Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 16-08-13, 18:32   #1
00ScarFace

Stage 3

00ScarFace's Avatar

Red face Stie cineva ?

Poate sa-mi explici si mie cineva asa in mare cum se schimba uleiul din cutie si cel mai important ce ulei trebuie sa folosesc ? Multumesc !
00ScarFace is offline   Reply With Quote
Old 16-08-13, 22:54   #2
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]
Default Re: Stie cineva ?

dexron 2 sau dexron 3 daca e cutie manuala .
Ai orificiu de scurge si orificiu de umplere. Pui ulei pana nu mai intra ca da pe afara...

Eu folosesc dexron 2 de la mobil. E vreo 20-30 ron litrul. Am mers si cu dexron 3. Nicio diferenta vizibila doar ca e mai scump. Trebuie sa fie rosu . Am mers si cu Eneos GL-5 75w90( ulei japonez de inalta performanta ) culoare ca uleiul de floarea-soarelui si agatza... Oricum ca e de la Mobil sau de la Febi sau de la ce vrei tu dar sa fie rosu... Deci obligatoriu dexron 2 sau 3. Vezi ca o se te incurce indicativul MTF sau ATF... In manual scrie ca pe unele s-a pus MTF pe altele ATF... Deci nu te intereseaza tu pui dexron 2 sau 3 indiferent daca scrie MTF sau ATF iar daca iti cumperi MOBIL indicativul de dexron 2 e MOBIL 220 iar daca e dexron 3 e MOBIL 320...
Nu mai stiu cat intra. Intre 1 si 2 litri. Oricum trebuie sa cumperi doua bidoane de 1 litru.

Daca ai cutie automata se schimba povestea... Acolo mai ai si un filtru care trebuie schimbat si nu stiu ce dexron iti trebuie... ( cred ca acolo e cu GL-4 sau GL-5 dar nu sunt sigur... )

Vezi ca un febi te costa vreo 50 de ron pe litru iar un Eneos e vreo 70-80 de ron pe litru. Eu iti recomand MOBIL 220 . Cum ti-am spus am pus ulei mai scump si agatza. Cu mobil220 n-am avut nicio problema. Si eu m-am gandit ca daca e mai scump e mai bun dar n-a fost asa... Cat despre uleiul original costa 150 de ron litrul... Nu cred ca merita.

Last edited by the_rifle; 16-08-13 at 23:14.
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 18-08-13, 15:00   #3
00ScarFace

Stage 3

00ScarFace's Avatar

mersii mult ...a fost greseala mea am uitat sa precizez ca e cutie manuala orcum lasa ca e bine am mai aflat si eu niste lucruri
00ScarFace is offline   Reply With Quote
Old 19-08-13, 12:58   #4
ziemenz

Stage 5

ziemenz's Avatar

Member of:
[BMW]

in general pe toate cutiile scrie ATF, atf am bagat si eu si nu au fost probleme.
ziemenz is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -