Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Alte discutii Dacia

Reply
 
Thread Tools
Old 29-01-09, 14:13   #76
edy77_driver

Stage 4
 
edy77_driver's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 258
Member of:
[DACIA]
Default Re: Ce Parere Aveti De Logan Pe Gpl...?

singurul dezavantaj la gpl este ca scade din pterea motorului insa daca vreau sa ai dau forja o trec pe benzina si gata.cineva mai sus explica ceva si anume ca gasul este tot lichid.eu unul am masina luata de o luna si la cat am mers cu ea prin oras numai pe gaz sunt foarte multumit si in plus pot spune ca porneste usor direct pe gaz dimineata.cand au fost temperaturile sub 0 grade am pornit-o intai pe benzna dr acum direct pe gaz.cit despre explozie consider ca e mai expus un rezervor de tabla la explozie decit o butelie de gpl care nu e din tabla de 2mmca la rezervor.si iar citez pe cineva de mai sus....punet-i gpl la masini si apoi sa comentati fara rost.gpl-ul a fost omologat de catre RAR si nu cred ca la noi unde cu greu omologhezi ceva la o masina se putea omologa gpl-ul usor daca avea sanse asa mari de a deveni bomba pe roti.poate daca aveti o instalatie gpl artizanala sa va fie teama si nu din cele omologate.bafta tuturor si sper sa nu fi suparat pe nimeni.sunt pro gpl.
__________________
The first love is oltcit and the second is BMW.The ultimate driving machine!!! BMW

membru FullSpeed Club
edy77_driver is offline   Reply With Quote
Old 29-01-09, 14:36   #77
Nebun4ever

Stage 4
 
Nebun4ever's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 262
Member of:
[DACIA]
[SKODA]
Default Re: Ce Parere Aveti De Logan Pe Gpl...?

Numai critici aduse GPL-ului... eu cel putin sunt pro... masini echipate cu gpl exista(bmw, mercedes) cautati ca o sa gasiti. in momentul de fata am o dacie cu gpl(asa am cumparat-o, nu am pus eu). porneste mai bine pe gpl decat pe benzina. Un ulei mai bun, fise fune, aprindere electronica si nu mai exista probleme. "bomba pe roti"-e acelasi lucru si daca ai rezervor in caz de impact. Ca sa explodeze butelia e nevoie de un impact urias(dar si pt asta sunt sisteme de siguranta)
__________________
1.9 tdi alh...
Nebun4ever is offline   Reply With Quote
Old 03-02-09, 00:44   #78
tmkrf

Stage 5
 
tmkrf's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,025
Member of:
[DACIA]
[Old School Cars]
Default Re: Ce Parere Aveti De Logan Pe Gpl...?

nu prea are smag masina pe gpl ... si nu poti umbla un secol pe gpl se cam duc segmenti de la gpl
tmkrf is offline   Reply With Quote
Old 28-03-09, 08:57   #79
srn_86
Banned

Stage 5
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 692
Default Re: Ce Parere Aveti De Logan Pe Gpl...?

in primul rand gpl-ul este un lichid, iar pt cei care nu stiau benzina are arderea mai mare decat gazul deci in caz de incendiu mai periculos este rezervorul de benzina decat gpl-ul.
srn_86 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-09, 23:32   #80
adrian.petrov

Stage 1
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 20
Thumbs up Re: Ce Parere Aveti De Logan Pe Gpl...?

Buna domnilor,
Desi sunt unii care nu concep GPL-ul pe masina, vreau sa le spun ca se insala.
Eu sunt cu totul de acord cu GPL-UL si credeti-ma ca stiu ce spun.
Mai intai am avut un WV de 1,6 cu care am mers cam 160 mii km/in cca 4,5 ani si nu am avut nici o problema dpdv al gazului, in ultimul an si jumatate merg cu o Dacie Papuc de 1,6 si am facut peste 40 mii km si tot la fel nu am avut nici o problema dpdv al gazului - doar mici reglaje periodice si asta numai la service-uri autorizate ( ca sa fi sigur de reglaj ) - o singura data am facut singur un reglaj dupa ureche si l-am dereglat de tot ( asta la WV ) si de atunci m-am invatat minte.
Daca la WV nu se pune in discutie calitatea pieselor - la motor, va dati seama ca Dacia este eroina - in conditiile unei exploatari decente ( fara plecari cu scart si fara turari peste 4500 ale motorului ).
Numai cine nu l-a incercat nu poate sa nu fie multumit de GPL, cheltuielile sunt mai mici decat la motorina - nu sunt avocatul GPL,dar asa este
adrian.petrov is offline   Reply With Quote
Old 04-04-09, 23:54   #81
tmkrf

Stage 5
 
tmkrf's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,025
Member of:
[DACIA]
[Old School Cars]
Default Re: Ce Parere Aveti De Logan Pe Gpl...?

una e vw si alta e dacie

din cate stiu eu secmentii la dacie se duc foarte repede de la gpl , numai ca tu nu simti mergand pe gaz, tatamiu are o dacie 1310 de 3 ani circula pe gaz si in tot timpu asta ia schimbat doar uleiu cand era cazu in rest nici o problema si masina mai mult merge decat sta
tmkrf is offline   Reply With Quote
Old 10-11-09, 22:52   #82
ionut daniel

Stage 5
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,003
Default Re: Ce Parere Aveti De Logan Pe Gpl...?

Mai intai am sa incep cu mici observatii:
1.Majoritatea celor care au scris aici pareri despre G.P.L. sunt incepatori/copii/oameni care se duc la mecanic sa schimbe si bujiile la Dacie sau sa regleze platina.
2. Topicul scrie CLAR ca e vorba de LOGAN cu G.P.L. , nu orice Dacie pe carburator(sau masina non-Euro)
3. Loganul pe benzina are injectie multipunct(f.performanta) cu galerie de admisie de plastic si calculator(si sonda/e lamda) care gestioneaza electronic parametrii de functionare ai motorului.
Prin urmare o instalatie G.P.L. pentru Logan este TOTAL diferita de ce vorbiti majoritatea, adica de cele clasice, cu reglaje mecanice.
Instalatiile montate pe motoarele de logan(ca toate cele de ultima generatie) au un sistem de injectie secventiala cu injectoare de gaz, cu calculator de injectie ce functioneaza in paralel cu cel original al motorului, preluand datele de la acesta. Absolut TOATE reglajele se fac electronic, asemenea cu sistemul de injectie al masinii.
Motoarele cu sistem clasic de GPL se pot stric din cauza reglajelor defectuoase, insa in cazul motoarelor E3 nu exista acest risc.
Cu arderea uscata/uda sunt povesti de colt de bloc. Problemele sunt tot la motoarele NON-EURO facute sa mearga cu "benzina cu plumb", acestea avand alt material in zona supapelor, fiind gandite pentru o temperatura de ardere mai mica a benzinei, dr aceasta problema o au si la functionarea cu benzina fara plumb(singura de pe piata). GPL arde in proportie mult mai mare decat benzina, daca este facut un reglaj optim, are o temperatura mai mare de ardere si produce mai putine reziduri(funingina), fapt ce face ca motorul sa se mentina mult mai curat si catalizatorul sa reziste mai multi km. Oricum cine e contra, va ramane asa, indiferent cate explicatii s-ar aduce. Cine vrea sa s convinga merge cu o masina adevarata(cu instalatie de ultima generatie) si vede daca sunt diferente.
Nu poti compara o instalatie clasica cu una f. performanta, asa cum nu poti compara carburatorul/aprinderea cu platina cu sistemele electronice de pe motoarele MPI E2, E3, E4 sau mai mult.
KM MULTI FARA PROBLEME!!!
ionut daniel is offline   Reply With Quote
Old 03-03-11, 14:33   #83
adigata79

Stock
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Default Re: Ce Parere Aveti De Logan Pe Gpl...?

Quote:
Originally Posted by coman razvan View Post
Am deschis acest topic pentu a vedea parerile oamenilor despre Daciile Logan echipate cu GPL (asa numitele brichete)...mie unul nu mi se pare o idee foarte buna...in primul rand ca se uzeaza motorul mai repede (asa stiu eu) si in al doilea rand de spatiul ocupat de butelie...ca si costuri poate merita...dar eu nu mi-as pune...voi ce parere aveti?
salt!sunt unul din cei pro glp.sa va explic de ce...am doua loganuri pe taxi.una dintre masini are pana acum 280 mii km.fara sa umblu la motor si o mai duce destul de mult avand in vedere ca nu consuma gram de ulei.instalatia am montat-o cand masina avea 1000 km.inca sunt f multumit de ea.am schimbat un filtru, membranele,bujiile,fisele si am reglat culbutorii. In rest gaz si talpa.daca fac un calcul raportat la diferenta de bani dintre benzina si gpl,cred ca deja am scos si pretul masinii nu doar al instalatiei...Miros de gaz nu exista la instalatiile secventiale,poate mai demult mirosea la cele pe carburatie si e normal avand in vedere ca gazul nu era injectat direct in galeria de admisie.Butelia <<boma>>...povesti,daca va informati bine,vedeti ca majoritatea masinilor acum au rezervorul de combustibil din plastic,pe cand cel de gpl este fin fier.si din cate stiu, gpl-ul este in rezervor la o temp de -50 grade.deci chiar daca ar crapa butelia,prima data iese sub forma de gheata.pana s-ar transforma in forma de gaz sa se poata aprinde ar dura ceva. in schimb,benzina s-ar aprinde foarte repede...Deci parerea mea ca utilizator al instalatiilor gpl de ani buni...folositi cu incredere!!Bafta...
adigata79 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-11, 18:03   #84
rpopescu

Stage 4
 
rpopescu's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 241
Default Re: Ce Parere Aveti De Logan Pe Gpl...?

Quote:
Originally Posted by srn_86 View Post
in primul rand gpl-ul este un lichid
La presiune... Este ok GPLul din punct de vedere al costurilor comparativ cu combustibilul clasic dar si butelia ocupa un loc si introduce o masa de cateva kg in permanenta in autovehicul.

Prin oras cu spatiul ocupat mai merge dar in excursii mai lungi...
rpopescu is offline   Reply With Quote
Old 03-05-11, 13:04   #85
ceobyy

Stage 4
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 187
Default Re: Ce Parere Aveti De Logan Pe Gpl...?

despre gpl bomba pe roti , cum vedeti si in articol, se exagereaza mult, chiar u reprezinta un pericol.
Despre eficienta, am peugeot 206 1.4 pe benzina ce l-am mutat pe gpl si sunt foarte multumit, fratele meu are logan pe taximetrie la fel foarte multumit de gpl. Singura problema la el este ca are un rezervor mai mic ce nu ii asigura o atunomie prea mare, ey de exemplu am de 55 de ltri ce se incarca cu 42 si imi aung la drum lung pentru 600 KM.
Ceva detalii despre eficienta si economia GPL
__________________
BMW e39 525 TDS, diesel rulez
ceobyy is offline   Reply With Quote
Old 03-05-11, 15:03   #86
ceobyy

Stage 4
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 187
Default Re: Ce Parere Aveti De Logan Pe Gpl...?

m-am grabit mai drevreme si nu am spus ce era important. INstalatiile de gpl tot 2000 ron costa ca acum 2 ani cand pretul la benzina era 3 si la gpl 1,7 , atunci amortizai mai greu atunci ci 2000 ron ( 1,3 ron era diferenta ce iti ramanea in buzunar la fiecare litru , acum este de 2,5. Eu fac in medie 2000 km pe luna, consum 160 litri gpl, de fiecare data cand alimentez fuul si dau 100 ron ma felicit pentru investitia facuta . Am fost in grecia in vacanta acum in februarie, am fost pana la meteora (4000 km dus intors), m-a costat in jur de 350 ron combustibilul, cu cei 350 ron am platiti si cazare pt 2 nopti acolo .
ceobyy is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -