Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Alte discutii Bmw

Reply

Thread Tools
Old 15-04-09, 19:07   #1
ciprian_urs

Stage 5

ciprian_urs's Avatar

Default PARERE INSCRIERE BULGARIA

Va salut, imi puteti da si mie o parere despre inscrisul asta in bulgaria am si eu un urs si nu prea as vrea sa-l dau k masina arata belea si m-am gandit sa va pun o intrebare dc este bine sa o inscriu p bg. Dc cunoaste-ti p cineva sau ati mai inscris m-ar interesa si p mn dar numai dc este ceva sigur!! va salut si astept parelile Dvs
ciprian_urs is offline   Reply With Quote
Old 16-04-09, 21:37   #2
ciprian_urs

Stage 5

ciprian_urs's Avatar

Default Re: PARERE INSCRIERE BULGARIA

chear nu stie nimeni sa-mi zik si mie ceva despre inscrisul asta in bulgaria sau dc stiti p cineva care se ocupa cu asa ceva??
Old 17-04-09, 14:02   #3
ciprian_urs

Stage 5

ciprian_urs's Avatar

Unhappy Re: PARERE INSCRIERE BULGARIA

chear nu are nimeni masina inscrisa pe bulgaria sau nu cunoaste p nimeni care se ocupa cu asa ceva???
Old 20-04-09, 13:43   #4
Billy c25xe

Stage 5

Billy c25xe's Avatar

Salut! Eu am masina inscrisa pe bg si singurul motiv pt care am facut asta este de a fenta taxa :d:d. Se tot scrie ca este riscant ca mai stiu eu ce ,dar eu unul am toate actele masinii , contract de vanzare cumparare si procura. Deci nu cred ca-i asa riscant.
Bine eu am cumparat masina de la ei , un bulgar care se ocupa cu asa ceva , si masina a ramas pe numele lui dar cu inputernicire , pot sa o instrainez singuru lucru ce trebuie sa-l faci este sa te duci odata pe an la ei pentru verificarea tehnica , asigurare.
Alte intrebari?
Billy c25xe is offline   Reply With Quote
Old 20-04-09, 14:45   #5
ciprian_urs

Stage 5

ciprian_urs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Billy c25xe View Post
Salut! Eu am masina inscrisa pe bg si singurul motiv pt care am facut asta este de a fenta taxa :d:d. Se tot scrie ca este riscant ca mai stiu eu ce ,dar eu unul am toate actele masinii , contract de vanzare cumparare si procura. Deci nu cred ca-i asa riscant.
Bine eu am cumparat masina de la ei , un bulgar care se ocupa cu asa ceva , si masina a ramas pe numele lui dar cu inputernicire , pot sa o instrainez singuru lucru ce trebuie sa-l faci este sa te duci odata pe an la ei pentru verificarea tehnica , asigurare.
Alte intrebari?
ms de sugestii asa am si eu ursul ala al meu si taxa cam mare si cu cn am vb de bulgaria zice la fell k e riscant pana mea si de aceea nu stiu ce sa fc?? ms oricum si numai bn
Old 21-04-09, 00:54   #6
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

sabie cu 2 taisuri inscrierea asta pe BG...daca nu ai om de omenie...ai ocazia sa vina platforma la tine in poarta sau in parcare daca stai la Bloc.
Chiar sunt cazuri...
Old 23-04-09, 08:41   #7
mc_crbl

Stage 5

asta se intampla acum cativa ani cand au inceput sa-si inscrie romanii masinile in bulgariaca era mai ieftin... atunci erau mai multi escroci si multi si-au luat tepe mari... bine isi luau si masini mai scumpe si luxoase (Seria 5, S classe etc...) si nu stiau ce semneaza iar dupa ce se bucura cateva saptamani de masina bulgarul venea cu politia si ii luat masina... am auzit cazuri cum unii au semnat pt masina de spalat sau de tuns iarba pt ca nu au stiut sa citeasca...
dar cel la care am fost eu are peste 1200masini inscrise pe numele lui si pe firma...are si parc auto... eu nu cred ca se pune bulgarul sa iti ia masina de 1500-2000euro inapoi... poate daca te-ai duce cu ceva peste 20000-30000 ar fi tentat dar pt astea nu se risca nici el... isi pierde clientii... are aprope zilnic cel putin un roman care merge sa-si inscrie masina la el!
mc_crbl is offline   Reply With Quote
Old 25-04-09, 01:12   #8
barraqudha

Stage 2

barraqudha's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]

poate sa imi spuna cineva cat costa inmatriculatul unui motor de 2500 de cmc, cu 192 de cai, ?

si, masina e pe numele bulgarului? cu care faci act de vanzare cumparare? rca facut la ei...e bun la noi? ce se intampla daca lovesti pe cineva cu masina? el unde si-o repara? si...anul viitor trebuie sa vorbesti tot cu aceeasi persoana, si sa platesti 100 de euro...si dacfa ii dai si lui 100 nu vad de ce nu te-ar ajuta...daca nu se schimba legislatia...

sau gresesc? mi se pare o combinatie buna, eu vreau o masina de 4000 de euro,la care inscrierea e 2500 de euro...plm, nu vreau sa dau banii astia...mi se pare datzi aiurea...

si alta intrebare, pentru cine se pricepe...la o masina inscria in bulgaria, germania, etc. i se poate face rca valabil aici?
barraqudha is offline   Reply With Quote
Old 25-04-09, 14:18   #9
mc_crbl

Stage 5

Arrow Re: PARERE INSCRIERE BULGARIA

Quote:
Originally Posted by barraqudha View Post
poate sa imi spuna cineva cat costa inmatriculatul unui motor de 2500 de cmc, cu 192 de cai, ?

si, masina e pe numele bulgarului? cu care faci act de vanzare cumparare? rca facut la ei...e bun la noi? ce se intampla daca lovesti pe cineva cu masina? el unde si-o repara? si...anul viitor trebuie sa vorbesti tot cu aceeasi persoana, si sa platesti 100 de euro...si dacfa ii dai si lui 100 nu vad de ce nu te-ar ajuta...daca nu se schimba legislatia...

sau gresesc? mi se pare o combinatie buna, eu vreau o masina de 4000 de euro,la care inscrierea e 2500 de euro...plm, nu vreau sa dau banii astia...mi se pare datzi aiurea...

si alta intrebare, pentru cine se pricepe...la o masina inscria in bulgaria, germania, etc. i se poate face rca valabil aici?
1. Din ce stiu eu se ia in considerare puterea motorului! Pentru motoare pana in 120kW se platesc 1,2leva/kw, pentru 120-150kw se platesc 30leva pentru fiecare kw iar pentru cele peste 150kw 60leva/kw. La astea se adauga un coeficient de vechime, care creste cu cat masina e mai noua.
1euro = 1,9leva
Astfel pentru masinile cu putere pana in 120KW pretul cu toate taxele incluse (taxa de inscriere, asigurare, ITP, impozit) este de 450euro+50euro partea mea...
Pt masina masina ta de 192CP te costa in jur la +/- 2500euro...
2. Cat timp masina este inscrisa in Bulgaria masina ramane pe numele bulgarului sau pe firma! In tara circuli pe baza procurei prin care bulgarul iti cedeaza toate drepturile de folosinta ale masinii!!!
3. Da RCA-ul este bun la noi! Se face la Viena Insurance Group... Iti da carte verde si este internationala! In caz de accident se procedeaza la fel ca si la RCA din Romania. Ii dai copie dupa asigurare si carte verde si el merge la service...
4. In anul urmator de folosinta te duci la bulgar si platesti 160-200euro (pt masinile pana in 120KW) pentru toate taxele, adica RCA (cereti obligatoriu cartea verde), impozit si ITP. In banii astia se include si spaga bulgarului Nu e obligatoriu sa mergi cu masina, trebuie sa ai doar actele!
Cel la care merg eu are peste 1200 masini inscrise si are si parc auto... il gasesti repede!

5. Pe langa procura la notariat iti va face si un contract de vanzare-cumparare prin care bulgarul iti revinde masina! In caz ca vrei sa o inscrii in Romania tu vei fi proprietarul masinii...
In caz ca vrei sa vinzi masina trebuie sa te duci cu noul proprietar in bulgaria (doar cu actele masinii, nu e obligatoriu cu masina) si la notar va face procura si contract pe numele noului proprietar!
Atasez si poze cu actele! Pe langa aceste acte se mai adauga 2 stickere, unul verde de la asigurare si unul gri, lunguiet de la ITP, ambele se lipesc pe geam.
6. Se poate face RCA romanesc pt masini cu numere straine daca ai numere valabile dar este foarte scump... aproape ca afara... peste 500-700euro!

PS: un coleg a platit dupa primul an 210Euro RCA, ITP si impozit pt motor de 2,5TDS. Din care numai asigurarea este aprox. 160leva, adica vreo 320RON. Si au ramas de acolo si ceva euroi pentru deranj.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Talonul.jpg
Views:	436
Size:	376.1 KB
ID:	891160   Click image for larger version

Name:	Cartea_mare.jpg
Views:	386
Size:	232.4 KB
ID:	891164   Click image for larger version

Name:	Asigurare.jpg
Views:	366
Size:	321.3 KB
ID:	891165  

Name:	Carte_verde.jpg
Views:	295
Size:	318.0 KB
ID:	891170   Click image for larger version

Name:	Inspectia_tehnica.jpg
Views:	283
Size:	51.9 KB
ID:	891171   Click image for larger version

Name:	Procura...traducere.jpg
Views:	493
Size:	488.3 KB
ID:	891172  

Name:	Contract...traducere.jpg
Views:	420
Size:	212.7 KB
ID:	891173  

Last edited by mc_crbl; 25-04-09 at 14:27.
Old 25-04-09, 14:23   #10
barraqudha

Stage 2

barraqudha's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]

2500 euro deci,pentru 192 de cai...

mda..cam mult,ca la noi...
barraqudha is offline   Reply With Quote
Old 25-04-09, 14:28   #11
mc_crbl

Stage 5

Arrow Re: PARERE INSCRIERE BULGARIA

Quote:
Originally Posted by barraqudha View Post
2500 euro deci,pentru 192 de cai...

mda..cam mult,ca la noi...
da e cam ca la noi pt masinile cu motoare puternice...
e mai avantajos pentru motoatele pana in 120KW
Old 24-06-09, 14:48   #12
VENOX
CITROEN Driver

Stage 5

VENOX's Avatar

Member of:
[Nissan]
[CITROEN]

am ras cu lacrimi cand am citit imputernicirea!
VENOX is offline   Reply With Quote
Old 06-08-09, 22:37   #13
trafy-vr6

Stage 5

trafy-vr6's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Rally]
[Shadows Racing Team]
[ALFA ROMEO]

Am gasit sa cumpar un BMW inscris pe Bulgaria. Omu a zis ca are procura de la bulgar in care se mentioneaza ca poate vinde masina mai departe. Eu ca sa o iau de la roman fara nici un risc pot face procura in romania si act de vanzare cumparare ?
Old 26-11-09, 19:20   #14
zku76

Stage 5

zku76's Avatar

Member of:
[BMW]

in bulgaria cand inscrii masina procura se face numai in bulgareste sau se face si in romana ? Pt ca ma gandesc ca semnezi fara sa stii ce e trecut in procura.
zku76 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -