Un copil (18 ani incepator) cu un e36 sedan facelift 320, vine si ma intreaba pentru ce e bara-stabilizatoare intre telescoape. Ii spun ce si cum si ii explic ca daca are 1.6 sau 1.8 nu isi prea are rostul. El imi spune mie ca are 220 de cai (eu initial nu stiam ce motor are). Ma duc la masina lui sa o vad. La prima vedere cand vad masina il intreb:
Eu: 96 masina?
El: Nu nu, este din 99.
Eu: Cam putin probabil sa fie 99, eventual un 98 daca chiar zici ca este fabricata in ultimii ani.
El: Nu nu asa este cum zic eu, spun ok nare rost sa-mi pun capul daca asa zice el.
Eu: Hai ridica capota sa vedem ce ai acolo daca spui ca ai 220 de cai (ridica capota si era un M52 stoc cu o singura evacuare, deci ori 320 ori 323).
Eu: De unde ai tu ma 220 de cai?
El: Are 163kw
Eu: Ia sa vad talonu ca acolo arata si anu si puterea.
El: Nu pentru ca nu vreau ca sa il arat...
Eu: WTF?! Hai sa dam o linie sa vad de unde ai tu atatia cai, daca ai cat zici ar trebui sa ma afumi (eu am 2.5 m50 stoc).
El: Nu nu ca sunt incepator.
Eu: Pai hai ca ii dai masina la altu si stai tu in ea ca sa nu zici ca ti-o fura si iau si eu un om in masina ca sa fim egali.
El: Nu nu (si pana la urma imi arata talonul)
Era un 320 stoc din 96...
Eu: Uite ca zice aici ca ai 110kw si ca e din 96 masina.
El: Nu nu pentru ca e modificat talonul..
Eu: WTF?! (Mi-am dat seama ca nu are rost sa-mi pun capul cu el, e si incepator nu stie cu ce se mananca masinile astea vechi desi el tot timpul o tinea pe a lui ca asa este cum zice el desi nu a vrut sa dam o liniuta ca sa vada ca se inseala).
Eu: Cine ti-a spus ca ai 220 de cai?
El: Asa mi-a spus proprietarul si am fost cu ea si intradevar trage pe cat zice el.
Eu: Ai mai condus masina mai puternica decat asta pe care o ai acuma?
El: Nu
Eu: Clar.
Asa este cu copii astia la care le da tati si mami banutii doar ca sa spuna ca am BMW uite cine sunt eu. Mi-e sila cateodata ca fac firma de rusine. Parerea mea este ca decat sa spui o prostie mai bine taci din gura, pana la urma o sa isi dea seama ce prostii a scos pe gura.