Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 07-10-08, 19:13   #1
bh99mes

Stage 4

bh99mes's Avatar

Default intrebare in lega. cu sonda lambda

hi all!

am culmparat si eu un coupe 320 cu cutie automatica, totul parea ok, dar dupa ce m-am saturat de zgomotul care facea, am mers la un atelier de esapamente sa vad unde e gaurit toba. cand am intrat in atelier, am observat ca nici nu e gaurit, ci efectiv nu are catalizator, toba din mijloc si nici sonda lambda (sau cum se scrie...). masina merge ok, nu consuma mult (in oras 11) deci nu prea inteleg cum merge fara sonda, dar nu mai vreau sa-l stric asa. azi am pus catalizator si toba in mijloc, suna super, nu mai urla, deci merge frumos. dar sonda nici acuma nu are. as vrea sa cumpar una, dar a-s dori sa va intreb, unde trebe pus sonda? stiu ca inaintea catalizatorului, dar are vreo importanta locul exact, exprimat in centimetri?
mufa ala rotunda decamdata sta asa gol, fara sonda...

mersi frumos!
bh99mes is offline   Reply With Quote
Old 07-10-08, 23:51   #2
Cipilica
BMW Driver

Stage 5

Cipilica's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
Default Re: intrebare in lega. cu sonda lambda

Pai locul acela gol de care zici tu este locul sondei (imediat dupa galerie). Trebuie sa aiba filet, sonda se infileteaza. Sa inteleg ca nu e pus nimic in locasul acela? Nici macar un surub care sa astupe acea gaura?
Cipilica is offline   Reply With Quote
Old 08-10-08, 00:16   #3
bh99mes

Stage 4

bh99mes's Avatar

problema e ca toata treaba aia cu catalizator si toba mijlocie a fost taiata si pus teava goata, deci tiganit urat urat.... deci nu se mai vede gaura (locul sondei). tocmai de asta am intrebat ca unde sa fac gaura si sa sudez un filet, pentru sonda? (sa nu fie nici prea in spate, nici prea in fata)...

ce draq sa fac, asa tziganit a fost, acu' tre sa rezolv cumva....
bh99mes is offline   Reply With Quote
Old 04-11-08, 18:03   #4
gammauto

Stage 1

gammauto's Avatar

Quote:
Originally Posted by bh99mes View Post
problema e ca toata treaba aia cu catalizator si toba mijlocie a fost taiata si pus teava goata, deci tiganit urat urat.... deci nu se mai vede gaura (locul sondei). tocmai de asta am intrebat ca unde sa fac gaura si sa sudez un filet, pentru sonda? (sa nu fie nici prea in spate, nici prea in fata)...

ce draq sa fac, asa tziganit a fost, acu' tre sa rezolv cumva....
daca imi dai seria masinii (nr identificare din talon) iti dau o schita cu esapamentu
gammauto is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -