Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Alte discutii Bmw

Reply

Thread Tools
Old 10-05-12, 09:04   #1
rapy

Stage 5

rapy's Avatar

Default motorizarea la e46 1.9 i si 1.8 i parereri si sugesti

Sunt in cautarea unui bmw e46 si tot dau peste motorizarile 1.9i si 1.8i sau diesel de care nu stiu absolut nimic...consum fiabilitate probleme etc..... daca ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri sau sfaturi as fi recunoscator ms
rapy is offline   Reply With Quote
Old 10-05-12, 23:13   #2
Ghostyz0r

Stage 5

Ghostyz0r's Avatar

Default Re: motorizarea la e46 1.9 i si 1.8 i parereri si sugesti

Te pot ajuta eu cu..niste preturi/sfaturi/detalii (insa doar pentru 318i 118cp)

Pai este o masina solida(cu un pret corect,fac referire la sh..)
Motorul ,este un motor care isi face treaba...SI ATAT
Un consum real..in bucuresti..10,5(doar daca mergi fara climatronic si BABESTE) si 12..(cand este aglomeratie)
Pe drum intins,consumul o sa varieze intre 6.0-6,8
318,fiind un motor in 4 pistoane,este un motor usor de intretinut..(4litri ulei,110ron,140ron set bujii, set placute frana fata/spate 850ron ,pompa de apa 240ron,rola intinzatoare 80ron, ambreiaj 700ron..) ti-am spus cateva preturi ca sa-ti faci o idee..
Probleme foarte multe nu o sa ai,decat cele comune modelului..(bucsa spate ,plasa din scaunul din dreapta,motoras relanti,si clipsurile geamurilor electrice...si cam atata.
Daca mai ai nevoie de alte sfaturi,etc te astept cu un PM

PS:
318 avand 1895cm...pe 1 an si 7luni am platit impozitul 270ron..
Asigurarea 240ron(6luni) fiind incepator...

Last edited by Ghostyz0r; 10-05-12 at 23:15.
Ghostyz0r is offline   Reply With Quote
Old 11-05-12, 11:05   #3
rapy

Stage 5

rapy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ghostyz0r View Post

Un consum real..in bucuresti..10,5(doar daca mergi fara climatronic si BABESTE) si 12..(cand este aglomeratie)
318,fiind un motor in 4 pistoane,este un motor usor de intretinut..(4litri ulei,110ron,140ron set bujii, set placute frana fata/spate 850ron ,pompa de apa 240ron,rola intinzatoare 80ron, ambreiaj 700ron..) ti-am spus cateva preturi ca sa-ti faci o idee..
Probleme foarte multe nu o sa ai,decat cele comune modelului..(bucsa spate ,plasa din scaunul din dreapta,motoras relanti,si clipsurile geamurilor electrice...si cam atata.

PS:
man ms foarte mult.... hai sa iti zic o idee..asa dk intri la mine o sa vezi golful meu.. si ideea ca si eu sunt fac bmw.. si am zis..ma gata vreau bmw.. clar sa iau ceva bun..dar parca nu as mai vrea..aceiasi prob de motor..gen dupa 1 lun a 2 sa ma uit ca iar nu am putere mare si sa incerc prin diferite feluri sa ajung si eu la o putere acolo..ca dupa 3 masini am inteles un lucru ori motor mic ori mare consumu e acelasi dif doar puteresa o face si deaia ma gandeam eu la un 2.0 150 cp.... tu ce sfat prietenesc imi dai ms
Old 17-05-12, 12:03   #4
mihayyy2000

Stage 5

Member of:
[FORD]

Quote:

PS:
Subscriu
mihayyy2000 is offline   Reply With Quote
Old 17-05-12, 13:01   #5
Ghostyz0r

Stage 5

Ghostyz0r's Avatar

Quote:
Originally Posted by rapy View Post
man ms foarte mult.... hai sa iti zic o idee..asa dk intri la mine o sa vezi golful meu.. si ideea ca si eu sunt fac bmw.. si am zis..ma gata vreau bmw.. clar sa iau ceva bun..dar parca nu as mai vrea..aceiasi prob de motor..gen dupa 1 lun a 2 sa ma uit ca iar nu am putere mare si sa incerc prin diferite feluri sa ajung si eu la o putere acolo..ca dupa 3 masini am inteles un lucru ori motor mic ori mare consumu e acelasi dif doar puteresa o face si deaia ma gandeam eu la un 2.0 150 cp.... tu ce sfat prietenesc imi dai ms
Pai depinde de multi factori.....un motor potent....e un motor de MINIM 2000cm...150cp..(desii sincer eu as recomanda prieteneste un 330d facelift,dar deja intram in alta "categorie" alta intretinere si tot asa..)
Problema 320i-ului e46.....cred ca este consumul...Sub 13-14 nu o sa-l scoti...decat daca pleci precum taximetristii..cu 1000ture....si schimbi toate cele 4 viteze pana la 35-45km, in schimb este mult mai "elastic",urca mult mai frumos in ture,nu o sa te lase niciodata...(bine sa nu exagerezi,totusi este un motor de 150cp de tehnologie 1999)pana si sunetul este cu totul altu.
Acuma depind multi factori: sedan/coupe ,stilul de condus ,felul in care a fost intretinuta si multe alte "minoritati"(spre exemplu jantele,etc)
Daca tragem linie si "socotim" decizia iti apartine...si concluzia este urmatoarea
Daca crezi ca-ti permiti un consum de 13-16 in Bucuresti ia 320i...in felul asta poti sa zici ca ai si progresat(tehnic vorbind) de la golf la e46
Daca crezi ca un consum de 10,5-12 este mult mai potrivit pentru portofelul tau....atunci alege un 318i..
Daca vrei neaparat cireasa dupa tort si crezi ca-ti permiti impozit,asigurare,taxe si nu in ultimul rand consumul,alege un 330d FACELIFT(crede-ma am mers...si dupa ce te dai jos din ea...te intrebi de ce oare nu exista numai 330d pe strazi..)
Informativ un consum de oras pentru un 330d e intre 10-14..
Ghostyz0r is offline   Reply With Quote
Old 18-05-12, 15:59   #6
rapy

Stage 5

rapy's Avatar

Quote:
Pai depinde de multi factori.....un motor potent....e un motor de MINIM 2000cm...150cp..(desii sincer eu as recomanda prieteneste un 330d facelift,dar deja intram in alta "categorie" alta intretinere si tot asa..)
Problema 320i-ului e46.....cred ca este consumul...Sub 13-14 nu o sa-l scoti...decat daca pleci precum taximetristii..cu 1000ture....si schimbi toate cele 4 viteze pana la 35-45km, in schimb este mult mai "elastic",urca mult mai frumos in ture,nu o sa te lase niciodata...(bine sa nu exagerezi,totusi este un motor de 150cp de tehnologie 1999)pana si sunetul este cu totul altu.
Acuma depind multi factori: sedan/coupe ,stilul de condus ,felul in care a fost intretinuta si multe alte "minoritati"(spre exemplu jantele,etc)
Daca tragem linie si "socotim" decizia iti apartine...si concluzia este urmatoarea
Daca crezi ca-ti permiti un consum de 13-16 in Bucuresti ia 320i...in felul asta poti sa zici ca ai si progresat(tehnic vorbind) de la golf la e46
Daca crezi ca un consum de 10,5-12 este mult mai potrivit pentru portofelul tau....atunci alege un 318i..
Daca vrei neaparat cireasa dupa tort si crezi ca-ti permiti impozit,asigurare,taxe si nu in ultimul rand consumul,alege un 330d FACELIFT(crede-ma am mers...si dupa ce te dai jos din ea...te intrebi de ce oare nu exista numai 330d pe strazi..)
Informativ un consum de oras pentru un 330d e intre 10-14..
In primul rand ms de raspuns ca vad ca esti si singuru care se baga in discutie .
In al doilea vreau sedan deoarece am avut 2 masini coupe inainte de golfu actual si ma stresa date jos da scaunu si asa mai departe .Legat de motor sincer 1.9 nul vreau deoarece cred ca dk ma chinui il fac si cu golfu si consumu cand te dai tot in 13-14 ajungi este? dar macar la 2.0 150cp cand te dai si smti ceva pe langa benzina lipsa
In al treilea vreau neparat facelift din simplu fapt ca dk as lua e46 fara mereu mas uita cum sa il fac facelift si iar as baga bani galeata.
Deci acu debitez intre 2.0i 150cp si 2.0d 150 cp sau 2.2 170 cp ca si km pe an fac maxim 15000 tras de par deci parca nu prea as vrea dieselu
Old 18-05-12, 18:12   #7
R1s3

Stage 5

R1s3's Avatar

Iti recomand sa scoti din ecuatie 1.8 sau 1.9. Am mers cu ambele si te rogi de ele sa traga iar consumul e destul de mare pentru ce ofera.
In schimb iti recomand 2.0 benzina. Chiar daca o sa consume putin mai mult e foarte placut de condus si e o masina fiabila daca ii schimbi consumabilele la timp si folosesti produse de calitate.
Si 2.0 diesel de 150 de cai e o masina foarte buna dar depinde mult de stilul de condus. Daca esti pasionat de curse si o fortezi prea mult, cu siguranta o sa ai probleme cu motorul. Consumul la diesel e de 10,5 - 11 in Bucuresti si sincer mie mi se pare mult pentru un diesel.
2.2 si 170 de cai suna cel mai bine, dar e pacat ca pentru 20 de cai in plus sa platesti taxe simtitor mai mari.

Acum depinde f mult si de ce masina o sa gasesti. Stii cum e, cand iti pica pe ceva nu prea mai tii cont de parerile altora. Numai bine
Ex: Bmw 323iA :X
Bmw 320i - Under construction

R1s3 is offline   Reply With Quote
Old 18-05-12, 18:16   #8
rapy

Stage 5

rapy's Avatar

dap.. miai confirmat exact ce gandeam (2.0i 150 cp imi trb) acu totu consta in faptul sa dau golfu si sa plec in germania ai idee cat e taxa pe romania? pt 2.0 modelu facelift
Old 18-05-12, 18:22   #9
R1s3

Stage 5

R1s3's Avatar

Quote:
Originally Posted by rapy View Post
dap.. miai confirmat exact ce gandeam (2.0i 150 cp imi trb) acu totu consta in faptul sa dau golfu si sa plec in germania ai idee cat e taxa pe romania? pt 2.0 modelu facelift
https://www.4tuning.ro/calculator-taxa-auto-2012/

Iti recomand sa vorbesti cu un avocat inainte pt ca sunt foarte multi care si-au recuperat banii pe taxa. Si pe forum sunt cateva topicuri pe tema asta.
R1s3 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -