30-12-10, 10:57
|
|
Stock
|
Re: Informatii GPL pe bmw
Din punctul meu de vedere, daca vrei masina buna pe GLP sa iti iei un Mercedes. Nu sunt asa de sportive si sunt multe pe GPL, parca la Mercedes se pliaza mai bine.
Consumul la BMW este destul de ridicat. Sunt posesorul unui BMW 325xi, E46 si pot spune ca nici pana in ziua de azi nu m-am obijnuit cu consumul si am norocul ca nu stau in Bucuresti. 14% in oras, 8-10% in afara mers sportiv (daca merg la consum scot si 6.8-5%), 12% combinat, iar iarna la drumuri scurte in oras (primele 10 min cand e masina rece) imi ia 35-40%.
Daca l-as trece pe gas, e ca si cum i-as amputa un picior.
Nu cred ca ar putea sa mai ajunga la 6500 rmp in mai putin de 2 sec cand ii dau kickdown, si nici la 240 km/h iar cei 192 de armasari s-ar transforma in 192 de martoage amarate si nemancate si asta o spun pentru ca nu poti compara cele 115 martoage de pe un Hyundai Accent 1.5 crdi cu cei 116 cai de pe un BMW 118d.
|
|
|
02-01-11, 19:41
|
|
Stage 5
|
ideea e alta.vrei BMW?il iei exact asa cum e si cum vine daca iti permiti.daca nu iti permiti , nu-ti iei sau in loc sa iei un 2.0 iei un 1.8.ii tot dati atata cu gazu ,ca-i bun , ca trage la fel , ca nu strica motoru etc...pe draq nu strica motoru si trage la fel.in primu si in primu rand gazu nu arde la fel ca benzina chit ca ai cate 1 injector pe fiecare piston , motoru nu va trage la fel , si chiar daca trage saracu si pe gaz nu ii convine.in al doilea rand motoru ala cand a fost facut , a fost facut dupa niste calcule de rezistenta , de fiabilitate , de dilatare a pieselor la cald/rece + alte enspee mii de calcule stintifice(ca un motor nu se face dupa ureche) si toate astea au fost facute dupa niste valori ale arderii combustibilului pt care a fost proiectat(adica benzina).deci, daca motoru a fost conceput pt benzina , dc sa-l omori cu gaz??e ca si cum tu bei apa in fiecare zi sa traiesti si brusc vine cineva si-ti ia apa si te pune sa bei tuica.poti sa bei si nu mori de la ea DAR cat timp rezisti?
|
|
|
02-01-11, 19:59
|
|
4Tuning International Member
Stage 5
Member of: [4Tuning International] [2 Roti] [BMW]
|
Iar ati inceput cu aiurelile .
Foarte multi de aici au o gandire foarte inapoiata si redusa .
Cum am mai zis , majoritatea care sunteti impotriva GPL nu faceti nici 10.000 km anual sau nu munciti voi pentru banii care ii cheltuiti .
|
|
|
02-01-11, 20:52
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by SAX1987
Cum am mai zis , majoritatea care sunteti impotriva GPL nu faceti nici 10.000 km anual sau nu munciti voi pentru banii care ii cheltuiti .
|
ca un off topic : ba chiar da la amandoua afirmatiile...de aia nu-mi permit decat 1.8 si nu un 2.5 cum mi-as dorii...dar totusi traim in romania...
|
|
|
03-01-11, 12:22
|
|
Stock
|
Quote:
Originally Posted by SAX1987
Iar ati inceput cu aiurelile .
Foarte multi de aici au o gandire foarte inapoiata si redusa .
|
Cu 325xi-ul meu am facut 26000 pe 2010 si lucrez pe banii mei, nu multi dar nici putini. Cand l-am achizitionat prin 2009, vroiam sa iau unul diesel dar nu am gasint nimic bun la optionale si cu cutie automata.
Iar cei care zic ca cutia automata este pentru femei, sa nu comenteze, m-am operat de hernie de disc si nu pot sa mai conduc masini cu cutie manuala.
|
|
|
15-03-11, 18:01
|
|
Stage 5
Member of: [VW]
|
Cand a ajuns BMW-ul Ferrari sa fie crima sa pui gpl pe el? pisicuta si e39 or fi vreo super masina exotica si eu nu stiu asta? mentalitate de roman ingust si limitat.
Pe 6 pistoane instalatia secventiala este foarte foarte buna, consumul ramane acelasi ( cel putin mie imi consuma la fel, iar la mers lejer e chiar mai mic), trage foarte bine, ii ucide maxim 3 cai pur sange de hyper car, si surpriza se duce in 220 atat pe benzina cat si pe gpl, in aproape acelasi timp. O am montata de aproape 3 luni, am facut 8.000 de km cu ea si masina inca nu a murit
Instalatia a costat fix 3800 de lei cu tot cu omologare la RAR, are garantie 2 ani si pentru mine a fost singura solutie sa pot folosi masina cat am nevoie nu cat ma tine buzunarul.
De asemenea am cunostiinte care au gpl pe Audi A6 2.4 si 2.8, seria 7 730/740, e36 316/318/325/328, ford american al carui nume nu il pot retine, renault megane, dodge nitro si bmw x5. Dintre acestia dodge-ul din ce mi-a zis proprietarul are 100.000 de km pe gpl, 730 are instalatia de 2 sau 3 ani etc toate masinile inca merg, nu au facut probleme, nu a explodat nici o butelie, niciunul nu regreta ca si-a montat instalatia, ce sa mai criminali cu sange rece, mai rau decat ted bundy oamenii astia.
16-03-11, 15:59
|
|
Stage 3
|
1.daca tineti la banii vostri puneti-va gpl.voi urma si eu.dc sa dau 5.5 lei pe un litru de benzina cand el normal ar trebui sa fie 3 si cevamaxim 4?de ce sa nu merg cu 100 Ron dublu decat merg acum?de ce sa nu ARD mai putini bani cand stau in aglomeratie si seara cand este liber sa ii rup gura pe benzina? S.A.M.D exemplele pot continua...
2.daca imi pun gpl nu inseamna ca sunt sarac.ba dinpotriva,am 3800 de ron pe care ii cheltuiesc pentru masina si pentru buzunarul meu,mai tarziu.
nu o mai aburiti atat ca bmw-ul nu este pentru gpl.orice masina merge pe gpl,nu o sa ragaie ca nu ii dai benzina.
daca anul asta bmw ar scoate M3,M5,M6 GPL ce ati zice?a-ti saluta toti ideea,va spun eu.a-ti spune "Frate,performanta cu costuri reduse"si o ardeti GREEN PERFORMANCE. si nu v-ar fi rusine sa mergeti sa bagati gaz de la benzinarie ,a-ti spune"ce PLM am M3,M5,M6 si este si green pe deasupra )sa imi bag pla cum suna"GREEN M POWER "undeva este o contradictie ).asa ca lasatio in p..a goala
iar maine daca apare(ex) audi S8 care se alimenteaza cu *** toate "starurile" l-ar cumpara
si toata lumea a-r vrea au a8 cacacios.
Last edited by siminica; 16-03-11 at 16:04.
|
|
|
16-03-11, 22:48
|
|
4Tuning International Member
Stage 5
Member of: [4Tuning International] [2 Roti] [BMW]
|
Eu deja am renuntat sa ma contrazic cu toti "fixistii" !
Exact cum zice Riddle , parca e BMW ul Ferrari sau ceva unicat si il distrugi cu GPL ul ...
Italieni si alte state care subventioneaza montarea de instalatii GPL probabil is nebuni in ochii unora .
|
|
|
23-03-11, 11:07
|
|
Stage 4
|
pai da dom'le dar in italia peste 80% din autovehicule sunt diesel, cele pe benzina au un pret de achizitionare destul de ieftin.
ma gandesc sa pun si eu gpl pe un 740d
|
|
|