Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Alte discutii Bmw

Reply

Thread Tools
Old 14-10-11, 14:16   #1
Jbwkzz

Stage 3

Jbwkzz's Avatar

Default Sfaturi achizitionare BMW e46

Buna ziua stimati pasionati de BMW.
De cateva saptamani caut un e46 an 2000-2004 km150k-200k in judetul Sibiu bugetul fiind de maxim 5500 euro (acesta din urma sa includa trecerea pe nume asigurare etc).
Dupa multe cautari fara rezultat am gasit un passat din 2002 pe care am vrut sa il cumpar dar dupa ce l-am dus la diagnoza ,tester unde sa bagat mecanicul si putin pe sub ea am constatat ca era coaja asa ca am reluat cautarile si am gasit un e46 320D an 2000 km 165000 (REALI spune proprietarul dar sunt cam sceptic)
136cai 5 trepte la pretul de 5600 euro, am sunat proprietarul luni urmeaza sa merg cu el la tester, acum urmeaza intrebarea mea catre voi:
Credeti ca este posibil ca acesti km sa fie reali ....? avand in vededere ca daca sa bagat cineva inainte cu testeru si a sters erori etc nu cred ca mai poate fi vazut.
Pretul este corect? sau sa trag cat de mult de el ? (mentrionez ca am CASH in LEI)
Care sunt bubele acestui model ?
Si eventuale lucruri la care sa ma uit ce nu poate sa mi le spuna mecanicul!

Multumesc Anticipat !
Jbwkzz is offline   Reply With Quote
Old 14-10-11, 14:18   #2
tabokubmw

Stage 5

tabokubmw's Avatar

Default Re: Sfaturi achizitionare BMW e46

eu nu prea cred ca ar fi reali deoarece in germania la km astia gasesti numai din 2006 2007 poate ca proprietarul masinii a dat vreo 70000 in spate + ca acum mai nou sunt programe sa nu se mai vada ca se sterg....
Old 14-10-11, 14:27   #3
Jbwkzz

Stage 3

Jbwkzz's Avatar

Asta ma gandeam si eu dar daca stai sa calculezi o masina folosita zi de zi de un nas deal meu timp de 4 ani care a fost cumparata noua in 2008 are 47k km acuma in 8 ani sa zicem ca faci 120k km si cam acolo sunt km cel putin asa sper.... dar asta ar fi cea mai mica problema si sa aiba 200k tot o sa o cumpar dar sa nu am alte surprize... de aceea intreb sa stiu la ce sa ma mai astept
si inca ceva ! masina are interiorul cu lemn avand playerul original pentru caseta nu CD , se poate gasi rama adaptoare din lemn special pentru e46? din plastic negru am gasit dar arata urat climatronic lemn si mai sus cd-player cu rama plastic.
Old 15-10-11, 01:15   #4
Jbwkzz

Stage 3

Jbwkzz's Avatar

Inca mai asteapt sfaturi si raspunsuri la intrebarile puse de mine , cat mai repede posibil deoarece luni vreau sa iau masina ! Multumesc
Old 15-10-11, 02:30   #5
zepolikahhh_

Stage 5

zepolikahhh_'s Avatar

pe benzina e posibil sa gasesti masini si din 90 cu putini km.
99% dintre nemti cumpara diesel doar daca fac cel putin 25.000 de km pe an ,asa ca ia-ti gandul de la km reali,mai ales la masina cumparata din Romania.
In Germania la unic propietar daca ai noroc gasesti una cu km putini,dar foarte rar,majoritatea sunt trecute bine de 200.000
mai cauta..
zepolikahhh_ is offline   Reply With Quote
Old 15-10-11, 15:06   #6
Jbwkzz

Stage 3

Jbwkzz's Avatar

Eu am tot cautat dar nu gasesc tinand cont ca vreau sa fie din sibiu sau marginime pe aici , pentru ca nu vreau sa merg pana in iasi sau stiu eu ce oras la o gramada de km doar sa vad o masina si cand o duc la mecanic imi spune ca e coaja..... bani aruncati degeaba p drumuri , de aceea caut de aici ca e si aproape si altfel te intelegi cu omul , si totusi as dori sa stiu ce cade cel mai des la acest model am inteles ca injectoarele .
Old 16-10-11, 13:43   #7
Jbwkzz

Stage 3

Jbwkzz's Avatar

Astazi am sunat omul cu BMW-ul ce vroiam sa il cumpar si SURPRIZA !!! SA VANDUT , asa arata masina
dupa multi dumnezei si cristosi am reluat cautarile si am dat peste alta care urmeaza sa o vad astazi ceva mai tarziu
Old 17-10-11, 12:39   #8
mihayyy2000

Stage 5

Member of:
[FORD]

Quote:
Originally Posted by Jbwkzz View Post
Eu am tot cautat dar nu gasesc tinand cont ca vreau sa fie din sibiu sau marginime pe aici , pentru ca nu vreau sa merg pana in iasi sau stiu eu ce oras la o gramada de km doar sa vad o masina si cand o duc la mecanic imi spune ca e coaja..... bani aruncati degeaba p drumuri , de aceea caut de aici ca e si aproape si altfel te intelegi cu omul ,
Parerea mea e ca faci o greseala cand iti restrangi aria de cautare. Pe tine ce te intereseaza sa iti iei o masina buna sau sa o iei din "zona"? Te-ai gandit ca in "zona" s-ar putea sa fie numai "coji"?
Din cele doua pe care tu le-ai prezentat eu nu imi luam nici una.
Prima a apartinut unui tanar care, ca si tine sau mine de exemplu, nu cred ca dormea la volan... I-a dat goarna... A alergat-o si acum vrea sa scape de ea.
A doua a fost fotografiata dupa o ploaie. De obicei cand o masina are picaturi de apa pe ea nu se vad defectele de pe tablarie... Cine face astfel de poze are ceva de ascuns. Nu stiu daca ai observat dar uneori o masina poate arata perfect in poze dar in realitate sa ascunda mici defecte gen zgarieturi etc.

Eu te sfatuiesc sa cauti pe cineva cu adevarat priceput cand te duci sa o cumperi pentru ca sunt foarte multi tepari si nu stiu daca o sa ai un sentiment prea placut cand "gusti" o astfel de teapa... E vorba de 5000 E nu de 5 lei.
In primul rand tu trebuie sa stii la ce iti trebuie masina. De ce vrei tu diesel? Faci multi km pe an? Peste 25-30 mii? La km pe care ii vrei tu e cam greu sa gasesti masini diesel din anii aia. Benzinare da.
Neamtul daca face multi km isi ia diesel daca nu isi ia benzinara. La fel ar trebui sa gandim si noi...
Din ce am vazut pe site-urile de vanzari auto din Germania gasesti masini la 4500-5000E cu peste 200 mii. Cine a cumparat un diesel din Germania a mai suportat niste costuri cand a luat-o (drumuri, acte germania, cazare, mancare etc). El a luat-o cu un pret, a inmatriculat-o pe Ro, a folosit-o dar stie cat a investit in ea. Acum, dupa ce si-a facut "norma" la el, iti cere si tie cat crede el. Iti dai seama ca omul o sa incerce sa scoata cat mai mult de pe ea. Concluzia in cazul asta e asa:
1. Neamtul si-a luat diesel deci ai sa ai peste 200.000 km.
2. Romanul a luat-o de la el si a mai mers si el cu ea (pe drumurile din RO, sa nu uitam acest aspect foarte important). Daca a mai fost si pe la unul care nu prea tine la masini deja e "coaja" cum ii zici tu.
3. Romanul nu o sa-ti zica tie ce defecte ascunse are, bine nici neamtul nu iti va zice insa ai garantia ca acolo nu sunt drumuri proaste.

Daca e luata de noua din RO si are 200.000 km facuti in RO mai bine fugi.

Eu am fost, si sunt, adeptul masinilor aduse. Te duci frumos in Germania personal. Vezi masinile. Iti alegi una de la un neamt, nu de la turci, alte nationalitati. etc. O probezi, o duci la service si o cumperi.
Intr-adevar toate astea costa insa prefer sa fac asa decat sa o iau birjarita din RO.

Cea mai mare problema, atunci cand o aduci, e Taxa de Poluare. Daca e diesel mai bine sa nu incerci sa o inmatriculezi. Mai bine nu o iei.
Cu Bulgaria cade varianta ca "alesii" au pregatita o lege care interzice circulatia bulgaroaicelor mai mult de 3 luni pe an prin tara.

Deci daca faci multi km si vrei neaparat diesel ia-ti din Ro insa eu cred ca te expui unui risc imens.

Daca faci putini km ia-ti benzinara din Germania. Un 318 i din 2003, Euro 4, cu 143 cai, 191.000 km REALI, 5500 Euro, stare perfecta, fara zgarieturi.
Problema ta e bugetul. Pe langa astia 5500 iti mai trebuie vreo 800 Euro pentru cheltuieli. Deci nu cred ca ai sa gasesti in 5500 o masina buna acolo si in banii astia sa iti faci si actele. Tu vrei o masina cam "tanara" pentru banii pe care ii ai.
Daca mai faci rost de bani te duci o iei, vii in tara te plimbi 2-3 luni cu numere de vama, te mai plimbi 3 cu numere rosii. Intre timp strangi bani de taxa auto si o inmatriculezi.
Taxa e 1300 si dupa 1 ianuarie la anul va si redusa cu 25%.
Stii ca ti-ai luat o masina care a avut 1 proprietar acolo, e neamt, e alta treaba.

"Inca mai asteapt sfaturi si raspunsuri la intrebarile puse de mine , cat mai repede posibil deoarece luni vreau sa iau masina ! Multumesc"

Nu te grabi! Poti sa gasesti o masina buna in prima zi cand te apuci de cautat sau la 2-3 saptamani... Trebuie sa ai rabdare! Daca luni gasesti o troaca, o iei, si dupa aia stai cu ea numai prin service?

Cam atat ca am scris foarte mult si nu vreau sa te plictisesc.
Ai niste decizii de luat si ar trebui sa cantaresti foarte bine.

Last edited by mihayyy2000; 17-10-11 at 12:54.
mihayyy2000 is offline   Reply With Quote
Old 17-10-11, 13:10   #9
Jbwkzz

Stage 3

Jbwkzz's Avatar

Mihayyy multumesc pentru sfaturi si stai linistit ca nu ma plictisesti de aceea am si postat aicia pentru ca vreau parerile voastre pentru ca stiti mai multe ca mine si posibil sa si conduceti masina pe care o doresc.
Acuma scoatem din vorba bmw-ul gri pentru ca sa dat .... referitor la cel negru am fost sa il vad ieri intradevar ai avut dreptate , am gasit 3 defecte minore adica sarita umpic vopseaua de pe capota iar in spate deasupra stopului din dreapta avea tabla umpic infundata cam cat o moneda de 50 d bani, in rest masina arata foarte bine motorul suna bine.
Cand reuseste proprietarul sa-si ia liber de la servici cateva ore , o sa merg cu ea la tester si sa se uite umpic mecanicul la ea .... daca e ok as cumparao daca gaseste mecanicul ceva grav si imi spune ca nu e de luat nu o iau .
In legatura cu masina adusa din germania daca cumva nu gasesc in romania sigur o sa imi aduc de acolo , in 2 saptamani daca nu gasesc imi aduc una din germania.

Acuma eu fiind tanar 20 d ani este normal ca eu prefer benzina altfel trage masina ... dar din moment ce banii mi i-au dat parintii normal ca tatal meu a avut 2 conditii majore : 1 - diesel , 2 sa fie in 4 usi masina , ma rog dupa cele spuse de tine o sa ii comunic si lui ca benzinarele sunt mai bune sa vedem
Multumesc mult de tot si drumuri intinse
Old 19-10-11, 00:19   #10
Jbwkzz

Stage 3

Jbwkzz's Avatar

As mai avea o intrebare si daca se poate un raspuns rapid , daca cumpar de exun bmw 320 din 2000 cu numere de bucuresti ) fac contract vanzare cumparare acte tot ce trebuie si vreau sa o trec pe numele meu trebuie sa platesc taxa de poloare ? ca am auzit ceva povesti si am ramas masca si vreau sa stiu ca e adevarat, adica dau 5000 ++ euro pe masina inmatriculata in romania si mai platesc 1800-2000 taxa poloare care a fost deja platita cand a fost adusa in tara ?
Old 19-10-11, 08:24   #11
mihayyy2000

Stage 5

Member of:
[FORD]

Quote:
Originally Posted by Jbwkzz View Post
As mai avea o intrebare si daca se poate un raspuns rapid , daca cumpar de exun bmw 320 din 2000 cu numere de bucuresti ) fac contract vanzare cumparare acte tot ce trebuie si vreau sa o trec pe numele meu trebuie sa platesc taxa de poloare ? ca am auzit ceva povesti si am ramas masca si vreau sa stiu ca e adevarat, adica dau 5000 ++ euro pe masina inmatriculata in romania si mai platesc 1800-2000 taxa poloare care a fost deja platita cand a fost adusa in tara ?
Stai linistit ca nu platesti nici o taxa daca este deja inmatriculata. Ce zici tu acolo intra in vigoare de la 1 ianuarie.
mihayyy2000 is offline   Reply With Quote
Old 19-10-11, 13:42   #12
Jbwkzz

Stage 3

Jbwkzz's Avatar

Ok , multumesc mult ! M-am speriat umpic )
Old 23-10-11, 20:58   #13
02PSR

Stage 3

bafta cu masina, am intrat pe topic la tine sa iti zic ca sunt si masini vechi cu km putini. de ex pisica mea 1.8 is din 93 are 170k si umpic de km.

bafta in continuare
02PSR is offline   Reply With Quote
Old 18-04-13, 12:14   #14
gogoasa56

Stage 1

Sal vin si eu cu o intrebare 2 in vara acceasta vreau sa imi achizitionez un e46 320d in principiu sau de ce nu 520d-525d care sunt mai bune si mai fiabile aleg motorina pt ca masina se va deplasa mai mult in bucuresti circa 50-100km/zi.acum asi vrea si eu sa stiu mai multe am avut ocazia sa merg si cu e46 si e39 dar nu stiu la care ma sa raman..posesori masinilor cu care am mers eu au zis ca a lui e si normal ).dar vreau sa stiu mai mult de la voi.app am avut un e36 benzinar si avea un consum de 13-14 in bucuresti.
gogoasa56 is offline   Reply With Quote
Old 18-04-13, 16:19   #15
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

CE PLM zici acolo ca nu inteleg nimic... Si de unde ai scos-o pe-asta ca E39 e mai fiabil decat E46 ? Si ca ai avut E36 si iti consuma 14 in bucuresti care-i relevanta ? Si eu am mancat ieri o musaca minunata dar azi vreau sa bag o shaorma...

Si intrebarea care e ... ?

Last edited by the_rifle; 18-04-13 at 16:21.
the_rifle is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2024 4Tuning -