
|
11-04-10, 21:53
|
|
 Stage 5
|
eu am OHC ( 1 ax cu came) , DOHC are 2 ... concluzia ... ca nu .
|
|
|
11-04-10, 22:02
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Ba da... merge chiulasa DOHC pe blocul motor de OHC, dar cu internele dohc, bine-nteles. Blocul motor este acelasi la ambele modele.
Pe langa chiulasa si interne, mai ai nevoie si de calculatorul de dohc si probabil alte cateva maruntisuri... nu stiu exact ce, dar stiu sigur ca s-a facut modificarea asta.
Concluzia... DA, se poate.
|
11-04-10, 22:04
|
|
 Stage 5
|
si ceva costuri ...
|
|
|
11-04-10, 22:51
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Intre o concluzie ca "nu se poate" si faptul ca apar "ceva costuri"... e o mica mare diferenta.
Costuri apar la orice ai face... raspunsul la intrebare este DA.
Solutia mai simpla, zic eu, este schimbatul motorului direct... cu unul DOHC. Din care stiu, motorul este considerat piesa de schimb si nu e nevoie de omologari sau autentificari, daca se foloseste acelasi tip de motor (1.5 in cazul nostru, amebele tipuri s-au montat pe Cielo).
|
|
|
12-04-10, 07:17
|
|
 Stage 5
|
parca exista o serie motor in CIV ... la ITP se va observa diferenta...
|
|
|
12-04-10, 17:49
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by Geo_ZGA
Ba da... merge chiulasa DOHC pe blocul motor de OHC, dar cu internele dohc, bine-nteles. Blocul motor este acelasi la ambele modele.
Pe langa chiulasa si interne, mai ai nevoie si de calculatorul de dohc si probabil alte cateva maruntisuri... nu stiu exact ce, dar stiu sigur ca s-a facut modificarea asta.
|
internele insemnand ce?
|
|
|
12-04-10, 17:52
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by Geo_ZGA
|
am un motor DOHC complet, dar ma gandeam ca merge doar chiulasa, fara sa mai schimb si calculatorul
|
|
|
14-04-10, 01:24
|
|
 Stage 5
|
Trebuie chiuloasa si neaparat interne si electrica de DOHC. ( Interne = pistoane + biele + vibrochen )
|
|
|
14-04-10, 18:08
|
|
 Stage 4
|
la partea electrica ce diferente sunt?Motorul DOHC are senzori in plus sau ce?vreau sa stiu si eu mai exact
|
|
|
|
|