Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Alte discutii Bmw

Reply

Thread Tools
Old 02-04-13, 03:16   #1
casianoros

Stage 3

casianoros's Avatar

Default Achizitionare unui e30

Sper ca in urmatoarele saptamani sau luni sa achizitionez un e30 :

Va cer sa va dati cu parerea despre :

1. Bmw e30 316i (ps : nu stiu daca motorul este de pe e36 , daca da eu zic ca merita )

In principu ma intereseaza un consum cat de decent , eu zic ca de pe un 1.6 la un mers lejer deci finut fara demarari bruste poti scoate un consum bun , de ce am ales motorul acesta ? Deoarece taxele sunt mici , consumul este mai redus ( cred ) nu stiu exact , am auzit ca sunt motoare de 1.6 pe lantz ceea ce este favorabil ca fiabilitate dar un pic mai galagioase , Din cate am auzit pe youtube si am vazut , daca gasesti evacuarea potrivita si o faci asa frumos , poate avea un sunet atat finut cat si agresiv la ambalare , in legatura cu demarajul masini ce sa spun ca si un 1.6 merge dar eu zic ca avend in vedere ca e30 este o caroserie usoara , se poate remarca destul de bine in cazul in care nu mergu cu jante de 17 sau 18 . Si in + am implinit 18 ani nu vreau sa imi pun prea multi CAI PUTERE SUB mine )) sunt constient ca sunt o fire mai nebuna dar ma straduiesc sa ma abtin . Ma pastrez pentru terenul de atletism ) acolo pot sa calc gazul ca e pe timp ) si pe medali !! ( scuze ca am deviat de la subiect )

Ce parere aveti de acest motor este bun ? este fiabil ? merita ?
casianoros is offline   Reply With Quote
Old 10-04-13, 03:45   #2
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]
Default Re: Achizitionare unui e30

Si e30 si E36 sunt niste gauri fara fund... Bagi in ele bani nu multi... bagi pana te plictisesti si nu se vede... La E30 e si mai rau ca e mai vechi. E depasit moral... Fara 5 mii in buzunar n-are rost sa-ti cumperi o masina de 1000-2000. Deja nici in dezmembrari nu prea mai sunt...
O sa-ti blestemi zilele cu E30-ul... dar si cu E36 dar mai putin parca...
Iti recomand un E36... Stiu ca nu te intereseaza sfatul meu pt ca tu vrei E30... Oricum , acum E36 ( cazane ) sunt mai ieftine decat E30 cazane iar ca sa dai 2500 ptun E30 intretinut parca nu vad hazul... Parca mai misto e o pisica la 2500... parerea mea...
Asta cu consumul mic la BMW e fantezie... Ce auzi tu cu motor mic mers decent consum mic e vrajeala de spus la fraieri...
Vorbind de acceleratie... 316 sau un 318 si E30 si E36 ( chiar si E46 ) sunt niste mizerii infecte. Multi se vor ofensa dar asta e adevarul...

Nu vei avea bani la 18 ani sa-ti permiti BMW chiar daca scoatem din calcul consumul... Intotdeauna vei avea ceva de reparata la un E30 . IN PERMANENTA !

Te vei satura repede de 316 daca iti cumperi. Mereu vei regreta ca n-ai un motor mai mare. Nu caii ucid ci prostia sau lipsa de experienta... Si cu M3-ul poti sa mergi cu 40 daca nu suferi de dorinta de afirmare...
Cred ca in locul tau as face cum am facut in locul meu... E36 318is... Dupa 2 ani sigur o sa fii cu motor de 2500 pe ea...
Ca vorbim de 316 , 318 sau 318is ... consumul e cam 14 in oras... asta ca sa nu-ti faci vise... Cine spune ca ii consuma mai putin minte. Ca afara consuma 7 asta e alta discutie. Degeaba consuma 7 afara daca mergi de 2 ori pe an pe autostrada...
Te asteptam pe zona "discutii tehnice"... Cel putin 3 luni o sa bagi la greu posturi cu ce nu-ti merge... O sa inveti fiecare surubel din masina aia cum le-am invatzat si noi pe toate. Nu din dorinta ci din nevoie...
Vei regreta BMW-ul indiferent de ce iti vei cumpara. Doar felul in care trage (daca ai motor mare) te va incanta... Dar si cu motor mic si cu consum mare si stricat toata ziua il vei vinde repede...
Succes.

Last edited by the_rifle; 10-04-13 at 04:03.
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 10-04-13, 12:51   #3
casianoros

Stage 3

casianoros's Avatar

Wink Re: Achizitionare unui e30

Asa este ai dreptate aici , ma interesau e30 pt ca e vechi dar , poate cu timpul dupa ce o sa termin o facultate o sa am un loc de munca cat de cat bine platit , o sa pot sa imi intretin un e30 , momentan am primit masina de la parinti un peugeot 406 hdi 110 , poti sa te uiti pe peugeot masina mea acolo am un post daca vrei sa il vizitezi , ii fac o restaurare totala . Si revenind la E30 apreciez ca mi-ai scris si iti multumesc de sfat am sa tin cont
casianoros is offline   Reply With Quote
Old 10-04-13, 15:20   #4
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Da m-am uitat inainte sa postez la topicul tau cu Peugeotul...
Concentreaza-te pe el pt inceput
Bafta
Old 12-04-13, 11:00   #5
jaku

Stage 5

jaku's Avatar

Member of:
[Nissan]
Default e30

in ce hal ai descris E30 si E36 , de parca ar fi cele mai proaste masini facute vreodata ...
eu il sfatuiesc pe casian sa nu isi ia urs sau pisica, nu de alta , dar multa vreme nu va mai vrea alceva ... il inteleg pe rifle, vrea sa se bucure numai el de satisfactia conducerii unui bmw clasic deja
un E30 1,8is bun nu e deloc o pacoste, omul zice ca nu urmareste cine stie ce timpi record , iar ~140cai(sau cati or mai fi vii din ei) sunt destui ca sa nu te faci de ras ... cu cca 2000e ar trebui sa gasti ceva decent , iar cu noua taxa poti pandi pe net pe afara ceva frumos... e drept, de ceva timp, s-au cam scumpit si pe afara ursii , cei ok ma refer , dar cu un pic de rabdare

succes !
jaku is offline   Reply With Quote
Old 14-04-13, 23:28   #6
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

n-ai inteles...
eu n-as vinde E36 niciodata dar daca n-are bani sa-si intretina un bmw clasic mai bine se orienteaza spre o masina mai noua ...

El stie mai bine ce bani are...
Crezi ca mie mi-a trecut vreodata prin minte ca in 6 ani voi reusi contraperformanta sa bag 12 mii fara sa am masina impecabila si fara sa am motor de m3 sau turbo ?

Ciudat... nici macar clima n-am reusit sa o repar pt ca nu mi-am permis... De fiecare data intervine ceva mai important de facut la ea...

Socant nu ?

Last edited by the_rifle; 14-04-13 at 23:33.
Old 15-04-13, 16:41   #7
Budy_

Stage 5

Budy_'s Avatar

Quote:
Originally Posted by the_rifle View Post
Si e30 si E36 sunt niste gauri fara fund... Bagi in ele bani nu multi... bagi pana te plictisesti si nu se vede...
EXACT !!! Am avut E36...si stiu cum e.Puteti sa ziceti ce vreti voi..sunt DEPASITE..au 20 de ani.
Nu iti lua E30 sau E36 ca e la moda,o sa iti bagi toti banii in el !!! Si la final cand o vinzi.....mai mult iei la fier vechi.
Eu am bagat in a mea cam 3500Euro ( masina + reparatii ) si abia am reusit sa o dau pe 1700E.
Nu mai merita !! Daca vrei un E30/E36 sa il omori..pt drift..liniutze..prostii...DA...merita..E IEFTINA... Dar pt zi cu zi..NU.

~ Haters make me Famous ~
Budy_ is offline   Reply With Quote
Old 16-04-13, 04:31   #8
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by Budy_ View Post
Eu am bagat in a mea cam 3500Euro ( masina + reparatii ) si abia am reusit sa o dau pe 1700E.
Ai scapat ieftin... Serios.
Old 20-04-13, 01:41   #9
OdorogLGV

Stage 5

OdorogLGV's Avatar

sa ma bag si eu ca musca-n lapte,ba poti sa-ti iei,cel putin e36(asta detin si pot garanta).recomand cu caldura!intr-un an de zile am strabatut tara in lung si in lat,plin de scule,scari,te miri ce,singurul lucru care l-a cerut a fost electromotorul,care si ala era dus de cand am luat masina!intradevar,nu e decat un amarat de is,dar m-a ajutat si nu m-a lasat niciodata!si consum de 14 in oras))).poate daca ma apucam sa-mi dau figuri ca boul cand aveam gagici in dreapta.daca cumperi de la bun inceput o masina,nu un cazan,nu vei avea probleme cu ea.si sa nu deviem de la subiect,iti recomand un e 30 tipla,dar scump,eventual is ca motorizare.compromisul ideal intre putere-costuri.ntre noi fie vorba,intradevar nu ti-as recomnda peugeot,nici macar nou,dar asta e alta discutie.bafta!

Last edited by OdorogLGV; 20-04-13 at 01:53.
OdorogLGV is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -