Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Alte discutii Bmw

Reply

Thread Tools
Old 06-02-11, 03:05   #1
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Lightbulb Ghid de mers economic cu BMW-ul (8 pasi pentru a-ti salva portofelul)

1. Faci plinul, sau macar 1/2. Nu rezolvi nimic daca te duci la benzinarie zilnic si alimentezi de 15 lei. Preturile cresc, nu scad! + ca mersul pe rosu dauneaza grav sanatatii masinii.

2. Preferabil sa alegi o ruta mai lunga dar mai putin aglomerata decat una scurta si bara la bara. Evita centrul orasului, drumurile in rampa care tind sa se congestioneze, zonele cu lucrari la carosabil si, cel mai important orele de varf! (preferabil sa ajungi cu 30 de min mai devreme la munca si sa eviti ora de varf).

3. Accelerezi treptat pana ajungi la viteza de croaziera (in oras 60 -70 in
treapta 4 respectiv 5), cu un ochi pe litrometru stabilizezi cursa pedalei de acceleratie pana in punctul in care consumul este minim - si menti aceasta pozitie ("pilotul automat mioritic").

4. - Nu opresti la culoarea galbena a semaforului sau la trecerile de pietoni. Lipeste o hartie in geam cu textul "Nu am benzina, nu opresc. Scuze!" Majoritatea pietonilor te vor intelege. (Exceptie: Garcea in zona vizuala).
- Consumatorii electrici maresc consumul. Eviti folosirea AC/incalzire, faruri, proiectoare, semnal) Radioul consuma putin, este ok! Dar fi atent la ce muzica asculti, ceva calm, sa nu te imbie la viteza)

5. La pauza de masa comanzi la birou (asta bine inteles daca nu esti deja somer). Scuterul consuma mai putin! Daca ai totusi chef de plecare, cupleaza-te cu alt coleg (eventual unul care are masina de la servici).

6. Nu te duci cu masina pana la colt sa iei paine sau pe distante scurte. Mersul pe jos e sanatos!

7. Metroul e prietenul tau. Ajungi mai repede, la racoare (respectiv caldurica iarna), cu o cartela poti schimba "n" linii. O cartela cu 10 calatorii costa 9 lei - un abonament "student" cu 62 calatorii costa 17 lei (poti cumpara asa ceva si fara a fi student... se rezolva). Bonus: e plin de fete frumoase! RATB-ul - out of the question: tarife mari, daca schimbi 3 linii ai depasit costul carburantului in multe cazuri.

8. Daca totusi trebuie sa folosesti masina ai grija sa iti mentii calmul cand treci pe langa benzinarii! Enervandu-te nu rezolvi nimic.

Q: Voi cum conduceti economic?

Last edited by rdy4ever; 06-02-11 at 03:30.
rdy4ever is offline   Reply With Quote
Old 06-02-11, 03:44   #2
bmw_4ever

Stage 5

bmw_4ever's Avatar

Default Re: Ghid de mers economic cu BMW-ul (8 pasi pentru a-ti salva portofelul)

interesant... si inca ceva... nu o mai lasa pe liber in cazul in care masina e pe injectie!!!
bmw_4ever is offline   Reply With Quote
Old 06-02-11, 11:58   #3
BMnWA

Stage 5

BMnWA's Avatar

Default Re: Ghid de mers economic cu BMW-ul (8 pasi pentru a-ti salva portofelul)

Radem si glumim,dar asta e adevarul,suntem fortati sa gasim metode de supravietuire,sa cautam solutii de a ne face traiul mai usor..In ghidul tau pot sa adaug la diesel un powerbox la tdi mi-a scazut consumul cu aproximativ 1-1.5l.
BMnWA is offline   Reply With Quote
Old 06-02-11, 12:51   #4
davdriver*

Stage 5

davdriver*'s Avatar

O alta solutie ar fi schimbarea carburatoarelor dublucorp pe cele de Dacia , eu asa am facut si consumul a scazut sesizabil....acum sa vad ce parere aveti
davdriver* is offline   Reply With Quote
Old 08-02-11, 18:53   #5
pfrazvan2001

Stage 5

pfrazvan2001's Avatar

eu as zice sa o dai pe gaz sau sa gasesti o alta sursa de venit mai banoasa
pfrazvan2001 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-11, 23:32   #6
316i

Stage 5

316i's Avatar

Cel mai economic condus e ala din parcare. O las acasa si mergi pe jos.
316i is offline   Reply With Quote
Old 08-02-11, 23:58   #7
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

sau mersul cu metroul cu cheile in buzunar
Old 15-02-11, 21:25   #8
StarzFall

Stage 3

StarzFall's Avatar

atunci dc va lauti Bmw?..nu inleleg) sa mergi cu troleul?Eu am dat fiatu meu consuma 5%si mergea ca melcul .Acum 4zile am dat fiatu si am luat un bmw 316coupe full motor 1600 sincer nu consuma asa de mult daca mergi frumos cu el si trage nu ca fiatu meu cu motor 1.2 si riscam sa fac accidente ca nu puteam face bn depasirile)...Bmw nu e pt consum al meu ia un mixt de 7,5-8%
StarzFall is offline   Reply With Quote
Old 16-02-11, 18:25   #9
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

te-ai gandit ca poate pe vremea cand ne-am luat bmw pretul benzinei era la jumatate? mai lasa galagara cu al tau 1.6 "full"(sincer ma indoiesc, probabil ca nici tu nu ai habar ce inseamna "full") care trage din parti... toti se plang de 1.6 si la felul in care (nu) trage si de consum si apari tu ca ti l-ai luat de 4 zile, bagi benzina de 20 de lei si gata i-ai facut consumul mediu... du-te si te culca.
Old 17-02-11, 00:26   #10
BMnWA

Stage 5

BMnWA's Avatar

nu inteleg,daca ai un buget limitat trebuie sa iti iei golf 3 de 1.4 pe gpl ? Sa fim seriosi,alegerea unu astra sau golf in ideea ca faci economie e o prostie,aproape dai aceeasi bani dar pur si simplu renunti la comfortul tau din cauza unei idei nefondate.
BMnWA is offline   Reply With Quote
Old 17-02-11, 11:40   #11
sprinter
BMW Driver

Stage 5

sprinter's Avatar

Member of:
[BMW]

Adaug si eu o regula daca se poate: Scapa de toate obiectele inutile din masina, bancheta spate, scaun pasager, airbaguri, centuri, mocheta, cabluri de subwoofer. daca e vara poti sa scoti stergatoarele cu tot sistemul de curatare al parbrizului ) Greutatea extra creste consumul!

BMW Motorsport

Tractiunea spate e la fel de periculoasa pe cat de prost, ingamfat si dornic de afirmare este soferul...
sprinter is offline   Reply With Quote
Old 17-02-11, 15:18   #12
Tzzantaru

Stage 5

Tzzantaru's Avatar

Quote:
Originally Posted by sprinter View Post
Adaug si eu o regula daca se poate: Scapa de toate obiectele inutile din masina, bancheta spate, scaun pasager, airbaguri, centuri, mocheta, cabluri de subwoofer. daca e vara poti sa scoti stergatoarele cu tot sistemul de curatare al parbrizului ) Greutatea extra creste consumul!
odata cu scaunu pasagerului ejecteaza si pasageru/pasagerii

nu deschide geamurile , ca strici aerodinamica masinii si consuma mai mult ca trage mai greu

adevaru e ca si eu mai merg la consum , 70 intr-a 4-a la 2000rpm si "pilotu automat mioritic" )) blocat pe pedala si am consum de 7 , 7.5 motor 1.8i.daca prinzi si un drum bun merge de n-ai treaba
Tzzantaru is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -