Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 15-10-07, 07:01   #1
Andrei Trofin

Stock

Andrei Trofin's Avatar

Default va rog sa ma ajutati- probleme cu suspensia bmw e46

Am un 320i e46 din 2003 si mi am luat niste jante pe 18, J 8,5 cu cauciucuri 235/40/R18 si imi ating aripile in cauciucuri pe spate la hopuri. Distanta dintre aripa si cauciuc pe spate e de vreo 3-4 cm si pe fata e de vreo 6-7 cm. Aveti idee ce fel de suspensie imi trebuie, sa nu-mi coboare masina de spate si sa fie mai rigida decat cea standard, si sa mi-o coboare doar de fata? dupa ce imi schimb suspensia probabil ca va trebui sa mi evazez putin aripile pe spate. Stiti vreun service prin bucuresti care m-ar putea ajuta? Am inteles ca este un aparat special cu care se avazeaza aripile, stiti pe undeva? Va rog sa ma ajutati! Astept oferte...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	23092007(001).jpg
Views:	390
Size:	268.6 KB
ID:	370601   Click image for larger version

Name:	06102007(006).jpg
Views:	238
Size:	302.2 KB
ID:	370602   Click image for larger version

Name:	23092007(004).jpg
Views:	230
Size:	263.2 KB
ID:	370603  

Name:	23092007(006).jpg
Views:	310
Size:	236.6 KB
ID:	370604  
Andrei Trofin is offline   Reply With Quote
Old 16-10-07, 20:30   #2
ciolnadu

Stage 2

ciolnadu's Avatar

Default Re: va rog sa ma ajutati- probleme cu suspensia bmw e46

Intradevar exista un aparat de evazat aripi. E un fel de ciocan??? Stiu mai bine baietii din service-uri, dar nu ti-as recomanda sa evazezi aripile pt ca tre sa schimbi si spoileru. Un chit de suspensie sport costa aprox 3000 RON (4 telescoape+4arcuri) si iti coboara masina cu vreo 3cm. Si mai exista niste tampoane de cauciuc care se pun pe telescoape ca sa nu mai aiba cursa asa lunga, deci masina nu mai face balans mare la hopuri si nu-ti mai freaca rotile in aripi.
ciolnadu is offline   Reply With Quote
Old 16-10-07, 20:40   #3
ciolnadu

Stage 2

ciolnadu's Avatar

Si eu am avut aceeasi problema, dar am ales jante pe 16" si cauciucuri de 225/45. Problema rezolvata.
Attached Thumbnails

Name:	IMG_0167.jpg
Views:	290
Size:	1.04 MB
ID:	371795  
ciolnadu is offline   Reply With Quote
Old 16-10-07, 22:48   #4
Andrei Trofin

Stock

Andrei Trofin's Avatar

Quote:
Originally Posted by ciolnadu View Post
Intradevar exista un aparat de evazat aripi. E un fel de ciocan??? Stiu mai bine baietii din service-uri, dar nu ti-as recomanda sa evazezi aripile pt ca tre sa schimbi si spoileru. Un chit de suspensie sport costa aprox 3000 RON (4 telescoape+4arcuri) si iti coboara masina cu vreo 3cm. Si mai exista niste tampoane de cauciuc care se pun pe telescoape ca sa nu mai aiba cursa asa lunga, deci masina nu mai face balans mare la hopuri si nu-ti mai freaca rotile in aripi.
Am reusit sa-mi evazez aripile dar foarte putin, doar buza ai de la aripa si mi-am pus si tampoane de cauciuc intre spitele la arcuri pe spare pt ca la amortizoare nu sunt pt spate, dar tot nu am rezolvat problema. Imi trebuie neaparat suspensie sport care sa nu-mi coboare masina de spate ci doar de fata. Daca aveti idee de care imi trebuie va rog sa-mi spuneti. ms
Andrei Trofin is offline   Reply With Quote
Old 17-10-07, 23:03   #5
recBeat

Stage 5

recBeat's Avatar

Member of:
[Opel]

Quote:
Originally Posted by Andrei Trofin View Post
Am un 320i e46 din 2003 si mi am luat niste jante pe 18, J 8,5 cu cauciucuri 235/40/R18 si imi ating aripile in cauciucuri pe spate la hopuri. Distanta dintre aripa si cauciuc pe spate e de vreo 3-4 cm si pe fata e de vreo 6-7 cm. Aveti idee ce fel de suspensie imi trebuie, sa nu-mi coboare masina de spate si sa fie mai rigida decat cea standard, si sa mi-o coboare doar de fata? dupa ce imi schimb suspensia probabil ca va trebui sa mi evazez putin aripile pe spate. Stiti vreun service prin bucuresti care m-ar putea ajuta? Am inteles ca este un aparat special cu care se avazeaza aripile, stiti pe undeva? Va rog sa ma ajutati! Astept oferte...
incearca sa pui alte cauciucuri cu un talon mai ingust. La latimea de 235 ar trebui un 35 sau chiar 30. Ai incercat sa verifici ca si diametru daca se potrivesc cu cele originale cu care a fost echipata masina? (ma refer la circumferinta rotii). Ce dimensiuni aveai la cauciucuri inainte? Cu suspensie rigida nu rezolvi pr pt ca nu vei gasi un kit de suspensie care sa fie si rigida si sa nu iti micsoreze nici din garda la sol

Si eu am avut aceeasi problema pt ca imi pusesesem distantiere si imi ieseau putin rotile de sub caroserie, le-am dat jos iar acum mi-am luat un kit de suspensie rigida cu -30mm. Maine o montez si apoi incerc sa pun din nou distantierele, dar cred ca iarasi or sa imi atinga . Faza ie ca la mine circumferinta rotii este corecta, deci nu pot rezolva problema prin chimbarea cauciucurilor. M-a batut intr-un timp si gandul asta, dar dupaia apar probleme la kilometraj ca iti indica o viteza mai mare decat cea reala si lafel si cu kilometri parcursi, deci nu ie convenabil. Ma gandesc totusi ca la tine ar putea fi dimensiunea cauciucului. Am un unchi cu un e46 si are jantele originale bmw de 17 si cauciucuri 225/45.. acuma dehh

pt suspensii rigide poti arunca o privire aici

Last edited by recBeat; 17-10-07 at 23:06.
recBeat is offline   Reply With Quote
Old 09-11-07, 20:55   #6
16BMW

Stage 5

16BMW's Avatar

problema la tine cred ca este ET de la janta-la e46 parca trebue sa fie 45 sau 47-dupa cum se observa din poze,jantele ies mai in afara caroseriei-nu cred ca poti sa rezolvi ceva cu o suspensie sport,pt. ca, coborand caroseria o sa-ti atinga in aripi-vezi ce ET e scris in interior pe janta si informeazate ce ET e recomandat de producator.
16BMW is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -