Quote:
Originally Posted by Jbwkzz
Eu am tot cautat dar nu gasesc tinand cont ca vreau sa fie din sibiu sau marginime pe aici , pentru ca nu vreau sa merg pana in iasi sau stiu eu ce oras la o gramada de km doar sa vad o masina si cand o duc la mecanic imi spune ca e coaja..... bani aruncati degeaba p drumuri , de aceea caut de aici ca e si aproape si altfel te intelegi cu omul ,
|
Parerea mea e ca faci o greseala cand iti restrangi aria de cautare. Pe tine ce te intereseaza sa iti iei o masina buna sau sa o iei din "zona"? Te-ai gandit ca in "zona" s-ar putea sa fie numai "coji"?
Din cele doua pe care tu le-ai prezentat eu nu imi luam nici una.
Prima a apartinut unui tanar care, ca si tine sau mine de exemplu, nu cred ca dormea la volan... I-a dat goarna... A alergat-o si acum vrea sa scape de ea.
A doua a fost fotografiata dupa o ploaie. De obicei cand o masina are picaturi de apa pe ea nu se vad defectele de pe tablarie... Cine face astfel de poze are ceva de ascuns. Nu stiu daca ai observat dar uneori o masina poate arata perfect in poze dar in realitate sa ascunda mici defecte gen zgarieturi etc.
Eu te sfatuiesc sa cauti pe cineva cu adevarat priceput cand te duci sa o cumperi pentru ca sunt foarte multi tepari si nu stiu daca o sa ai un sentiment prea placut cand "gusti" o astfel de teapa... E vorba de 5000 E nu de 5 lei.
In primul rand tu trebuie sa stii la ce iti trebuie masina. De ce vrei tu diesel? Faci multi km pe an? Peste 25-30 mii? La km pe care ii vrei tu e cam greu sa gasesti masini diesel din anii aia. Benzinare da.
Neamtul daca face multi km isi ia diesel daca nu isi ia benzinara. La fel ar trebui sa gandim si noi...
Din ce am vazut pe site-urile de vanzari auto din Germania gasesti masini la 4500-5000E cu peste 200 mii. Cine a cumparat un diesel din Germania a mai suportat niste costuri cand a luat-o (drumuri, acte germania, cazare, mancare etc). El a luat-o cu un pret, a inmatriculat-o pe Ro, a folosit-o dar stie cat a investit in ea. Acum, dupa ce si-a facut "norma" la el, iti cere si tie cat crede el. Iti dai seama ca omul o sa incerce sa scoata cat mai mult de pe ea. Concluzia in cazul asta e asa:
1. Neamtul si-a luat diesel deci ai sa ai peste 200.000 km.
2. Romanul a luat-o de la el si a mai mers si el cu ea (pe drumurile din RO, sa nu uitam acest aspect foarte important). Daca a mai fost si pe la unul care nu prea tine la masini deja e "coaja" cum ii zici tu.
3. Romanul nu o sa-ti zica tie ce defecte ascunse are, bine nici neamtul nu iti va zice insa ai garantia ca acolo nu sunt drumuri proaste.
Daca e luata de noua din RO si are 200.000 km facuti in RO mai bine fugi.
Eu am fost, si sunt, adeptul masinilor aduse. Te duci frumos in Germania personal. Vezi masinile. Iti alegi una de la un neamt, nu de la turci, alte nationalitati. etc. O probezi, o duci la service si o cumperi.
Intr-adevar toate astea costa insa prefer sa fac asa decat sa o iau birjarita din RO.
Cea mai mare problema, atunci cand o aduci, e Taxa de Poluare. Daca e diesel mai bine sa nu incerci sa o inmatriculezi. Mai bine nu o iei.
Cu Bulgaria cade varianta ca "alesii" au pregatita o lege care interzice circulatia bulgaroaicelor mai mult de 3 luni pe an prin tara.
Deci daca faci multi km si vrei neaparat diesel ia-ti din Ro insa eu cred ca te expui unui risc imens.
Daca faci putini km ia-ti benzinara din Germania. Un 318 i din 2003, Euro 4, cu 143 cai, 191.000 km REALI, 5500 Euro, stare perfecta, fara zgarieturi.
Problema ta e bugetul. Pe langa astia 5500 iti mai trebuie vreo 800 Euro pentru cheltuieli. Deci nu cred ca ai sa gasesti in 5500 o masina buna acolo si in banii astia sa iti faci si actele. Tu vrei o masina cam "tanara" pentru banii pe care ii ai.
Daca mai faci rost de bani te duci o iei, vii in tara te plimbi 2-3 luni cu numere de vama, te mai plimbi 3 cu numere rosii. Intre timp strangi bani de taxa auto si o inmatriculezi.
Taxa e 1300 si dupa 1 ianuarie la anul va si redusa cu 25%.
Stii ca ti-ai luat o masina care a avut 1 proprietar acolo, e neamt, e alta treaba.
"Inca mai asteapt sfaturi si raspunsuri la intrebarile puse de mine , cat mai repede posibil deoarece luni vreau sa iau masina ! Multumesc"
Nu te grabi! Poti sa gasesti o masina buna in prima zi cand te apuci de cautat sau la 2-3 saptamani... Trebuie sa ai rabdare! Daca luni gasesti o troaca, o iei, si dupa aia stai cu ea numai prin service?
Cam atat ca am scris foarte mult si nu vreau sa te plictisesc.
Ai niste decizii de luat si ar trebui sa cantaresti foarte bine.