Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Alte discutii Bmw

Reply

Thread Tools
Old 20-11-08, 12:54   #1
PORSCHE Lover

Stage 2

Default NU POT MODIFCA MASINA MEA?

Vreau sa iau un BMW e36 si am aflat recent ca nu prea pot modifica masina mea (jenti,bodykit,frine,chiar si geamuri intunecate) din cauza ca orice modificare necesita accordul la RAR sau asa ceva.
As dori ca cineva sa-mi explice ce trebuie sa fac ca sa pot face masina...legala de mers pe drum,e foarte ciudata faza asta ca nu pot modifica masina numa cu accordul lu nu-stiu-cine.
Voi cum ati modificat masinile voastre?le-ati legalizat sau nu?
PORSCHE Lover is offline   Reply With Quote
Old 20-11-08, 14:13   #2
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]
Default Re: NU POT MODIFCA MASINA MEA?

Poti modifica orice masina, absolut orice masina...dar in anumite limite...ca sa fie street legal ...unele masini care le vezi pe aici pe forum sunt street legal (adica daca ii prinde RARu nu le ia certificatu) dar majoritatea, inclusiv a mea...daca ma ia raru...nu stiu ce o sa fie ...si anume...jante poti sa iti pui, normal...dar gumele care o sa le pui pe jantele alea sa existe in talon...(si dimensiunea jantei sa fie in talon, logic...)...geamuri intunecate (adica geamuri foliate) iti poti face la un centru autorizat (care iti pun sticker sub folie cu autorizatia rar)...si poti pune si pe fata...da doar foarte deschisa ...poti face foarte multe...si gandestete ca pentru bmw e36 al tau sunt multe piese care daca le cumperi din afara vin cu certificat TUV (si in cazul asta Raru nu are ce sa iti faca)...na...daca tu crezi ca un e36 e greu de modificat stai tu sa vezi alte masini...(si a mea e un exemplu)...oricum...bani sa ai si pasiune...ca restul se rezolva. Succes si numai bine!!

P.S. Si bine ai venit pe forum
morpheusmaster is offline   Reply With Quote
Old 19-07-09, 12:41   #3
BMnWA

Stage 5

BMnWA's Avatar

daca stai sa te mai iei dupa legile din romania.... ajungi la 50 ani sa conduci o dacie tunata. la cat se respecta legile astea, e ca si cand nu ar fi. freestyle
BMnWA is offline   Reply With Quote
Old 20-07-09, 18:33   #4
Muscle Car

Stage 4

Muscle Car's Avatar

Quote:
Originally Posted by morpheusmaster View Post
Poti modifica orice masina, absolut orice masina...dar in anumite limite...ca sa fie street legal ...unele masini care le vezi pe aici pe forum sunt street legal (adica daca ii prinde RARu nu le ia certificatu) dar majoritatea, inclusiv a mea...daca ma ia raru...nu stiu ce o sa fie ...si anume...jante poti sa iti pui, normal...dar gumele care o sa le pui pe jantele alea sa existe in talon...(si dimensiunea jantei sa fie in talon, logic...)...geamuri intunecate (adica geamuri foliate) iti poti face la un centru autorizat (care iti pun sticker sub folie cu autorizatia rar)...si poti pune si pe fata...da doar foarte deschisa ...poti face foarte multe...si gandestete ca pentru bmw e36 al tau sunt multe piese care daca le cumperi din afara vin cu certificat TUV (si in cazul asta Raru nu are ce sa iti faca)...na...daca tu crezi ca un e36 e greu de modificat stai tu sa vezi alte masini...(si a mea e un exemplu)...oricum...bani sa ai si pasiune...ca restul se rezolva. Succes si numai bine!!

