Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > MAZDA > Zona tehnica Mazda

Zona tehnica Mazda Zona tehnica, secrete, tips&tricks Mazda

Reply

Thread Tools
Old 03-04-12, 01:50   #1
eek_the_freak

Stock

Default Diagnoza Mazda Xedos!!

Salutare tuturor!
De foarte putin timp sunt noul priprietar al unei Mazda Xedos 1.6 16v din 1994. Foarte faina si confortabila masina dar ma nelinistesc cateva lucruri la ea: nu coboara nicicum la relanti sub 1500 rpm, in orice treapta de viteza cand apas ambreiajul pentru a schimba viteza, se mai tureaza singura(fara sa ating acceleratia) inca aprox 500rpm si implicit am si un consum cam mare.
As dori sa-i fac neaparat o diagnoza! Pana la sfarsitul lunii aprilie o sa fiu locat in Brasov iar din mai o sa ma intorc la Timisoara unde locuiesc de fapt.
Ma poate ajuta cineva cu o recomandare unde as putea sa fac aceasta diagnoza in Brasov? Eventual si un pret..?
Va multumesc anticipat!
eek_the_freak is offline   Reply With Quote
Old 03-04-12, 23:33   #2
madicioco

Stage 5

madicioco's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Opel]
[Fiat]
[Nissan]
[Mitsubishi]
Default Re: Diagnoza Mazda Xedos!!

nu trebuie neaparat sa i faci o diagnoza ,verifica cablul de acceleratie si incearca sa l reglezi,sau poate clapeta de acceleratie e imbacsita de mizerie si nu mai inchide bine ,pot fi mai multe cauze,sau senzorul tps (parca asa se numea) care vine pe corpul clapetei de acceleratie nu mai lucreaza sau trebuie reglat
diagnoza nu stiu eu daca iti poate face cineva decat cei care cunosc sa faca testul cu led ul ,doar asa poti vedea unele erori
madicioco is offline   Reply With Quote
Old 04-04-12, 01:25   #3
eek_the_freak

Stock

Default Re: Diagnoza Mazda Xedos!!

La cablul de acceperatie nu stiu cum il pot verifica, iar clapeta a fost curatata acum cateva zile. Daca senzorul e problema, poate fi acesta reparat/reglat sau trebuie schimbat?
Mi-ar placea sa-i fac o diagnoza cap-coada, sa fiu cu inima impacata si sa stiu punctual fiecare problema, dar daca nu se poate, m-as multumi si cu un test cu led-ul Imi poti recomanda pe cineva sau vreo solutie mai la indemana?

Multumesc!
eek_the_freak is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -