Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > MAZDA > Alte discutii Mazda

Reply

Thread Tools
Old 25-01-09, 02:45   #1
born2burn

Stock

born2burn's Avatar

Default consumul la mazda rx8

Cat consuma Mazda rx8 cu adevarat in Buc? sunt adevarate zvonurile cu 28-30%?
born2burn is offline   Reply With Quote
Old 26-01-09, 13:34   #2
dvdcore

Stage 2

dvdcore's Avatar

Default Re: consumul la mazda rx8

Media consumului in bucuresti e in jur de 20%, dar daca stai in trafic si mergi doar cu 1-a si 2-a, si o mai turezi si la 9000rpm posibil sa consumi si 30

Majoritatea posesorilor au un consum general (afara+oras) in jur 15% ... dar nimeni nu cumpara masina asta pt consum..ci pt senzatiile oferite si sunetul fantastic.

Ideea e ca avand o plaja larga de turatii (pana la 9500rpm), conteaza enorm modul cum o conduci si la ce turatie schimbi vitezele... si mai ales ca are cuplu max incepand cu 5400 rpm, astfel ca sa simti ceva va trebui turata bine...

In linkul urmator poti vedea un tabel cu valori de consum in functie de viteza si treapta de viteza :

http://www.rx8blog.com/consumption-c...revs-low-fuel/

Dupa cum poti observa consumul difera f mult in functie de treapta folosita, pt ca din cate stiu, in functie de turatie foloseste 4 sau 8 injectoare.
dvdcore is offline   Reply With Quote
Old 26-01-09, 16:01   #3
born2burn

Stock

born2burn's Avatar

Mersi pt raspuns..masina mi se pare geniala..dar nu stiu daca am bugetu necesar sa o intretin..daca intelegi ce vreau sa zic daca nu ar fi problema cu consumu si faptu ca nu ai unde s-o repari incaz de ceva ( nu se baga nimeni la wankle-engines)... SIGUR mi-as lua una. 15-20%nu mi se pare chiar insuportabil daca ma gandesc mai bine totusi.
Alte probleme mai ai cu ea? este adevarat ca aluneca aiurea in conditii de polei, etc.? inspate poate sta cineva?(sau e doar de design bancheta)
born2burn is offline   Reply With Quote
Old 26-01-09, 16:12   #4
dvdcore

Stage 2

dvdcore's Avatar

"nu ai unde s-o repari incaz de ceva" - dai un search pe forum si o sa vezi ca este cineva in bucuresti, care are service dedicat pt rx7 si rx8 , si te poate ajuta cu orice problema ar putea la motor, singura problema fiind costul

daca vrei sa cumperi SH... neaparat trebuie facut testul de compresie la motor, ca sa nu ai probleme..cel putin in viitorul apropiat.

da..masina e geniala ca driving experience.. doar ca este f pretentioasa si se poate strica usor mai ales ruland pe distante multe si scurte.

uite-te pe urm link..baiatul asta cam spune tot ce se poate intampla rau la un rx8, dar nu te speria ca nu e chiar asa d grav

https://www.youtube.com/watch?v=UBzMT...ntenance-tips/

"este adevarat ca aluneca aiurea in conditii de polei" -
cu anvelopele de vara, mai ales cu cele bridgestone potenza, care vin odata cu masina.. da aluneca f rpd si e imposibil de mers iarna cu ea.. DAR folosind anvelope de iarna si jante de 17" este o alta poveste
dvdcore is offline   Reply With Quote
Old 16-03-10, 23:16   #5
schumi1111

Stock

schumi1111's Avatar

Cine nu a condus RX-8 nu poate sa vb decat din zvonuri.Mie imi consuma cam 17-18 in traficul din Buc si 10-12l in afara.Anvelopele Bridgestone le-am schimbat cu Continental Conti Sport Contact 3(245/45 pe spate) de care sunt f multumit.Motorul Wankel e mai fiabil decat ynul Otto daca respecti regulile de functionare si intertinere
schumi1111 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -