Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Alte discutii Dacia

Reply

Thread Tools
Old 04-04-10, 10:37   #1
Alex4u
Dacia Driver

Stage 5

Alex4u's Avatar

Member of:
[DACIA]
Default Ulei Dacia 1310

Pai ...dupa RK total la motor..am cumparat din kaufland un ulei MINERAL...BP VISCO 15w40..m-am gandit ca ar fii bun....am schimbat si filtrul...cand l-am pus era gros si verde ...am mers 2 sau 3 zile cu el ..presiunea 6 in mers..5 constant la relanti....apoi ..a inceput presiunea 3 la rece...1 la cald ..in mers... aproape 0 la relanti becurile aprinse... am fost sigur ca ceva nu a montat corect mecanicul...pompa de ulei am probat-o inainte sa o pun fiind noua....numai puteam sa merg nicaieri cu ea..deoarece mergeam cu becurile aprinse...si am zis sa pun un aditiv..2+2 dar nu dala cu teflon..ci aditiv ptr a imbunatatii vascozitatea la ulei...si cum l-am pus si am dat la automat..becurile se sting automat si presiunea 6 in mers...4-5 relanti..ce parere aveti..sa nu fie bun uleiul ca este MINERAL sau dc ??? Tin sa urez la toti "forumistii" Paste Fericit

.(O O)\_(||||)(||||)_/(O O).
|.....o //...............\\ o.....|
.\____/==========\____/.
Alex4u is offline   Reply With Quote
Old 04-04-10, 20:02   #2
schumi_86
Dacia Driver

Stage 5

schumi_86's Avatar

Member of:
[DACIA]
Default Re: Ulei Dacia 1310

Este clar ca problema nu este de la ulei,eu am avut ulei din asta de care zici tu si nu am avut probleme de genu cu el. Posibil sa fie o problema de la pompa de ulei sau ceva din motor.....nu mai baga aditivi pt. ca daca ai bagi un ulei mai bun nu mai ai nevoie de aditivi. bafta
schumi_86 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-10, 20:36   #3
Alex4u
Dacia Driver

Stage 5

Alex4u's Avatar

Member of:
[DACIA]

???si atunci care e fenomenul..cum am bagat aditiv am presiunea 6..in mers 4-5 relanti..??? pompa de ulei e nou noutza si e probata si jos ..si pe masina cu bormasina...si baga chiar f bine..
Alex4u is offline   Reply With Quote
Old 29-03-13, 10:47   #4
supernik

Stock

Thumbs up Re: Ulei Dacia 1310

Circuitul de ungere de la Dacia trebuie sa fie etans, altfel nu creste presiunea! Verifica de curiozitate si capacul culbutorilor (cel de pe chiulasa), sa nu scape presiune pe la garnitura sau pe langa prezoanele de strangere (care nici nu trebuie sa deformeze capacul - se strang moderat, si sunt prevazute cu garnituri la trecerea prin capac); vezi si capacul prin care ai turnat uleiul la schimbare si asta e cu garnitura!
supernik is offline   Reply With Quote
Old 29-03-13, 10:53   #5
ralu_

Stage 4

ralu_'s Avatar

Thumbs down Re: Ulei Dacia 1310

Alooo...ce dreacu de treaba are etanseitatea capacului de culbutori cu presiunea uleiului?????? Doamne....mare ti-e gradina...
ralu_ is offline   Reply With Quote
Old 03-04-13, 16:01   #6
Alexandru2002

Stage 1

Quote:
Originally Posted by ralu_ View Post
Alooo...ce dreacu de treaba are etanseitatea capacului de culbutori cu presiunea uleiului?????? Doamne....mare ti-e gradina...
Iti dai seama ce raforsat e capacul de la ulei sa nu sara in sus de joja nu mai zic cred ca a lipit-o cu ceva .
Mai oamenilor ganditi si voi inainte sa scrieti prostii ca astea sau mai bine taceti ca e o vorba.
Alexandru2002 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -