04-03-08, 15:26
|
|
Stage 2
|
Siguranta E30 -e vb de viata noastra
Asta cred ca e un thread care ar trebui sa ne priveasca pe toti...totusi nu vedem ce se intampla pana cand nu o patim...si sigur multi au patit-o cu un bmw...vreau sa vb in acest topic de siguranta oferita de un bmw E30 pt ca e o masina pe care multi o avem dar teste oficiale pentru ea nu s-au facut...Ma astept ca in thread sa-si spuna povestea toti cei care au avut un accident cu un BMW E30...ca e o treaba serioasa totusi...Ne gandim cum sa le tunam...sa le facem sutele de cai...sa trecem cu ele limite de viteza...dar la noi mai putin ne gandim.Multumesc si astept parerile voastre reale!
|
|
|
04-03-08, 15:58
|
|
Stage 2
|
Re: Siguranta E30 -e vb de viata noastra
Eu am patit o o singura data cu e30-meu...il cumparasem de o saptamana si sincer sa fiu nu mai condusesem niciodata o masina cu tractiune spate...eram pe o staraduta care era proaspat "tratata" cu piatra cubica...am piscat putin acceleratia si buf intr un gard de pe margine...damage:aripa dr,contra-aripa dr,radiator,faruri si putin incretit sasiul langa radiator in fata...tinand cont ca am avut vreo 40-50 la ora,am rupt 2 metri de gard si am daramat un stalp de lemn...cred ca a rezistat destul de bine impactului
|
|
|
07-03-08, 09:00
|
|
|
No Limits racing team Member
 Stage 5
Member of: [Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [No Limits racing team] [VW]
|
e foarte binevenit acest thread.de curand am achizitionat si eu un E30 si habar n-am despre caracteristicile de siguranta din el.astept cu nerabdare parerile "ursarilor"
ca o remarca mica,tata fiind tinichigiu auto si am invatat multe de la el,am remarcat ca tabla elementelor exterioare(aripa,capota...etc.) e destul de robusta.
|
|
|
20-03-08, 08:21
|
|
 Stage 5
|
Am vazut imediat dupa ce s-au intamplat 2 accidente majore cu E30, un amic de-al meu si unul intamplator la mine in fata blocului.
Mi-au ramas in cap ca fiind foarte diferite; ce vreau sa spun:
Primul a fost frontal, mai ramasese doar maxim jumatate din capota dar interiorul era aproape intact, chiar m-a izbit treaba asta..m-am uitat la motor si era fugit cumva in jos, nu intrat peste oameni in masina(era un 320).
In schimb al doilea, cel pe care l-a `comis` amicul meu a fost lateral, omul a intrat cu portiera soferului intr-un mare stalp(in derapaj fiind).
Vreau sa spun ca desi n-avea viteza foarte mare, stalpul (din ala cel mai gros, de iluminat stradal) a intrat in masina cam pana la jumatatea scaunului soferului.
Portiera era un `U` aproape perfect, mulata pe stalp.
El zice ca a apucat sa sara un pic de pe scaun, dar tot a avut bazinul fisurat.
Oricum, daca ramanea pe scaun nu cred ca scapa.
Alte accidente majore n-am vazut cu bmw dar din astea 2 am tras concluzia ca ursul e de bun simt in fata, dar lateral e chiar ciorba.
D-aia noul meu E30 care este in lucru va avea rollbar si scaune de curse..nu mai vreau la spital 
Noroc si aveti grija, pt ca aproape nimeni nu ia in seama siguranta pana nu ajunge la spital.
Inchei pt ca incep sa seman cu lupul moralist.
Salut
|
|
|
20-03-08, 08:37
|
|
 Stage 5
|
dap intradevar in fata cand lovesti asa fac toate bmw-urile.... motorul sare cumva din suporti ridicandu-se iar cutia se lasa in jos.... apropo...bimmer3 tu stai prin spate la yesterday ?
|
20-03-08, 09:22
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by B-XX-NOX
dap intradevar in fata cand lovesti asa fac toate bmw-urile.... motorul sare cumva din suporti ridicandu-se iar cutia se lasa in jos.... apropo...bimmer3 tu stai prin spate la yesterday ?
|
nu, acolo sta baiatul care a cumparat de la mine fostul meu E30
|
|
|
20-03-08, 20:10
|
|
 Stage 5
|
Salut! Ganditiva la ce a patit ZXZ-ul. S-a rasturnat la 180 si mie nu mi sa parut ca sa facut chiar asa praf. Am vazut masini care s-au rasturnat la viteza mai mica si s-au rupt in doua. Parerea mea este ca ursul este rezistent.
|
|
|
21-03-08, 22:28
|
|
 Stage 5
|
gandeste te tu ca ZXZ a avut noroc cu carul...poti sa ai 20 la ora si sa intri intrun parapet si sa mori...depinde de accident..oricum ursuletu e o masina veche fara airbag nu e asa bine gandita la accident cu toate ca are tabla tare..
asa ca cine are cum.. sa i puna si rollbar ca nu strica.
|
24-03-08, 10:41
|
|
 Stage 5
|
M-ai inteles gresit. Ma refeream ca ZXZ-ul nu s-a deformat asa rau la tumbele pe care le-a facut .(parerea mea) Si da , ai dreptate baietii din ZXZ au avut noroc cu carul.
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/...ferentari.html R.I.P Nu mai scriu nimic , unii taximetristi ar trebuii ......
|
|
|
26-03-08, 18:04
|
|
 Stage 5
|
am avut 5 tamponari frontale, minore ce`i drept ..... dar cu acceasi bara si a rezistat eroic ...
|
|
|
07-04-08, 10:38
|
|
 Stage 5
|
Am si eu un prieten care a luat un gard cu un e30, un gard facut in tzeava....masina arata bine....mici indoituri pe bara fatza si aripa stanga fatza...in schimb lui i-au alunecat mainile de pe volan si s-a infipt cu capu' in el....au fot nevoie de vreo 6 copci...e30-ul rezista la impact...dar cand incepi sa dai cu capu de toate alea din interior e grav....va salut!
|
|
|
28-05-08, 20:37
|
|
|
KATANA TEAM Member
 Stage 5
Member of: [Opel] [KATANA TEAM]
|
nu e legat de siguranta ,insa mi s`a parut fara rost sa deschid un topic nou pentru o sg intrebare si asa ca imi voi permite sa o adresez aici
in legatura cu volanul la urs(e30) , si vrei sa pui unul nou (sport), ce faci cu claxonul situat pe volan ? ...ce se poate face ca sa ai si volan sport si claxon  ...10x
|
|
|
01-06-08, 03:09
|
|
 Stage 5
Member of: [VW] [BMW] [Colectionar Machete]
|
Quote:
Originally Posted by VaLeX
nu e legat de siguranta ,insa mi s`a parut fara rost sa deschid un topic nou pentru o sg intrebare si asa ca imi voi permite sa o adresez aici
in legatura cu volanul la urs(e30) , si vrei sa pui unul nou (sport), ce faci cu claxonul situat pe volan ? ...ce se poate face ca sa ai si volan sport si claxon  ...10x
|
da mai intai volanu jos,si o sa-ti dai seama ce trebuie facut
vezi ce butuc iti ieu sa se potriveasca(claxonu e in mijloc acum)
|
|
|
12-06-08, 15:31
|
|
 Stage 5
Member of: [MERCEDES]
|
Quote:
Originally Posted by bimmer3
Am vazut imediat dupa ce s-au intamplat 2 accidente majore cu E30, un amic de-al meu si unul intamplator la mine in fata blocului.
Mi-au ramas in cap ca fiind foarte diferite; ce vreau sa spun:
Primul a fost frontal, mai ramasese doar maxim jumatate din capota dar interiorul era aproape intact, chiar m-a izbit treaba asta..m-am uitat la motor si era fugit cumva in jos, nu intrat peste oameni in masina(era un 320).
In schimb al doilea, cel pe care l-a `comis` amicul meu a fost lateral, omul a intrat cu portiera soferului intr-un mare stalp(in derapaj fiind).
Vreau sa spun ca desi n-avea viteza foarte mare, stalpul (din ala cel mai gros, de iluminat stradal) a intrat in masina cam pana la jumatatea scaunului soferului.
Portiera era un `U` aproape perfect, mulata pe stalp.
El zice ca a apucat sa sara un pic de pe scaun, dar tot a avut bazinul fisurat.
Oricum, daca ramanea pe scaun nu cred ca scapa.
Alte accidente majore n-am vazut cu bmw dar din astea 2 am tras concluzia ca ursul e de bun simt in fata, dar lateral e chiar ciorba.
D-aia noul meu E30 care este in lucru va avea rollbar si scaune de curse..nu mai vreau la spital 
Noroc si aveti grija, pt ca aproape nimeni nu ia in seama siguranta pana nu ajunge la spital.
Inchei pt ca incep sa seman cu lupul moralist.
Salut
|
si mie cred ca mi-a sarit motorul de pe tampoane cu tot cu cutie, sau doar cutia, ca motorul sta cu doar 3-4 cm mai jos decat in mod normal(mi-a stat si mai jos cand avea tampoanele cutie stricate) sper sa fie necesara schimbarea tampoanelor cutie +flansa cardan si aia e..
accidentul meu s-a petrecut pe la vreo 50 la ora,am intrat frontal in cealalta masina eu m-am lovit doar pe partea stanga,
|
|
|
31-07-08, 18:50
|
|
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club]
|
Quote:
Originally Posted by Billy c25xe
M-ai inteles gresit. Ma refeream ca ZXZ-ul nu s-a deformat asa rau la tumbele pe care le-a facut .(parerea mea) Si da , ai dreptate baietii din ZXZ au avut noroc cu carul.
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/...ferentari.html R.I.P Nu mai scriu nimic , unii taximetristi ar trebuii ......
|
da,asa este,am avut noroc,masina nu a fost chiar asa grav avariata,asta depinde si de starea caroseriei,cat de buna este la tabla,daca era un ranci ruginit,nu cred ca arata asa de bine....
|
|
|
|
|