Quote:
Originally Posted by barraqudha
poate sa imi spuna cineva cat costa inmatriculatul unui motor de 2500 de cmc, cu 192 de cai, ?
si, masina e pe numele bulgarului? cu care faci act de vanzare cumparare? rca facut la ei...e bun la noi? ce se intampla daca lovesti pe cineva cu masina? el unde si-o repara? si...anul viitor trebuie sa vorbesti tot cu aceeasi persoana, si sa platesti 100 de euro...si dacfa ii dai si lui 100 nu vad de ce nu te-ar ajuta...daca nu se schimba legislatia...
sau gresesc? mi se pare o combinatie buna, eu vreau o masina de 4000 de euro,la care inscrierea e 2500 de euro...plm, nu vreau sa dau banii astia...mi se pare datzi aiurea...
si alta intrebare, pentru cine se pricepe...la o masina inscria in bulgaria, germania, etc. i se poate face rca valabil aici?
|
1. Din ce stiu eu se ia in considerare puterea motorului! Pentru motoare pana in 120kW se platesc 1,2leva/kw, pentru 120-150kw se platesc 30leva pentru fiecare kw iar pentru cele peste 150kw 60leva/kw. La astea se adauga un coeficient de vechime, care creste cu cat masina e mai noua.
1euro = 1,9leva
Astfel pentru masinile cu putere pana in 120KW pretul cu toate taxele incluse (taxa de inscriere, asigurare, ITP, impozit) este de 450euro+50euro partea mea...
Pt masina masina ta de 192CP te costa in jur la +/- 2500euro...
2. Cat timp masina este inscrisa in Bulgaria masina ramane pe numele bulgarului sau pe firma! In tara circuli pe baza procurei prin care bulgarul iti cedeaza toate drepturile de folosinta ale masinii!!!
3. Da RCA-ul este bun la noi! Se face la Viena Insurance Group... Iti da carte verde si este internationala! In caz de accident se procedeaza la fel ca si la RCA din Romania. Ii dai copie dupa asigurare si carte verde si el merge la service...
4. In anul urmator de folosinta te duci la bulgar si platesti 160-200euro (pt masinile pana in 120KW) pentru toate taxele, adica RCA (cereti obligatoriu cartea verde), impozit si ITP. In banii astia se include si spaga bulgarului
Nu e obligatoriu sa mergi cu masina, trebuie sa ai doar actele!
Cel la care merg eu are peste 1200 masini inscrise si are si parc auto... il gasesti repede!
5. Pe langa procura la notariat iti va face si un contract de vanzare-cumparare prin care bulgarul iti revinde masina! In caz ca vrei sa o inscrii in Romania tu vei fi proprietarul masinii...
In caz ca vrei sa vinzi masina trebuie sa te duci cu noul proprietar in bulgaria (doar cu actele masinii, nu e obligatoriu cu masina) si la notar va face procura si contract pe numele noului proprietar!
Atasez si poze cu actele! Pe langa aceste acte se mai adauga 2 stickere, unul verde de la asigurare si unul gri, lunguiet de la ITP, ambele se lipesc pe geam.
6. Se poate face RCA romanesc pt masini cu numere straine daca ai numere valabile dar este foarte scump... aproape ca afara... peste 500-700euro!
PS: un coleg a platit dupa primul an 210Euro RCA, ITP si impozit pt motor de 2,5TDS. Din care numai asigurarea este aprox. 160leva, adica vreo 320RON. Si au ramas de acolo si ceva euroi pentru deranj.