Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Alte discutii Bmw

Reply

Thread Tools
Old 11-03-12, 23:45   #1
rohonerro

Stage 3

rohonerro's Avatar

Exclamation Motor 1.9 benzina probleme, HELP !

Salut, am un Z3 cu motorizare 1.9 benzina cu ceva probleme, mai exact sta foarte jos la relanti motorul, trepideaza, are perioade cand se ineaca si cel mai ingrijorator este faptul ca in mers imi da in ultimul timp niste pocnituri ... Are cineva idee ce sa fie sau daca a mai patit cineva acelasi lucru si unde se poate "trata".
Multumesc si sper sa ma puteti ajuta.
Old 12-03-12, 22:50   #2
florineluspr

Stage 5

florineluspr's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
[BMW]
Default Re: Motor 1.9 benzina probleme, HELP !

Pffff daca nu sti aproape nimic nu te baga tu si mergi la cineva care stie cu ce se mananca motorul tau!
Trebuie sa verifici in prima faza daca nu cumva iti trage aer fals, apoi bujiile, fisele, senzori, sonda lambda, debimetrul.
Daca nu te pricepi nu te baga tu!
florineluspr is offline   Reply With Quote
Old 13-03-12, 00:11   #3
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]

Pe Z3 au fost doua motoare de 1.9, M44 si M43, primul avand puterea mai mare, 140hp fata de 118hp. Ce model exact ai defapt? Este fabricat dupa 2000?

Si al meu (Z3 M44) mi-a facut niste faze asemanatoare si am dibuit repede problema, imi tragea aer fals, burduful de cauciuc dintre debiLmetru si clapeta de acceleratie era fisurat.
"Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you."
JustinCase is offline   Reply With Quote
Old 13-03-12, 23:56   #4
rohonerro

Stage 3

rohonerro's Avatar

Quote:
Originally Posted by JustinCase View Post
Pe Z3 au fost doua motoare de 1.9, M44 si M43, primul avand puterea mai mare, 140hp fata de 118hp. Ce model exact ai defapt? Este fabricat dupa 2000?

Si al meu (Z3 M44) mi-a facut niste faze asemanatoare si am dibuit repede problema, imi tragea aer fals, burduful de cauciuc dintre debiLmetru si clapeta de acceleratie era fisurat.

JustinCase,

Anul de fabricatie este 1997 si din cate am inteles codul motorului este m44.
Astazi mi-a spus mecanicul, ca nu am catalizator si ca se poate sa fie de la sonda lambda faptul ca mi se opreste si relantiul usor trepidat.
De asemenea Burduful de cauciuc dintre debitmetru si clapeta de acceleratie are cateva benzi de scoci(semn ca ar trage aer fals, referire la cele spuse mai sus de tine), asadar voi inlocui acel burduf si dupa aceea vedem ce-i cu sonda... este posibil sa dezamorsez cumva sau sa o pacalesc pe doamna sonda?
Bujiile schimbate,fishele verificate, pompa apa verificata,termocupla si senzor de temperatura schimbate, revizie facuta( filtre, ulei,etc). Ultimele din pricina faptului ca nu imi mai declansa electroventilatorul si mi-a fisurat radiatorul..
Maine este ansamblata masina total si pe seara este posibil sa o bag la vopsit.
Raspund destul de greu ca sunt f mult plecat cu jobul, poate de aceea amalgamul de detalii si debitul usor marit ))
Multumesc pentru sfaturi si pareri si mai astept, poate cineva care sa-mi ofere burduful respectiv si chiar sa platesc o "consultatie" pentru motor.

Stima !
rohonerro is offline   Reply With Quote
Old 16-03-12, 00:55   #5
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]

Eu am schimbat sonda lambda anul trecut deoarece aveam impresia ca-mi consuma cam mult desi motorul mergea ok. Daca vrei o pot cauta pe balcon sa ti-o imprumut pentru un test sa nu dai banii degeaba pe una noua daca nu este nevoie.

Si eu am niste probleme similare cu radiatorul. Al tau nu are vasc normal? Are doar electroventilator? Masina are A/C?

De ce ai bagat-o la vopsit, ii schimbi culoarea sau avea probleme cu rugina? Z3-ul are cateva zone specifice unde rugineste...
JustinCase is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -