Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Zona tehnica Dacia

Zona tehnica Dacia Zona tehnica, secrete, tips&tricks Dacia

Closed Thread

Thread Tools
Old 27-07-08, 15:35   #1
fenyx

Stage 5

fenyx's Avatar

Default Ambreiaj nou

dupa ce am schimbat discul de ambreiaj la plecare se aude un tupanit ,sa fie ambreiajul prea tare ? sau ce altceva ca innainte nu facea asa ? de fapt un clantanit.am fost la un mecanic si zice ca ar fii de la antrax, da asa odata ca cu cel vechi nu clantanea

Last edited by fenyx; 27-07-08 at 22:03.
fenyx is offline  
Old 27-07-08, 22:48   #2
Terminator

Stage 2

Default Re: ambreiaj nou

Quote:
Originally Posted by fenyx View Post
dupa ce am schimbat discul de ambreiaj la plecare se aude un tupanit ,sa fie ambreiajul prea tare ? sau ce altceva ca innainte nu facea asa ? de fapt un clantanit.am fost la un mecanic si zice ca ar fii de la antrax, da asa odata ca cu cel vechi nu clantanea
Dupa cum zici tu mai mult k sigur ai montat discu de ambreiaj invers... sau poate a cedat vre-un arc....
Terminator is offline  
Old 28-07-08, 05:43   #3
fenyx

Stage 5

fenyx's Avatar

ma gandisem si eu la varianta asta dar cica nu prea ai cum sa il pui invers ca nu merge .acu nu stiu mai astept pareri.
de tras trage masina ,dar la plecari clantane ,tupane ce dracu mai face ca ma enerveaza am pus si planetare noi ca cica de aia tupanea da de unde tot asa e
fenyx is offline  
Old 28-07-08, 13:35   #4
Terminator

Stage 2

Quote:
ma gandisem si eu la varianta asta dar cica nu prea ai cum sa il pui invers ca nu merge
poti sa montezi discu invers lejer... normal se monteaza cu arcurile spre soare
daca il montezi invers ating arcurile de suruburile de la volant si la plecare face masina urat tremura se aud zgomote ciudate....
Terminator is offline  
Old 28-07-08, 15:55   #5
fenyx

Stage 5

fenyx's Avatar

pai daca zici asa nu cred ca e pus invers desi ar cam avea simptomele ce le zici tu dar la o scara mai mica ca nu la toate plecarile face asa.si am mers ceva mii de km asa ,ca tot am asteptat sa se lase (cica e prea tare )zicea meseriasul ala .banuiesc ca ce alegea praful pana acum daca era pus invers .
fenyx is offline  
Old 28-07-08, 18:45   #6
Terminator

Stage 2

Quote:
pai daca zici asa nu cred ca e pus invers desi ar cam avea simptomele ce le zici tu dar la o scara mai mica ca nu la toate plecarile face asa.si am mers ceva mii de km asa ,ca tot am asteptat sa se lase (cica e prea tare )zicea meseriasul ala .banuiesc ca ce alegea praful pana acum daca era pus invers .
Presupun k tunci cand l-ai pus prima data facea zgomot mai tare apoi nu a mai facut asa rau. Ma gandesc k daca a fost pus aiurea a facut zgomot pana cand s-au tocit capetele de la suruburi in zonele unde atingeau de arcuri.... aco s-ar putea sa mai faca decat putin.. Si daca e pus invers nu o sa se lase pt k nu mai intra arcurile de la disc in functiune actioneaza fier p fier. Oricum daca zici k ai cateva mii se lasa de mult.
Acu nush ce sa zic, k sa verifici nu ai cum decat daca dai cutia sau motoru jos (e mai usor sa dai cutia jos).
Laso asa k mai merge e dacie. Cand s-o rupe de nu mai mere deloc il schimb, da vezi sa nu ramai pe camp p undeva...:P).
Oricum iti recomand sa o demontezi si vezi sa nu ai surpriza sa fie rulmentu defect si sa iti strice soarele.
Terminator is offline  
Old 29-07-08, 03:57   #7
fenyx

Stage 5

fenyx's Avatar

pai oricum alta soarta nu are decat sa o dau jos ,ca si asa intra la vopsit si poate umblu si in cutie daca nu e nimic in neregula cu ambreiajul desi imi pare rau ca nu a fost desfacuta niciodata
fenyx is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -