25-10-10, 23:03
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
Member of: [DACIA]
|
Montare banda cu leduri la ceasurile din bord
Salut, am si eu o intrebare, avand in vedere ca nu`mi merg luminiile din bord ( toti martorii merg ) numai cele de sus care lumineaza kilometrajul, etc... nu merg. Am schimbat zeci de becuri, dar se pare k nu e de la becuri, probabil vreun circuit ceva ars, m`am decis sa imi pun o banda cu leduri. + de asta o sa schimb putin si culoarea aceea verde care e cam banala la dacii... dar faza e k vreau sa lipesc banda undeva dupa geamul acela.. sa nu bata in ochi..seara. Am bord ca cel din poza.. si vreau sa imi explicati cum sa fac sa dau acel geam jos.. fara sa dau cu tot cu ceasuri sau mai stiu eu ce.
|
26-10-10, 12:27
|
|
 Stage 5
|
Re: Montare banda cu leduri la ceasurile din bord
Am eu banda cu leduri in locul ledurilor verzi. E lungaaaaaaaa si albastra.
|
|
|
26-10-10, 13:23
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by cannavaro
Am eu banda cu leduri in locul ledurilor verzi. E lungaaaaaaaa si albastra.
|
Bun, stiu cum arata.. zilele astea achizitionez una.. doar k nu stiu exact cum sa o lipesc exact in dreptul becurilor acelea verzi din bord. Vreau sa fac ceva de genu ( ca in poza ) ... sa pun banda pe sub geamul acela. CUM FAC ?
|
|
|
26-10-10, 13:27
|
|
 Stage 5
|
Nu iese mai frumos cu ceasuri plasma ?
Ce zici ?
|
|
|
26-10-10, 13:51
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by DrifterGT
Nu iese mai frumos cu ceasuri plasma ?
Ce zici ?
|
Cand se vor inventa plasme pt batrana dacie 1310 , sa ma anunti si pe mine, pana atunci , poti face iluminare din spate cu leduri.
|
|
|
26-10-10, 14:15
|
|
 Stage 5
|
De ce nu incerci sa iti pui leduri acolo in loc de banda aia pune leduri in loc de becurile normale,vezi ca sunt de cumparat drept cu soclul ala numa le scoti cele vechi si pui astea noi
|
|
|
26-10-10, 20:51
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by SOLENZAXJG
De ce nu incerci sa iti pui leduri acolo in loc de banda aia pune leduri in loc de becurile normale,vezi ca sunt de cumparat drept cu soclul ala numa le scoti cele vechi si pui astea noi 
|
M`am gandit si la varianta asta, sa pun leduri acolo, dar avand in vedere ca nu se aprind nici cu becuri NOI ... mi`e sa nu fie vre`o problema electrica, si sa fie vre`un fir care duce acolo..in mufa/mufele alea...  sau sa leg separat.. montez ledurile si trag fire in blocul de lumini..
|
|
|
26-10-10, 22:32
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by VL-31-BOG
M`am gandit si la varianta asta, sa pun leduri acolo, dar avand in vedere ca nu se aprind nici cu becuri NOI ... mi`e sa nu fie vre`o problema electrica, si sa fie vre`un fir care duce acolo..in mufa/mufele alea...  sau sa leg separat.. montez ledurile si trag fire in blocul de lumini.. 
|
Ca sa faci ceva,mai intai,scoti ceasurile! Apoi vezi ca sunt doua situatii: 1 variatorul de intensitate,este defect si a ramas "blocat",pe "inchis" ( de aceea nu se mai aprind nici becurile ),sau 2 banda "pamblica"ce alimenteaza cele 3 becuri de "iluminare bord",este intrerupta.Pentru rezolvarea/verificarea primei situatii.faci "o punte",intre bornele,variatorului ( se afla in partea de jos,a ceasurilor,pe spate,si seamana cu un capac de deodorant,dar mai mic ),normal ar fi,dupa aceasta treaba,ca atunci cand alimentezi cu tensiune "bordul",becurile sa functioneze.Daca nu se va intampla,asta,lasa"puntea",montata si verifica"banda pamblica",cu un aparat de masura,sigur ii vei da de cap  ,mai mult iti va lua demontatul ceasurilor,iar ca sa nu te chinui, bine ar fi sa le detasezi cu tot cu panoplie (bordul propriu-zis )
bafta
|
|
|
26-10-10, 22:53
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by CT-96-GML
Ca sa faci ceva,mai intai,scoti ceasurile! Apoi vezi ca sunt doua situatii: 1 variatorul de intensitate,este defect si a ramas "blocat",pe "inchis" ( de aceea nu se mai aprind nici becurile ),sau 2 banda "pamblica"ce alimenteaza cele 3 becuri de "iluminare bord",este intrerupta.Pentru rezolvarea/verificarea primei situatii.faci "o punte",intre bornele,variatorului ( se afla in partea de jos,a ceasurilor,pe spate,si seamana cu un capac de deodorant,dar mai mic ),normal ar fi,dupa aceasta treaba,ca atunci cand alimentezi cu tensiune "bordul",becurile sa functioneze.Daca nu se va intampla,asta,lasa"puntea",montata si verifica"banda pamblica",cu un aparat de masura,sigur ii vei da de cap  ,mai mult iti va lua demontatul ceasurilor,iar ca sa nu te chinui, bine ar fi sa le detasezi cu tot cu panoplie (bordul propriu-zis )
bafta 
|
Hmm.. nu prea as vrea sa demontez tot bordu pentru niste ceasuri amarate.. multi mi`au zis ca au ceasurile niste cleme pe interior.. si imediat le scot..si in legatura cu variatorul de intensitate.. nu prea inteleg... Faza e ca nu merg becurile de sus si nici martorul de pozitii/faza scurta.  Nu cred ca e problema cu blocul de lumini ( logic dak ar fi blocul nu ar merge nici farurile de faza scurta ) ... imi da batai de cap ...
|
|
|
27-10-10, 13:24
|
|
 Stage 5
|
Daca nu prea esti cu electronica si nu prea ai chef sa desfaci tot bordul fa cum a zis tu cu o banda cu leduri si te-ai scos  Numa sa tragi + de pe pozitie si - orice surub de pe caroserie
|
|
|
27-10-10, 16:27
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [VW] [DACIA] [Competitor CNCA]
|
Quote:
Originally Posted by Ingerasul99
Cand se vor inventa plasme pt batrana dacie 1310 , sa ma anunti si pe mine, pana atunci , poti face iluminare din spate cu leduri.
|
http://www.ceasuriplasma.ro/produse/...acia-1310.html
exista plasma pentru dacia 1310 doar problema e ca doar pentru modelul acesta de bord
|
|
|
27-10-10, 19:40
|
|
 Stage 5
|
Si ce pret are?
|
|
|
27-10-10, 20:35
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by VL-31-BOG
Hmm.. nu prea as vrea sa demontez tot bordu pentru niste ceasuri amarate.. multi mi`au zis ca au ceasurile niste cleme pe interior.. si imediat le scot..si in legatura cu variatorul de intensitate.. nu prea inteleg... Faza e ca nu merg becurile de sus si nici martorul de pozitii/faza scurta.  Nu cred ca e problema cu blocul de lumini ( logic dak ar fi blocul nu ar merge nici farurile de faza scurta ) ... imi da batai de cap ... 
|
Regret,dar nu m-ai inteles,nu este nimic in legatura cu blocul de lumini,nu te simtii jignit,dar mai bine mergi la un electrician,asa nu risti sa strici ceva 
Bafta
|
|
|
|
|