Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > SUBARU > Zona tehnica Subaru

Zona tehnica Subaru Zona tehnica, secrete, tips&tricks Subaru

Reply
 
Thread Tools
Old 01-03-07, 07:55   #1
SEBASTIAN

Stage 5
 
SEBASTIAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 12,504
Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Chip Tuning Subaru&mitsubishi

RACING CODE O ALTA FILOZOFIE A PERFORMANTEI !

RACING CODE ofera in Romania cea mai avansata metoda de resoftare a calculatoarelor de serie, pentru modelele Subaru si Mitsubishi, in vederea imbunatatiri tuturor parametrilor de functionare ai motorului.
RACING CODE ofera solutii de resoftare pentru automobilele americane.
RACING CODE in curand v-a oferi solutii noi de resoftare pentru majoritatea automobileleor fabricate si comercializate in Europa.
RACING CODE se deosebeste de ceilalti chip tuneri prin faptul ca trateaza fiecare automobil individual.
Nu este vorba de un soft transmis prin posta si incarcat in ECU de serie sau unul facut individual doar ca valori.
Metoda RACING CODE si noutatea, consta in faptul ca, softul fiecarui automobil este citit si analizat. Se fac teste cu automobilul in diverse ipostaze trecandu-l prin sarcini variate de functionare, se inregitreaza prin metoda numita LOGARE parametrii motorului si ai cutiei de viteze(in cazul celor automate), se analizeaza.
In urma unei bune analize bazata pe functionarea automobilului ca individ, se fac setari fine de ajustare, corectii speciale pe care fabricantul din diverse motive nu si le permite.
Exemplu ar fi toleranta injectoarelor sau a altor piese electromecanice. O buna setare face ca nevoia de corectii, ce cresc latenta( intarzierea timpului de reactie) sa fie cat mai aprope de zero.
Automobilele moderne au o corectie ce poate ajunge la imensa cifra de 20% si ea este dusa la zero sau 2-3%. reulta o crestere de putere si un raspuns mai promt al comenzilor dinamice, sporind performantele, scazand consumul de combustibil si scazand emisile poluante.
Este adevarat ca prin metodele clasice de resoftare riscul aparitie unor defectiuni este mai mare. Un soft bun montat pe un automobil care desi nu are uzuri mari dar are tolerante de corectie prevazute de fabricant la o limita superioara ridica riscul de defectare.
Din acest motiv fabricantul interzice resoftarea in special in perioada de garantie.
RACING CODE elimina riscul defectari premature a motorului, prin uzuri excesive, aparute din dezechilibre in functionare.Obtine aceasta performanta datorita unei bune setari fine. Tuningul chiar asta insemna, o ameliorare fina a performantelor.
RACING CODE trece la pasul doi, cel al cresterii de puterii efective doar dupa ce setarea fina a permis obtinerea unor comenzi si raspunsuri veritabil performante.
Nu te poti juca cu avansul, presiunea ori cantitatea de combustibil atunci cand comenzile sunt intarziate din varii motive, mai ales daca doresti sa mergi la limita si totusi sigur.
RACING CODE preia controlul si apoi incepe sa aplice noile strategii de MANAGEMENT ELECTRONIC.
RACING CODE modifica parametrii de functionare ai motorului printr-o corecta interpretatare pastrand o stransa corelare automata intre acestia.
RACING CODE a constatat ca pana in prezent nu au existat in gama aceleasi marci, modele similare doua masini cu functionare identica, indiferent de rulajul acestora.
RACING CODE nu a constata lipsa nevoii de fina setare la nici un automobil pana in prezent toate necesitand aceasta operatie de mare finete si importanta.
RACING CODE prin metodele sale specifice garanteaza un mers mult mai corect al motorului, decat in varianta gestiunii electronice de serie si a celor tunate-alterate prin softuri de la distanta.
RACING CODE ofera performante reale ce nu pot fi cuantificate in cifre exacte sau procente totul depinzand de fiecare automobil in parte.
Pentru detalii va rugam sa ne contactati la adresa: office@racingcode.ro
__________________
Professional DynoTuning
sebastian@racingcode.ro
0723691731

SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 01-03-07, 07:56   #2
SEBASTIAN

Stage 5
 
SEBASTIAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 12,504
Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

RESOFTARE pentru :
- SUBARU
- MITSUBISHI
- masini AMERICANE adaugat ulterior deschiderii topicului[/size]

De cateva zile avem posibilitatea de a resofta celebrele Subaru Impreza WRX STI.
Lista masinilor pe care o putem accesa si modifica e foarte lunga si include aproape toata gama de SUBARU si MITSUBISHI.
Posibilitatea de softare este nelimitata si avem mai multe variante de soft deja configurate sau 100% personalizate.
Se poate softa in trei variante:
- OPTIMIZARE in functie de modificarile mecanice fara sa fie impinsa se fac ajustarile corecte si automat va fi o mica crestere de putere cu scadere de consum. In mod normal aceasta operatie ar trebui sa nu lipseasca la nici un automobil caruia i-au fost schimbate piesele de serie cu unele mai performante. Pretul este 500 euro.
- TUNING include tot ce se face la "AJUSTARE" si gestiunea electronica a motorului va fi ceva mai agresiva in vederea sporiri performantelor dinamice, dar nu in detrimentul consumului si a fiabilitatii pe termen lung.Pretul este 500 euro.
- RACING include tot ce se face la "AJUSTARE" si gestiunea electronica a motorului se seteaza pentru obtinerea de performante in limite de siguranta in functie de modificarile masinii, ridicand nepericulos spre limitele superioare anumiti parametri, totul fiind bine si stintific studiat de la caz la caz. Electronica este foarte permisiva in tmp ce piesele mecanice au limite bine determinate. Pretul este 500 euro.
- DUBLU SOFT , de azi se pot incarca doua softuri pe calculatorul de serie al lui Subaru, pretul este de
1 000-1 200 euro.

- ALTE OPERATII in functie de model ar fi:
* ANULAREA "LIMITATORULUI DE "VITEZA MAXIMA"
* ACTIVARE/DEZACTIVARE "ESP"
* ACTIVARE?DEZACTIVARE"LUNCH CONTROL"
SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 01-03-07, 07:58   #3
SEBASTIAN

Stage 5
 
SEBASTIAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 12,504
Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

Calitatea este excelenta si poate ca suntem cei mai buni din lume la ora asta. Putem da proba de lucru...
Multi clienti doresc sa-si cumpere masini sport dar le vor tunate, multi fac treaba asta prost si voi aveti discuti interminabile cu ei la garantie.
Noi putem tuna si verifica totul profesional.
Putem face multe din electronica de fabrica a automobilului aproape il putem face in sensul bun de nerecunoscut.
Am sa enumar cateva optiuni ale softului: - modificarea limitei de viteza maxima in superior sau inferior
- modificarea turatie maxime nominale a motorului
- modificarea turatiei de lunch control
- modificarea porniri elecroventilatoarelor iarna/ vara/ racing/ city/ ...
- modificarea raspunsului acceleratiei, mai nervoasa, mai lenta...
- modificarea parametrilor de functionare a motorului, cantitate de benzina, sarcina, presiune in turbo, avans, dinamica turboului, over boost...absolut tot, lista e f lunga si de fapt asta e treaba noastra in functie de doleante si destinatia vehiculului.
- modificarea noxelor
- modificare cuplu motor
- modificare putere motor
- modificam la cerere daca corespunde si numai daca corespunde cu buna functionare a motorului softul, chiar si pentru curse pentru grupe de concurs se pot face setarile de racing, orice, iar capacitatea de calcul a procesorului depaseste limita de viteza a unui calculator de curse motec.
Sunt nelimitate posibilitatile, de exemplu se prezinta pe o pista masina in fata presei, specialistilor ect, nu e frumos dar noi putem face ca masina sa para altceva decat era din fabrica, sau sa raspunda cerintelor pilotului de test. Sau cineva cumpara masina copilului si ii e frica ca merge prea repede, ii limitam viteza la cat vrea .
Lanch controlul va face mari deservici pt ca aveti de dat la garantie ambreiaje, noi stim sa rezolvam asta.
SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 01-03-07, 07:59   #4
SEBASTIAN

Stage 5
 
SEBASTIAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 12,504
Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

ECU SETTING
Este o operatie, specializata, ce permite optimizarea dorita a functionari motorului, fara o afectare brutala a fiabilitatii motorului.
Exista mai multe etape pentru setarea ECU-uli original.
In functie de doleantele utilizatorului se pot reliza:
- OPTIMIZARE – operatie in care printr-o perfecta ajustare se obtine un mers corect si sanatos al motorului avand un rezonabil castig de putere si o scadere de consum, pentru o utilizare normala.
- TUNING – operatie care include OPTIMIZAREA si o ameliorare fina a performantelor, castigul obtinut fiind de-a dreptul remarcabil, consumul pastrandu-se in limite rezonabile, poate chiar putin sub cel de fabrica la o utilizare normala.
TUNINGUL este recomandat atunci cand se fac modificari mecanice cum ar fi schimbarea admisiei, bov, sitemului de evacuare,pompa de benzina ...Exista modificari care aduc disfunctionalitati ale motorului, iar operatia de TUNING face ca beneficiul modificarilor mecanice sa fie corect gestionat.
- RACING – operatie imperios necesara, cand modificarile mecanice sunt in
masura sa afecteze bunul mers al motorului si se doreste obtinerea unor performante ridicate, prin exploatarea corecta a motorului si a modificarilor mecanice survenite.Un unele situatii se impune RESCALAREA.

Lista optiunilor in ceea ce priveste resoftarea, pentru o setare ideala este foarte lunga si depinde la fiecare ecu de softul si optiunile acestuia, de exemplu :
- activare dezactivare „LUNCH CONTROL”,
- ridicarea pragului de viteza maxima, electronic delimitat,
- pornirea mai rapida a stropitorului de intercooler,
- pornirea la alte valori a electroventilatoarelor de racire...

Setarea se face pentru fiecare automobil in parte tinand cont de particularitatile acestuia si ale utilizatorului.
Nu este un soft general care se incarca, este o operatiune migalosa, specializata, care nu este posibila fara folosirea unor aprate speciale de inalta tehnologie si a unor setting specialist.
Mentionam ca atat Subaru cat si Mitsubishi beneficiaza de o gestiune electronica performanta capabila sa raspunda foarte bine cerintelor de tuning&racing, oferind un randament ridicat datorita puteri de lucru a procesoarelor folosite.
Orice alt tip de setare este inferior neavand un corespondent real corect, motorul nefiind exploatat corespunzator si de multe ori in real pericol.
Modalitatea de lucru este urmatoarea:
- citirea softului
- presoftarea
- scrierea softului de test si logarea
- invatarea softului
- testarea, ajustarea si cresterea progresiva de putere in limita dorintei dar nu in detrimentul fiabilitatii
- testele se fac in mers cu masina in diverse sarcini efectul total fiind obtinut dupa cca 500km.
- operatia de resofatare poate dura de la cateva ore in sus si se face la minim o zi ulterior citiri.
Nu este o joaca sunt setari foarte importante, care se fac in stransa concordanta, pentru fiecare automobil. Exista si posibilitatea setari ecu fara automobil dar nu recomandam iar varianta oferita nu este cea mai buna pentru acel automobil.
Pentru majoritatea modelelor Subaru un electronica este mai permisiva si procesorul ceva mai rapid se pot gestiona simultan in ecu de serie doua softuri.
Se pot face interschimbari ale softului in orice regim, cu motorul in sarcina sau oprit indiferent de alti factori pritr-o simpla apasare de buton.
Avantajul a doua softuri este ca pentru toata ziua se poate folosi o varianta de tip TUNING si pentru competiti una RACING, ori alta special de consum mic, iar cum Subaru si Mitsubishi sunt gurmande, castigul este important.

Lista automobilelor este ce pot fi setate include aproape toate modelele de Subaru si Mitsubishi.
SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 10-04-07, 18:21   #5
mugurg

Stage 5
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 321
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

Pentru Forester (Dec. 1998 non-turbo), se poate face optimizare?
mugurg is offline   Reply With Quote
Old 10-04-07, 20:31   #6
SEBASTIAN

Stage 5
 
SEBASTIAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 12,504
Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

Da! se face
SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 16-04-07, 20:33   #7
AB 30 ELY

Stock
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

ma intereseaza sa modific electronica la un Subaru impreza sti din 2004 , cine se ocupa cu asa ceva poate lasa si un numar de telefon ????
sau un email pe autopower_ab@yahoo.com
astept raspuns
AB 30 ELY is offline   Reply With Quote
Old 17-04-07, 22:39   #8
SEBASTIAN

Stage 5
 
SEBASTIAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 12,504
Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

Ti-am dat mail!
SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 28-04-07, 08:58   #9
COObra

Stage 5
 
COObra's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,460
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

la un colt 1,5 mivec, 109 cai, aspirat se poate face ceva? e semnificativ?
multumesc
COObra is offline   Reply With Quote
Old 30-04-07, 07:46   #10
SEBASTIAN

Stage 5
 
SEBASTIAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 12,504
Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

ma conactezi privat si vedem exact, in principiu da se poate.
SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 20-05-07, 16:21   #11
fordie

Stock
 
Join Date: May 2007
Posts: 6
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

La ce pret este un Subaru Impreza , 2002,1.6 120cp?
fordie is offline   Reply With Quote
Old 20-05-07, 21:27   #12
SEBASTIAN

Stage 5
 
SEBASTIAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 12,504
Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

Nu cunosc motorul de 120cp.
E scris corect sau nu imi aduc aminte.
Este aspirat?
SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 26-08-07, 20:08   #13
memtronic

Stock
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

Am incercat sa trimit mail pe adresa office@racingcode.ro dar se pare ca nu exista.

Am o intrebare: pentru Subaru Forester 2.0X MY07 (158cp) ce beneficii (cresteri performanta: cp, cuplu, consum, etc) aduce solutia de la Racing Code? Se pierde garantia masinii daca se aplica o astfel de optimizare?
Din cate am citit pe site-uri, computerul de pe Subaru suporta 2 softuri (adica 2 setari interschimbabile la buton). As dori sa stiu daca este adevarat, si, daca da, daca se poate aplica pe Foresterul mentionat cu 2 variante: una economica si una de performanta, precum si specificatiile pentru cele doua variante.
De asemenea as dori sa-mi comunicati si pretul unei asemenea operatii.
Emailul meu: memtronic1@yahoo.com
memtronic is offline   Reply With Quote
Old 27-08-07, 07:39   #14
SEBASTIAN

Stage 5
 
SEBASTIAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 12,504
Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

Quote:
Originally Posted by memtronic View Post
Am incercat sa trimit mail pe adresa office@racingcode.ro dar se pare ca nu exista.

Am o intrebare: pentru Subaru Forester 2.0X MY07 (158cp) ce beneficii (cresteri performanta: cp, cuplu, consum, etc) aduce solutia de la Racing Code? Se pierde garantia masinii daca se aplica o astfel de optimizare?
Din cate am citit pe site-uri, computerul de pe Subaru suporta 2 softuri (adica 2 setari interschimbabile la buton). As dori sa stiu daca este adevarat, si, daca da, daca se poate aplica pe Foresterul mentionat cu 2 variante: una economica si una de performanta, precum si specificatiile pentru cele doua variante.
De asemenea as dori sa-mi comunicati si pretul unei asemenea operatii.
Emailul meu: memtronic1@yahoo.com
Este o problema de server dar o sa mearga in curand din noi.
Modelul tau de subaru nu se modifica.
Tot ceea ce enumeri mai sus facem dar cu sngura exceptie a acestui motor de 2.0 aspirat, toate cu turbo se fac si aspiratele de la 1.5, 1.6, 2.5, cele mai vechi de 2.0, cele de 3.0 sunt toate pe lista.
Masina este cmva cu specificatii de Grecia?

Last edited by SEBASTIAN; 27-08-07 at 07:44.
SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 27-08-07, 11:59   #15
memtronic

Stock
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Default Re: Chip Tuning Subaru&mitsubishi

Din ce stiu eu, nu e cu specificatii de Grecia. Mai exact, ce inseamna specificatiile de Grecia?
memtronic is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -