Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Alte discutii Bmw

Reply

Thread Tools
Old 03-05-13, 22:58   #1
Adryanoo08

Stage 1

Adryanoo08's Avatar

Unhappy Need help PLEASE !!!

Salutare tuturor,
Deschid acest thread prin a va cere tuturor sfatul...
Sunt posesorul unui E36, caruia in ultimul an nu i-am dat prea multa importanta(acum suport consecintele) si vreau sa-l pun pe "picioare"...
Acum as vrea sa va enumar problemele...
La partea tehnica, uleiul nu l'am schimbat de ceva timp bun, role, curele, garnituri, ventilator clima, tampoane motor, amortizoare fata, placute de frana, tamburi, suporti toba, toba sudata, aripa dreapta un pic zgariata, baterie, cauciucuri vara 4x 225/50si doua puncte de rugina deasupra rotii spate,iar un posibil polish...+ ca mi-a expirat si asigurarea si rovigneta
Ideea e ca, sunt foarte confuz, nu stiu cu ce sa incep, iar, nici partea financiara nu ma ajuta...
Chiar mi'ar prinde bine niste sfaturi...
Exceptand "sfaturile" gen arunc-o, dai foc, du-o la fier...
E prima mea masina, ramanandu'mi de la tatal meu, care a decedat acum 3 ani...
Va multumesc, si astept sfaturile voastre...
Adryanoo08 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-13, 23:14   #2
florineluspr

Stage 5

florineluspr's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
[BMW]
Default Re: Need help PLEASE !!!

Quote:
Originally Posted by Adryanoo08 View Post
Salutare tuturor,
Deschid acest thread prin a va cere tuturor sfatul...
Sunt posesorul unui E36, caruia in ultimul an nu i-am dat prea multa importanta(acum suport consecintele) si vreau sa-l pun pe "picioare"...
Acum as vrea sa va enumar problemele...
La partea tehnica, uleiul nu l'am schimbat de ceva timp bun, role, curele, garnituri, ventilator clima, tampoane motor, amortizoare fata, placute de frana, tamburi, suporti toba, toba sudata, aripa dreapta un pic zgariata, baterie, cauciucuri vara 4x 225/50si doua puncte de rugina deasupra rotii spate,iar un posibil polish...+ ca mi-a expirat si asigurarea si rovigneta
Ideea e ca, sunt foarte confuz, nu stiu cu ce sa incep, iar, nici partea financiara nu ma ajuta...
Chiar mi'ar prinde bine niste sfaturi...
Exceptand "sfaturile" gen arunc-o, dai foc, du-o la fier...
E prima mea masina, ramanandu'mi de la tatal meu, care a decedat acum 3 ani...
Va multumesc, si astept sfaturile voastre...
Ai 2 variante si anume:
1 Iti faci socoteala cat te costa toate piesele defecte si ce mai ai nevoie la masina, ti le cumperi si daca ai scule si ceva indemanare iti faci singur masina cu costuri cat mai minime!
2 Cauta pe unul care se pricepe si a mai avut asa masina, sau cel putin a lucrat la E36 si cunoaste bine masina ca sa nu te rupa cu banii, cumparat-i piesele si dai bataie!
Dupa mine unul cu vreo 500 euro o pui pe picioare retusata binisor la ceea ce zici tu ca ai acolo!
florineluspr is offline   Reply With Quote
Old 09-05-13, 22:57   #3
mihayruncanu

Stage 5

mihayruncanu's Avatar

Salut , eu as rezolva cu actele prima data si apoi partea mecanica , caroserie si altele Bafta!
mihayruncanu is offline   Reply With Quote
Old 12-05-13, 06:44   #4
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

In primul rand , imi pare rau pt tatal tau.
Iti voi spune ce e obligatoriu de schimbat si ce nu merita sa schimbi...

Dupa ce rezolvi cu asigurare si alte probleme legate de acte schimba-i neaparat uleiul si filtrele.
Rolelele daca nu scartazaie bocane sau fac alte zgomote lasa-le acolo pana se strica (sparg) la fel si curelele... Nu e mare risc. Nu o sa mai ai servo directie si cam atat... daca continui sa mergi totusi cu ea iti va creste temperatura apei , iar la un moment dat nu o sa mai ai nici baterie. O tractezi cu un prieten si gata. Le schimbi cu acea ocazie...
Deci ai scapat de niste bani de bagat acum cand nu ii ai.

Apoi franele dupa care amortizoarele si tampoanele de la motor.
Cu clima poti sa mergi si asa iar cu estetica o rezolvi cand iti permiti... Cam asta e ordinea prioritatilor in opinia mea...

Cat despre garnituri, depinde despre ce garnituri vorbim. Garniturile ori se schimba extrem de usor ori extrem de greu in functie de rolul lor... Iti dai seama ca garnitura de chiulasa de pilda necesita ceva bataie de cap... Alta garnitura ar fi in spatele distributiei...dar nu e asa importanta. Verifica oricum preventiv toate fluidele de la masina ( motor cutie diferential servo)

Daca ai galme in cauciucuri schimba-le URGENT. De la aia o poti mierli daca mergi cu viteza si iti explodeaza un cauciuc...

Last edited by the_rifle; 12-05-13 at 06:57.
the_rifle is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -