Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 04-03-08, 17:21   #1
MaNiAc0000

Stage 1

Default e normal?

o a doua problema la pisica mea e ...atunci cand sta la relanti si ii dau sprit brusc nu se accelereaza instantaneu are o intarziere d vreo doua sec in care se balbaie dupa care se tureaza ...si de cand face chestia asta am un consum de vreo 15 % si miroase a benzina cand o turez p loc...e 36 d 1.6 din 93 nu e cine stie c dar e a mea si vreau neaparat sa o fac va rog sa ma aj daca stie cineva...
MaNiAc0000 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-08, 22:23   #2
GR 03 JEL

Stage 2

GR 03 JEL's Avatar

Default Re: e normal?

verifica sonda lambda...daca sonda e buna si tot apare eroare pierde gaze pe la saxofon....i ti da rateuri ,din admisie sau evac.la admisie o cureti si cam atit daca e debitmetrul bun.
GR 03 JEL is offline   Reply With Quote
Old 09-03-08, 21:20   #3
MaNiAc0000

Stage 1

multumesc am rezolvat-o singur furtunul de la admisie era crapat si tragea aer dupa asta am umblat la debitmetru si in prostia mea de necunoscator cred ca am nimerit-o daca dupa ce m-am jucat vreo 2 ore la el masina merge aproape perfect si am un consum mult mai mic ca inainte
Old 14-03-08, 18:20   #4
Adrian_Pintea

Stage 4

Adrian_Pintea's Avatar

ce ai facut mai exact la debitmetru ce ai reglat?
Adrian_Pintea is offline   Reply With Quote
Old 15-03-08, 08:17   #5
MaNiAc0000

Stage 1

Quote:
Originally Posted by Adrian_Pintea View Post
ce ai facut mai exact la debitmetru ce ai reglat?
nu vorbesc ca , cunoscator eu spun ce am facut poate e gresit dar nu cred...
capacul de la debitmetru a mai fost desfacut si m-am gandit ca cine l-a desfacut a si umblat la el ... masina dadea in nas la plecarea d p loc apoi se tura pana pe la 2000 iar avea o intrerupere dupa care iar se tura normal pana la 7000..am luat-o logic , clapeta care e deschisa de aerul absorbit are un arc care conditioneaza deschiderea ei , daca arcul e prea strans clapeta se deschide greu aerul nu este indeajuns pentru o ardere normala ..si invers daca e prea slaba , astea doua lucruri sunt testate d mine ) am inceput prin a strange arcul cate 2-3 dinti d pe rotita o lasam la relanti 1 min dupa care calcam acceleratia masina incepea sa s tureze din c in c mai gatuita si am inceput invers am slabit arcul foarte mult ( motorul mergea k un *** mirosea benzina p toata strada ) si am inceput sa-l strang cate putin pana cand mi s-a parut mie ca masina se tureaza bine motorul se aude bine si bineinteles nu mai mirosea a benzina si cam asta s-a intamplat in vreo 2 ore cu multa rabdare... dupa care am scos borna de la baterie 1 min pt ca am inteles d la alte persoane daca umblii la deb se deregleaza setarile normale ale calculatorului si stopand alimentarea 1 min se reseteaza
masina merge foarte bine si dupa un consum de 13-14 in buc am scos un 10 % si masina se comporta foarte bine ..multi spun ca daca umblii la debitmetru trebuie sa-l schimbi ca nu o sa-l ,mai poti regla nu stiu cat e de adevarat dar eu cred ca se poate daca eu care sunt paralel cu mecanica am putut tinand cont doar de logica pe care a fost constriut debitmetrul...
- Copyright 2026 4Tuning -