Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Zona tehnica Dacia

Zona tehnica Dacia Zona tehnica, secrete, tips&tricks Dacia

Closed Thread

Thread Tools
Old 22-04-09, 13:18   #1
Alejandro
Ford Driver

Stage 5

Alejandro's Avatar

Member of:
[DACIA]
[FORD]
Default Distantiere

Dupa cum bine stim, rotile de la Logan nu calca una dupa alta, adica rotile din fata au un ecartament mai mare decat cel de la rotile spate. Asa cum este demonstrat in urmatoarea imagine, luata chiar de pe site-ul dacia.ro, la sectiunea detalii tehnice, a Loganului PH1, as dori sa stiu daca montarea unor distantiere de 20 mm pe fata (pe ambele parti, in total pe fata sa latest encartamentul cu 40mm, iar pe spate 25 de-o parte si 25 de alta, astfel egaland spatele cu fata la ecartament) ar afecta vreun mecanism din ansamblul motric, adica vreun rulment daca ar ceva mai repede, sau ar avea aceeasi fiabilitate. Din cate imi dau eu seama singurele forte de forfecare s-ar aplica asupra distantatoarelor si a prezoanelor. Am executat in autocad o roata fara distantiere si o roata cu distantiere.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dacia logan.jpg
Views:	117
Size:	46.3 KB
ID:	887437   Click image for larger version

Name:	roata cu distantiere.JPG
Views:	123
Size:	12.4 KB
ID:	887438  
Alejandro is offline  
Old 23-04-09, 16:47   #2
cristi87

Stage 3

Member of:
[DACIA]
Default Re: Distantiere

nuj c sa zic...incearca si spune-ne si noua...mergi si tu o distanta mai mare si vezi daca se incalzeste cv...
cristi87 is offline  
Old 23-04-09, 17:08   #3
Marius

Stage 5

Marius's Avatar

Member of:
[VW]

Daca pui distantiere pe spate trebuie sa-i pui si pe fata. Altfel stabilitatea pe viraje in conditii normale de aderenta este mult compromisa, masina avind un puternic efect supravirator.
Old 23-04-09, 17:12   #4
Alejandro
Ford Driver

Stage 5

Alejandro's Avatar

Member of:
[DACIA]
[FORD]

deaia e mai mica distanta pe spate a encartamentului la roti. inteleg. dat fiind faptului Loganu e mai usor pe spate. o sa vad cand imi cumpar niste distantiere calumea; cam cat ar costa o pereche buna de distantieri? se merita sa dau 200 pe distantieri cu tot cu prezoane?

Last edited by Alejandro; 23-04-09 at 17:14.
Alejandro is offline  
Old 23-04-09, 18:38   #5
cristi87

Stage 3

Member of:
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by Alejandro View Post
deaia e mai mica distanta pe spate a encartamentului la roti. inteleg. dat fiind faptului Loganu e mai usor pe spate. o sa vad cand imi cumpar niste distantiere calumea; cam cat ar costa o pereche buna de distantieri? se merita sa dau 200 pe distantieri cu tot cu prezoane?
nu e cam mult??distantierele le poti face si la strung..si nu te costa mai mult de 50 lei,,,de prezoane te descurci
cristi87 is offline  
Old 23-04-09, 18:42   #6
Alejandro
Ford Driver

Stage 5

Alejandro's Avatar

Member of:
[DACIA]
[FORD]

pai na si mie mi s-a parut ca e mult deaia v-am intrebat pe voi, poate a-ti cumparat careva mai ieftin si bun. ideea e ca prezoanele trebuie sa reziste la o forta de forfecare destul de mare.
Alejandro is offline  
Old 23-04-09, 20:47   #7
Relu_GTT
Dacia Driver

Stage 5

Relu_GTT's Avatar

Member of:
[DACIA]

Cu 2 cm stiu ca e mai mic pe spate, cate 1cm st-dr
Relu_GTT is offline  
Old 23-04-09, 21:33   #8
Alejandro
Ford Driver

Stage 5

Alejandro's Avatar

Member of:
[DACIA]
[FORD]

pai uita-te pe detaliile tehnice, e cu 1 cm adica juma de cm dreapta jumate stanga.
Alejandro is offline  
Old 24-04-09, 14:42   #9
bz-04-uvx
Dacia Driver

Stage 4

Member of:
[DACIA]

parerea mea e ca iti poti pune fara probleme fara sa afectezi nimic!vorbesc din experienta mea(am flanse de ceva timp si nu am nici o problema) si a unui prieten..are la un q7 distantiere de 3-4 luni si nu a avut absolut nici o problema...prin afara se gasesc astfel de distantiere la magazinele de piese auto la noi lipsa...in final decizia iti apartine...

p.s.-nu lua in seama comentarii de genul "o sa o ia roata inainte"
Old 24-04-09, 17:06   #10
Alejandro
Ford Driver

Stage 5

Alejandro's Avatar

Member of:
[DACIA]
[FORD]

merci fain "bz-04-uvx" pt raspuns. poti sa imi trimiti un PM cu ce marca de masina ai? ce dimensiuni au distantierele si cat te-au costat?
Alejandro is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -