Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Alte discutii Dacia

Reply

Thread Tools
Old 07-02-11, 14:24   #1
ceoby

Stage 3

Default Consum instant pe logan cu gpl !

salut, am un logan 1.4 laureate din 2006 si sunt foarte curios daca calculator de bord imi arata consumul instant cand masina este pe gaz (gpl) el imi arata consumul dar sincer mi se pare un pic cam mic , si atunci cand decuplez gazul consumul nu scade considerabil asa cum teoretic ar trebui !
ceoby is offline   Reply With Quote
Old 13-03-11, 13:20   #2
XADO

Stock

Default Re: Consum instant pe logan cu gpl !

Quote:
Originally Posted by ceoby View Post
salut, am un logan 1.4 laureate din 2006 si sunt foarte curios daca calculator de bord imi arata consumul instant cand masina este pe gaz (gpl) el imi arata consumul dar sincer mi se pare un pic cam mic , si atunci cand decuplez gazul consumul nu scade considerabil asa cum teoretic ar trebui !
Nu mai exista consumul instant pe calculatorul de bord, dar daca consumul atunci cind functionezi pe gaz este dat cu erori de pina la 2l/100 km ( eroare maxima, dupa constatarile mele ), rezulta ca si consumul instant nu este cel real. Cel mai bine fa-ti un calcul de eroare la consumul de gaz/100 km (atentie: alimentezi de la aceeasi statie GPL pentru a reduce erorile datorate parametrilor de incarcare cu GPL si a compozitiei acestuia ) si translatezi la consumul instant. Oricum, in GPL totul este relativ ( presiune, compozitie, temperaturi,etc,)
XADO is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -