11-05-10, 07:51
|
|
|
Dacia Driver
Stage 3
Member of: [DACIA]
|
Noile Certificate auto:D
Salut!
Am deschis acest thread pentru a ma lamuri in privinta unui lucru. Vreau sa imi cumpar jante de dimensiuni mai mari, fata de cele de 5.5 sa zicem jante de aro pe 14...am dat un search si ce am gasit pe un alt forum despre certificatul asa zis nou
"daca e modelul nou (e dintr-o hartie mai subtire, e mai inalt decat cel vechi si are mai putine informatii trecute pe el decat pe cel vechi) nu-ti va lua nimic... ca asa e tiparul acum ... se trec dimensiunile rotilor doar in cartea de identitate a vehiculului... maine-le scanez pe-ale mele ... unu nou si unu vechi ..."
deci acum vreau sa stiu k daca imi pun alte marimi de anvelope si fac pierdut vechiul certificat sau il deteriorez si scot unul nou nu voi mai avea dimensiunile anvelopelor trecute in talon, doar in CIV, care din cate stiu nu e obligatoriu sa o porti, s'ar putea? am pus si o poza cu subiectul...Deci in prima poza este cel vechi si in poza a 2-a si a 3-a este cel nou tiparit...este adevarat?? chiar se scot certificate fara dimensiunile anvelopelor trecute in certif?
|
|
|
11-05-10, 09:31
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators]
|
Re: Noile Certificate auto:D
Quote:
Originally Posted by BC 92 BDG
Salut!
Am deschis acest thread pentru a ma lamuri in privinta unui lucru. Vreau sa imi cumpar jante de dimensiuni mai mari, fata de cele de 5.5 sa zicem jante de aro pe 14...am dat un search si ce am gasit pe un alt forum despre certificatul asa zis nou
"daca e modelul nou (e dintr-o hartie mai subtire, e mai inalt decat cel vechi si are mai putine informatii trecute pe el decat pe cel vechi) nu-ti va lua nimic... ca asa e tiparul acum ... se trec dimensiunile rotilor doar in cartea de identitate a vehiculului... maine-le scanez pe-ale mele ... unu nou si unu vechi ..."
deci acum vreau sa stiu k daca imi pun alte marimi de anvelope si fac pierdut vechiul certificat sau il deteriorez si scot unul nou nu voi mai avea dimensiunile anvelopelor trecute in talon, doar in CIV, care din cate stiu nu e obligatoriu sa o porti, s'ar putea? am pus si o poza cu subiectul...Deci in prima poza este cel vechi si in poza a 2-a si a 3-a este cel nou tiparit...este adevarat?? chiar se scot certificate fara dimensiunile anvelopelor trecute in certif?
|
Da, dar dacă vor să te facă, te fac.
Rar-ul are bază de date cu toate autovehiculele. Politistul să spunem că nu mai are nicio putere cu noile taloane, dar RAR-ul nu poate fi păcălit.
Bineînţeles, merită schimbat talonul, pentru că nu de fiecare dată poliţia va fi cu echipaj RAR, lângă ei.
|
11-05-10, 19:47
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE]
|
cred ca orice politist stie ce dimensiuni are dacia in talon
|
|
|
11-05-10, 21:07
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by B-81-TAF
cred ca orice politist stie ce dimensiuni are dacia in talon 
|
Da, dar nu are dovezi.
Dacă are documentul care sa menţioneze asta, atunci da, dar altfel nu mai are cum.
|
|
|
11-05-10, 21:14
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Eu am avut jante de aro p masina,am talonul asta nou,nu mai scrie dimensiunea jantelor/cauciucurilor,nu mi-a zis nimic politistii.Au zis k atat timp nu mai e trecut in talon imi pot pune si de tractor,nu au ei treaba!!!Am mers linistit cu ele
|
12-05-10, 20:20
|
|
|
Dacia Driver
Stage 3
|
stie cineva cam ce taxa mai este akum pentru innoirea talonului?
|
|
|
12-05-10, 22:02
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Colectionar Machete] [DACIA] [VW]
|
Quote:
Salut!
|
codul de bare care este pe noul talon contine toate datele masini.asa am auzit,daca stie cineva mai bine sa ne spuna si noua.
|
|
|
12-05-10, 22:23
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by dog99
codul de bare care este pe noul talon contine toate datele masini.asa am auzit,daca stie cineva mai bine sa ne spuna si noua.
|
inainte sa te faca pentru jante mai late te face pentru 2 puncte de rugina pentru alt volan pentru alta nuca schimbator pentru folii pentru spray pe stopuri si nu in ultimul rand noxe asa ca nu va mai faceti griji ca iti talonu pentru roti ca daca vrea sa faca pe al dreacu iti i-a si pentru ca esti urat ...astea sunt asa discutii daca ar fi daca n-ar fi eu zic mai bine sa ai 50 100 ron intr-o singura bancnota tot timpul pusa in talon doar asa pentru orice eventualitate ca oricum daca te prinde raru cu dacia nu scapi bafta!
|
|
|
13-05-10, 12:22
|
|
|
Dacia Driver
Stage 3
|
bine atunci sa zicem k nu merge asa cu innoirea talonului...stiti dak se pot omologa la R.A.R jantele de aro pe 14 cu gume 195/50? A facut cnv asa ceva?
|
|
|
15-05-10, 00:41
|
|
 Stage 5
|
Quote:
bine atunci sa zicem k nu merge asa cu innoirea talonului...stiti dak se pot omologa la R.A.R jantele de aro pe 14 cu gume 195/50? A facut cnv asa ceva?
|
Nu se fac omologari pe alte tipuri de anvelope,decat cele agreeate de "producator",respectiv 155 sau 165.ar mai fi o solutie  mologare artizanala,la Institutul de omologari si incercari (in Bucuresti ),unde ingineri de profesie vor testa,si dupa......teste,numeroase... dau verdictul,daca da! sau ba!,dar, asta costa si nu putin,asa ca un sfat prietenesc .....renunta!
|
|
|
15-05-10, 23:03
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by CT-96-GML
Nu se fac omologari pe alte tipuri de anvelope,decat cele agreeate de "producator",respectiv 155 sau 165.ar mai fi o solutie  mologare artizanala,la Institutul de omologari si incercari (in Bucuresti ),unde ingineri de profesie vor testa,si dupa......teste,numeroase... dau verdictul,daca da! sau ba!,dar, asta costa si nu putin,asa ca un sfat prietenesc .....renunta!
|
Şi dacă ale dracu gume se "răzuiesc" de vreo bordură exact unde scrie dimensiunea, ce îţi mai pot face?
Deci mai poţi face ceva, dacă într-adevăr vrei gume late şi mari.
|
|
|
15-05-10, 23:05
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by andi_cimpean
Şi dacă ale dracu gume se "răzuiesc" de vreo bordură exact unde scrie dimensiunea, ce îţi mai pot face?
Deci mai poţi face ceva, dacă într-adevăr vrei gume late şi mari.
|
    nu iti da pentru cauciucuri iti da pentru orice altceva...or fi ei prosti dar nici chiar asa de idioti sa isi dea seama ca ai sters dimensiunea.
|
|
|
12-08-10, 21:32
|
|
|
4Tuning International Member
Member of: [4Tuning International] [Opel]
|
Quote:
stie cineva cam ce taxa mai este akum pentru innoirea talonului?
|
37 Lei taxa se plateste la CEC
|
|
|
|
|