![]() |
Siguranta E30 -e vb de viata noastra
Asta cred ca e un thread care ar trebui sa ne priveasca pe toti...totusi nu vedem ce se intampla pana cand nu o patim...si sigur multi au patit-o cu un bmw...vreau sa vb in acest topic de siguranta oferita de un bmw E30 pt ca e o masina pe care multi o avem dar teste oficiale pentru ea nu s-au facut...Ma astept ca in thread sa-si spuna povestea toti cei care au avut un accident cu un BMW E30...ca e o treaba serioasa totusi...Ne gandim cum sa le tunam...sa le facem sutele de cai...sa trecem cu ele limite de viteza...dar la noi mai putin ne gandim.Multumesc si astept parerile voastre reale!
|
Re: Siguranta E30 -e vb de viata noastra
Eu am patit o o singura data cu e30-meu...il cumparasem de o saptamana si sincer sa fiu nu mai condusesem niciodata o masina cu tractiune spate...eram pe o staraduta care era proaspat "tratata" cu piatra cubica...am piscat putin acceleratia si buf intr un gard de pe margine...damage:aripa dr,contra-aripa dr,radiator,faruri si putin incretit sasiul langa radiator in fata...tinand cont ca am avut vreo 40-50 la ora,am rupt 2 metri de gard si am daramat un stalp de lemn...cred ca a rezistat destul de bine impactului
|
e foarte binevenit acest thread.de curand am achizitionat si eu un E30 si habar n-am despre caracteristicile de siguranta din el.astept cu nerabdare parerile "ursarilor"
ca o remarca mica,tata fiind tinichigiu auto si am invatat multe de la el,am remarcat ca tabla elementelor exterioare(aripa,capota...etc.) e destul de robusta. |
Am vazut imediat dupa ce s-au intamplat 2 accidente majore cu E30, un amic de-al meu si unul intamplator la mine in fata blocului.
Mi-au ramas in cap ca fiind foarte diferite; ce vreau sa spun: Primul a fost frontal, mai ramasese doar maxim jumatate din capota dar interiorul era aproape intact, chiar m-a izbit treaba asta..m-am uitat la motor si era fugit cumva in jos, nu intrat peste oameni in masina(era un 320). In schimb al doilea, cel pe care l-a `comis` amicul meu a fost lateral, omul a intrat cu portiera soferului intr-un mare stalp(in derapaj fiind). Vreau sa spun ca desi n-avea viteza foarte mare, stalpul (din ala cel mai gros, de iluminat stradal) a intrat in masina cam pana la jumatatea scaunului soferului. Portiera era un `U` aproape perfect, mulata pe stalp. El zice ca a apucat sa sara un pic de pe scaun, dar tot a avut bazinul fisurat. Oricum, daca ramanea pe scaun nu cred ca scapa. Alte accidente majore n-am vazut cu bmw dar din astea 2 am tras concluzia ca ursul e de bun simt in fata, dar lateral e chiar ciorba. D-aia noul meu E30 care este in lucru va avea rollbar si scaune de curse..nu mai vreau la spital:rolleyes2 Noroc si aveti grija, pt ca aproape nimeni nu ia in seama siguranta pana nu ajunge la spital. Inchei pt ca incep sa seman cu lupul moralist. Salut |
dap intradevar in fata cand lovesti asa fac toate bmw-urile.... motorul sare cumva din suporti ridicandu-se iar cutia se lasa in jos.... apropo...bimmer3 tu stai prin spate la yesterday ?
|
Quote:
|
Salut! Ganditiva la ce a patit ZXZ-ul. S-a rasturnat la 180 si mie nu mi sa parut ca sa facut chiar asa praf. Am vazut masini care s-au rasturnat la viteza mai mica si s-au rupt in doua. Parerea mea este ca ursul este rezistent.
|
gandeste te tu ca ZXZ a avut noroc cu carul...poti sa ai 20 la ora si sa intri intrun parapet si sa mori...depinde de accident..oricum ursuletu e o masina veche fara airbag nu e asa bine gandita la accident cu toate ca are tabla tare..
asa ca cine are cum.. sa i puna si rollbar ca nu strica. |
M-ai inteles gresit. Ma refeream ca ZXZ-ul nu s-a deformat asa rau la tumbele pe care le-a facut .(parerea mea) Si da , ai dreptate baietii din ZXZ au avut noroc cu carul.
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/...ferentari.html R.I.P Nu mai scriu nimic , unii taximetristi ar trebuii ...... |
am avut 5 tamponari frontale, minore ce`i drept ..... dar cu acceasi bara si a rezistat eroic ... :D
|
Am si eu un prieten care a luat un gard cu un e30, un gard facut in tzeava....masina arata bine....mici indoituri pe bara fatza si aripa stanga fatza...in schimb lui i-au alunecat mainile de pe volan si s-a infipt cu capu' in el....au fot nevoie de vreo 6 copci...e30-ul rezista la impact...dar cand incepi sa dai cu capu de toate alea din interior e grav....va salut!
|
nu e legat de siguranta ,insa mi s`a parut fara rost sa deschid un topic nou pentru o sg intrebare si asa ca imi voi permite sa o adresez aici
in legatura cu volanul la urs(e30) , si vrei sa pui unul nou (sport), ce faci cu claxonul situat pe volan ? ...ce se poate face ca sa ai si volan sport si claxon :D ...10x |
2 Attachment(s)
Quote:
da mai intai volanu jos,si o sa-ti dai seama ce trebuie facut vezi ce butuc iti ieu sa se potriveasca(claxonu e in mijloc acum) |
Quote:
accidentul meu s-a petrecut pe la vreo 50 la ora,am intrat frontal in cealalta masina eu m-am lovit doar pe partea stanga, |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:46. |
- Copyright 2026 4Tuning