P.S. Si bine ai venit pe forum
eu de curand am achizitionat un rechin, si ma tot chinuia gandul sa-i pun jenti mai mari. l-am trecut pe numele meu si am si un certificat nou, sincer in certificatul asta nu mai apare nimic legat de roti. deci cum imi verifica nenea politaiu pneu?
Muscle Car is offline   Reply With Quote
Old 20-07-09, 18:37   #5
RideTheRiddle

Stage 5

RideTheRiddle's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by Muscle Car View Post
eu de curand am achizitionat un rechin, si ma tot chinuia gandul sa-i pun jenti mai mari. l-am trecut pe numele meu si am si un certificat nou, sincer in certificatul asta nu mai apare nimic legat de roti. deci cum imi verifica nenea politaiu pneu?
da exact aceeasi nelamurire o am si eu. in certificatele noi nu mai exista nici un fel de specificatie. asta inseamna ca daca vreau imi pun roti de 41313813 inch si nimeni nu imi face nimic sau cum ?
RideTheRiddle is offline   Reply With Quote
Old 20-07-09, 20:23   #6
BMnWA

Stage 5

BMnWA's Avatar

Quote:
Originally Posted by RideTheRiddle View Post
da exact aceeasi nelamurire o am si eu. in certificatele noi nu mai exista nici un fel de specificatie. asta inseamna ca daca vreau imi pun roti de 41313813 inch si nimeni nu imi face nimic sau cum ?
exact acuma am inmatriculat un motor de 2 saptmaani si am primit certificat nou la el si chiar acuma m-am uitat si nu scrie nici o dimensiune nimica. Am si un motor cu talon vechi si in acela scria dimensiunea etc. Oricum sa stiti , ommologarea jentilor care nu sunt specificate in talon sunt intre 45-60 ron. Cineva si-a omolagat jentile si alta culoare la masina cu 75 ron ambele. Deci nu e nici o teorie cu jentile la politai omologate sau nu ca e o nimica toata.mai mult costa drumul pana la RAR.
Old 20-07-09, 21:04   #7
RideTheRiddle

Stage 5

RideTheRiddle's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by BMnWA View Post
exact acuma am inmatriculat un motor de 2 saptmaani si am primit certificat nou la el si chiar acuma m-am uitat si nu scrie nici o dimensiune nimica. Am si un motor cu talon vechi si in acela scria dimensiunea etc. Oricum sa stiti , ommologarea jentilor care nu sunt specificate in talon sunt intre 45-60 ron. Cineva si-a omolagat jentile si alta culoare la masina cu 75 ron ambele. Deci nu e nici o teorie cu jentile la politai omologate sau nu ca e o nimica toata.mai mult costa drumul pana la RAR.
doar atat? wow ma gandeam la sume mult mai mari. tnx man acum ma gandesc serios la schimbarea culorii la masina
RideTheRiddle is offline   Reply With Quote
Old 21-07-09, 12:33   #8
BMnWA

Stage 5

BMnWA's Avatar

astea nu sunt scumpe , la omologarea motorului parca e complicat in sensul ca sunt in jur de 20 mil cheltuielile la rar . Acuma nu stiu nici eu exact poate vorbesc prostii,dar ar fi bine sa vb prostii ca e enorm.
Old 21-07-09, 19:05   #9
Muscle Car

Stage 4

Muscle Car's Avatar

in cazul in care-ti pui folie pe masina se modifica tot in certificat?
Old 22-07-09, 01:56   #10
BMnWA

Stage 5

BMnWA's Avatar

Quote:
in cazul in care-ti pui folie pe masina se modifica tot in certificat?
aia nu are legatura. cei care monteaza foliile sunt omologati RAR si ei iti dau omologarea la foliile pe spate sa fie black black dar pe fata nu iti dau. Oricum daca nu ai inchise tare pe fata nu au treaba cu tine.
Old 22-07-09, 09:25   #11
Muscle Car

Stage 4

Muscle Car's Avatar

Quote:
Originally Posted by BMnWA View Post
aia nu are legatura. cei care monteaza foliile sunt omologati RAR si ei iti dau omologarea la foliile pe spate sa fie black black dar pe fata nu iti dau. Oricum daca nu ai inchise tare pe fata nu au treaba cu tine.
eu ma refeream la folia de pe masina nu de pe geamuri cum au pus astia pe taxiuri.
Old 22-07-09, 11:48   #12
BMnWA

Stage 5

BMnWA's Avatar

Quote:
eu ma refeream la folia de pe masina nu de pe geamuri cum au pus astia pe taxiuri.
specifica si tu ca sincer e prima intrebare de genu. Nu cred ca trebuie omologat nimica daca iti pui folie. Oricum, omologatul e cateva sute de mii, nu ar fi nici un deranj.
- Copyright 2024 4Tuning -