Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Alte discutii Bmw

Reply

Thread Tools
Old 01-08-11, 18:12   #1
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]
Default Politia de sectie - Oprire in trafic

Au competenta de a te opri in trafic pt diverse nereguli rutiere sau fara motiv ? Da sau nu , cu text de lege.

Ce se intampla daca nu opresti ?

In lege scrie ca doar Rutiera sau Politia de frontiera te poate opri. Unde scrie ca te poate opri si politia de sectie ?

ART. 182 (1) Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează prin executarea semnalelor regulamentare de către poliţistul rutier sau, după caz, de către poliţistul de frontieră, atunci cānd constată īncălcări ale normelor rutiere ori īn situaţia īn care există indicii temeinice despre săvārşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi, precum şi pentru verificarea deţinerii de către conducătorii vehiculelor a documentelor prevăzute de lege.

Art. 89. - Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000.000 lei la 8.000.000 lei urmatoarele fapte:
g ) neoprirea la semnalul regulamentar al politistului, īn scopul sustragerii de la control.

OK. Dar daca e de sectie unde scrie ca are competente rutiere ca eu nu gasesc nicaieri in lege treaba asta...

Last edited by the_rifle; 01-08-11 at 18:31.
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 01-08-11, 18:14   #2
Alex_19Mig

Stage 5

Alex_19Mig's Avatar

Member of:
[Oltcit]
Default Re: Politia de sectie - Oprire in trafic

Quote:
Originally Posted by the_rifle View Post
Au competenta de a te opri in trafic pt diverse nereguli rutiere sau fara motiv ? Da sau nu , cu text de lege.

In lege scrie ca doar Rutiera sau Politia de frontiera te poate opri. Unde scrie ca te poate opri si politia de sectie ?
si daca caschetari din masina sunt de la rutiera si pe masina nu scrie sau scrie doar Politia..
Alex_19Mig is offline   Reply With Quote
Old 01-08-11, 19:22   #3
Corneliu26

Stage 5

Corneliu26's Avatar

Quote:
Originally Posted by the_rifle View Post

ART. 182 (1) Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează prin executarea semnalelor regulamentare de către poliţistul rutier sau, după caz, de către poliţistul de frontieră, atunci cānd constată īncălcări ale normelor rutiere ori īn situaţia īn care există indicii temeinice despre săvārşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi, precum şi pentru verificarea deţinerii de către conducătorii vehiculelor a documentelor prevăzute de lege.

Art. 89. - Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000.000 lei la 8.000.000 lei urmatoarele fapte:
g ) neoprirea la semnalul regulamentar al politistului, īn scopul sustragerii de la control.

OK. Dar daca e de sectie unde scrie ca are competente rutiere ca eu nu gasesc nicaieri in lege treaba asta...
Nu inteleg ce vrei tu sa zici prin politie de sectie? cei de la ordine publica?
Daca la ordine publica te referi,da daca au o anumita calitatea pot sa te opreasca.
Corneliu26 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-11, 21:25   #4
zepolikahhh_

Stage 5

zepolikahhh_'s Avatar

au curs dinala de rutiera facut si atunci te pot opri.
ceva de genu mi-a explicat cineva.
pe mine m-au amendat astia de la sectie fiindca am oprit in loc nepermis si am blocat parcarea.
zepolikahhh_ is offline   Reply With Quote
Old 02-08-11, 04:38   #5
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Mda.... Vorbesc la pereti... Am spus CU TEXT DE LEGE NU AMINTIRI DIN COPILARIE !!!!
Old 02-08-11, 04:39   #6
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by Corneliu26 View Post
Nu inteleg ce vrei tu sa zici prin politie de sectie? cei de la ordine publica?
Daca la ordine publica te referi,da daca au o anumita calitatea pot sa te opreasca.
Si care ar fi acea calitate ??? Sa fie albastri si sa aiba cashcheta... ???

Politistul de sectie este acel politist rural care sta la orash.... Este acel politist care nu e nici de la rutiera si nici de la Politia Calare. M-am facut inteles ?

Citez din Statutul politistului :
(Legea nr. 360/2002, privind Statutul politistului)
Read more: http://www.euroavocatura.ro/legislat...#ixzz1TphDicWB
Citeste mai mult pe EuroAvocatura.ro:

Art. 57. - Constituie abateri disciplinare, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni, urmatoarele fapte savarsite de politist, comise cu vinovatie:

Read more: http://www.euroavocatura.ro/legislat...#ixzz1TphIFVsI

d) depasirea atributiilor de serviciu ori lipsa de solicitudine in relatiile cu cetatenii;

In concluzie , un politist de Sectie NU ARE ATRIBUTII RUTIERE....

http://www.euroavocatura.ro/legislat...age/1#nextPage

Last edited by the_rifle; 02-08-11 at 05:09.
Old 02-08-11, 05:13   #7
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Read more: http://www.euroavocatura.ro/legislat...#ixzz1Tpk1CP61

Art. 2. - (1) Politistul este investit cu exercitiul autoritatii publice, pe timpul si in legatura cu indeplinirea atributiilor si indatoririlor de serviciu, in limitele competentelor stabilite prin lege .

Deci fiind de sectie are competentele stabilite iar competentele rutiere sunt la Politia Rutiera...

DECI DE CE TREBUIE SA MA OPRESC CAND MA SOMEAZA POLITISTUL DE SECTIE ????

In codul Rutier spune ca doar Politia de Frontiera si Politia Rutiera au dreptul sa te opreasca.
In statutul politistului scrie ce am spus... DECI ?

Unde scrie ca are competenta rutiera politia de proximitate ????

Imi pare la fel ca si cand un controlor de tren te intreaba in autobuz de bilet... Ambii controlori apartin de ministerul transporturilor dar au competente diferite...

Last edited by the_rifle; 02-08-11 at 05:32.
Old 02-08-11, 06:06   #8
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by zepolikahhh_ View Post
au curs dinala de rutiera facut si atunci te pot opri.
ceva de genu mi-a explicat cineva.
pe mine m-au amendat astia de la sectie fiindca am oprit in loc nepermis si am blocat parcarea.

pai sa stea cu el lipit in geam altfel n-am de ce sa opresc... Si inca ceva... Trebuie sa aiba chitanta prin care sa arate ca si-a platit cursul...

Si eu am curs de Legislatie Rutiera ca altfel n-aveam cum sa am carnet si cu toate astea n-am voie sa opresc pe nimeni in trafic.... si n-am nici atributii de la rutiera cum nici ei nu au decat daca au actiune comuna cu politia rutiera. In acest caz trebuie sa prezinte ordinul de serviciu , persoanele care sunt autorizate pt actiune , strazile pe care se desfasoara actiunea si orele actiunii...

Si ciudat : pe langa Cursul de legislatie rutiera am mai sustinut si un examen in vederea obtinerii permisului auto pe care l-am si castigat... Culmea.

Last edited by the_rifle; 02-08-11 at 06:18.
Old 11-08-11, 14:11   #9
daman

Stage 5

daman's Avatar

stiam ca cei de la sectie te pot opri,amenda,sanctiona in trafic caci in urma cu ceva ani au dat astia lege ca au voie si ei.dar cei de la locala stiam ca nu au voie.unii dintre ei habar nu au sa scrie ,nu stiu cum le-a dat alora dreptul sa sanctioneze soferii.o tara de cacat.
daman is offline   Reply With Quote
Old 11-08-11, 23:09   #10
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Eu am prostul obicei sa nu opresc la simplul semn al politistului. De fiecare data intorc capul in alta parte daca vad ca imi face semn si imi continui drumul. Am aplicat tehnica asta de cel putin 20 de ori si o singura data s-a sinchisit sa ma dea prin statie. In rest - l-a oprit pe urmatorul "fraier". Si atunci cand m-a dat prin statie s-a intamplat sa fie in Chiajna si s-au pus 2 comunitari bot in bot si a trebuit sa opresc. A venit dupa aia si politistul pe care il fentasem mai devreme si m-a intrebat de ce nu am oprit la semnal. Raspunsul: "Eu cand conduc sunt atent la drum, nu la ce se intampla pe dreapta lui." Si m-a lasat in pace dupa ce i-a intrebat pe comnuitari daca aveam centura cand m-au oprit si ei cum nu se uitasera la amantul asta s-au scarpinat in cap si au zis "nu'stiu sefu'"
rdy4ever is offline   Reply With Quote
Old 03-10-11, 20:00   #11
Sparkle_81
BMW Driver

Stage 5

Sparkle_81's Avatar

Member of:
[BMW]
Thumbs up Re: Politia de sectie - Oprire in trafic

Quote:
Originally Posted by rdy4ever View Post
Eu am prostul obicei sa nu opresc la simplul semn al politistului. ...................... A venit dupa aia si politistul pe care il fentasem mai devreme si m-a intrebat de ce nu am oprit la semnal. Raspunsul: "Eu cand conduc sunt atent la drum, nu la ce se intampla pe dreapta lui." Si m-a lasat in pace dupa ce i-a intrebat pe comnuitari daca aveam centura cand m-au oprit si ei cum nu se uitasera la amantul asta s-au scarpinat in cap si au zis "nu'stiu sefu'"
Tare de tot asta !!!

Last edited by Sparkle_81; 03-10-11 at 20:00. Reason: edit
Sparkle_81 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -