Salut.Eu tocmai am terminat acum 3 zile cu asta.Daca ai facut deja rarul inseamna ca ai:cartea de identitate,autentificarea si un cartonas pe care e trecuta inspectia si o bulina verde de pus pe numar.Daca ai calculat taxa de inmatriculare pe site-uri si crezi ca e prea mare mergi inapoi la rar si fa depreciere numai daca nu ai una din ATENTIE:aer conditiona,airbag sau ABS.(la altceva nu se uita deci astea conteaza sa nu le ai sau macar una din ele;daca le ai pe toate nu are rost ca aia oricum iti iau banii si apoi spun ca nu au ce sa deprecieze).Asta te costa 270 ron.Cu cartea si eventual cu deprecierea mergi la financiar(trezorerie)si ti se calculeaza taxa de prima inmatriculare si iti fac aia un dosar.De obicei cica dureaza vreo 5 zile(nu stiu de ce).Iti da bineinteles adeverinta ca ai platit si care iti trebuie la politie.
Next.Direct la primarie cu ea ca sa o iei in evidenta pe numele tau.Apoi faci asigurare RCA pe 6 luni sau un an si mergi la cec si platesti vreo 68 ron taxa de certificat.
La o dasta cu xerox de pe langa politie iti face acolo dosarul ma refer la copii si la asezarea intr-o anumita ordine a actelor si pe urma fuga la ghiseu.
Eu am facut asta in Olt si aici se elibereaza numerele la rand in 2 ore iar preferentiale a doua zi.40ron la rand si 85 ron la preferinta.Certificatul il primesti in cateva zile prin posta acasa;ei iti elibereaza o dovada valabila pana vine certificatul.
Si......dupa lupte grele pe la cozi ai numere permanente si acte foarte in regula pe numele tau pe masina.
Bafta si....dupa ce termini sa nu tragi linie sub cheltuieli ca iti vine rau
P.S
aca mai e ceva posteaza ai iti zic.