Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 23-08-08, 21:55   #1
radubz

Stock

Question intrebare de incepator

La bord printre toate beculetele care indica cate ceva este si un fel de linie punctata, formata din niste led-uri verzi si scris deasupra oil service inspection. Am avut pana acum 2 zile trei led-uri aprinse, acum se aprind doar2! trebuie schimbat uleiul? cand? cam cat inseamna un led? cati km? sau ce unit de masura ar avea? dk are cineva carte tehnica de bmw 520d (septembrie 2002) tradusa in engl sau romana i-as fi recunoscator. (am in germana dar nu ma ajuta).
radubz is offline   Reply With Quote
Old 25-08-08, 14:08   #2
KIB`

Stage 2

KIB`'s Avatar

Default Re: intrebare de incepator

depinde daca ai resetat senzorul de inspectie cand ai schimbat ultima data uleiul. Am impresia ca la 520d (e39) inspectia ajunge pe rosu dupa 20 000 de km. Cel mai bine e sa schimbi uleiul dupa un nr de km ales de tine, si nu dupa senzorul acela.parerea mea.
KIB` is offline   Reply With Quote
Old 25-08-08, 22:37   #3
radubz

Stock

nu stiu dk a fost resetat senzorul, eu am masina de la inceputul lunii martie, luata de la un coleg care mi-a zis ca sunt schimbate toate (ulei, filtre) si ca nu trebuie sa imi fac probl. cine s-a mai uitat a obs ca de ex filtrele de polen erau schimbate si, se pare si cel de motorina. multumesc de raspuns! ramane sa o duc in service sa vad ce imi zice mecanicul (partea proasta e ca sapt asta e in concediu si n-as vrea sa umble mai multe pers, ci una care deja stie masina)
Old 03-09-08, 01:35   #4
El3ctr0n
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

El3ctr0n's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]

am si eu un 520i din 96 motor 2.0i si la mine se aprinde toata linia verde...ce zicetzi sa schimb uleiul?
El3ctr0n is offline   Reply With Quote
Old 07-09-08, 12:02   #5
radubz

Stock

Din ce stiu eu, dk ti se aprinde toata linia verde inseamna ca uleiul e de-abia schimbat, asta dk senzorul e resetat odata cu schimbul de ulei. altfel nu stiu dk te mai ajuta cu ceva, nu arata practic nimic. din ce am reusit sa inteleg dintr-un manual in engleza pt bmw, incepe sa fie o probl cand se aprinde led-ul galben, culminand cu led-ul rosu. (asta e valabil pt 520d din 2002, nu stiu dk sunt la fel setarile)
Old 08-09-08, 01:02   #6
kezzy

Stage 4

kezzy's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]

linia verde plina inseamna ca atunci cand ti`a fost schimbat uleiul a fost resetata si din computer functia care iti spune cam cand tre` sa schimbi uleiul. Cu timpul o sa dispara cate o liniutza, apoi se face galben si apoi rosu, ceea ce inseamna ca trebuie schimbat iar uleiul
kezzy is offline   Reply With Quote
Old 08-09-08, 10:36   #7
dydysoft

Stage 5

dydysoft's Avatar

Quote:
Originally Posted by radubz View Post
La bord printre toate beculetele care indica cate ceva este si un fel de linie punctata, formata din niste led-uri verzi si scris deasupra oil service inspection. Am avut pana acum 2 zile trei led-uri aprinse, acum se aprind doar2! trebuie schimbat uleiul? cand? cam cat inseamna un led? cati km? sau ce unit de masura ar avea? dk are cineva carte tehnica de bmw 520d (septembrie 2002) tradusa in engl sau romana i-as fi recunoscator. (am in germana dar nu ma ajuta).
cele 5 leduri verzi repreznta app. 20.ooo km cati mai sunt pana sa faci schimbul de ulei.
fiecare led reprezinta 4000 km

dupa ce se sting toate 5 leduri verzi, se vor aprnde alte 2 leduri, unul galben si unul rosu.
galben indica necesitatea schimbului de ulei in interval cat mai scurt
rosu indica ppercolul calarii motorului, de preferat schimbul de ulei urgent.
Bafta.
dydysoft is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -