Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 01-08-13, 21:57   #1
golf3lv

Stage 5

golf3lv's Avatar

Default problema bmw e46

salut.am un bmw e46 din 99 diesel.simptomele sunt urmatoarele:cand sunt intr a 3 a si trec de 2000 la turatie fortand putin motorul incepe sa vibreze masina.cam in aceeasi situatie sunt si cand sunt in a 4 a viteza.vibratia o simt din spate de undeva.daca o fortez si mai tare bate ceva,bataia asta simtindu se tot in spate.ce poate sa fie?eu ma gandesc ca e la grup ceva.am verificat hardingul(sau cum se numeste)si e in regula.mentionez ca atunci cand dau drumul la ambreaj sa plec de pe loc se aude o bataie in spate,uneori chiar imi si vibreaza masina.e ft enervant si nu stiu ce e.daca ma poate ajuta cineva cu un sfat.am mai citit in anumite thread uri ceva asemanator dar as vrea sa fiu lamurit mai bine...
Old 05-08-13, 19:09   #2
golf3lv

Stage 5

golf3lv's Avatar

Default Re: problema bmw e46

Quote:
Originally Posted by exploitu View Post
Daca este ca o bataie, se simte in podea si creste direct proportional cu viteza este diferentialul.
simt bataia in scaun mai tare.dupa ce trece de o anumita turatie nu mai bate.si de ce numai in vitezele 3 si 4 simt vibratia asta asa puternica?m am gandit la diferential.ce as putea face daca e diferentialul?sa l schimb?
golf3lv is offline   Reply With Quote
Old 05-08-13, 21:39   #3
danesoctavian

Stage 5

danesoctavian's Avatar

Mai exista o posibilitate...flansa de la cardan s-a fisurat si bate cardanul in podea!
Nu sunt mecanic dar nu cred ca diferentialul "bate",el huruie s-au pur si simplu nu mai transmite puterea la roti!
Bafta
Old 05-08-13, 22:13   #4
andrey_clk

Stage 2

andrey_clk's Avatar

E posibil sa se fi desprins diferentialul din suportii lui de sudura din caroserie...am un prieten care a avut aceiasi problema...uite un link cu cateva detalii despre ceea ce vb(chiar dc e in italiana)...bafta! http://www.bmwpassion.com/forum/show...-differenziale
andrey_clk is offline   Reply With Quote
Old 05-08-13, 22:30   #5
golf3lv

Stage 5

golf3lv's Avatar

m am uitat acolo la toate gumele alea ce tin cardanul si par intr o forma ft buna si am si schimbat un rulment cu cauciuc ce sustine cardanul undeva la mijloc dar nu s a schimbat nimic.oricum diferentialul huruie putin...cel putin asa mi se pare mie(sunt obsedat de sunetele ce le aud in masina),dar nu m am gandit sa ma uit la suportii ce l tin pe el.este foarte enervant ca nu pot demara pt ca imi bate n cap tampenia aia.sper doar sa nu raman cu ea in drum.merci de sfaturile oferite!
Old 06-08-13, 00:13   #6
B34DZS

Stage 2

B34DZS's Avatar

Cum ai scris in primul post ca te gandeai la grup ..
ala cand se strica huruie rau
a avut un prieten problema asta si facea urat masina ..se auzea cum trozneste de la 30 40 de metrii
plus ca daca incercai sa schimbi treapta de viteza se zgaltaia masina din toate incheieturile
a venit cu ea pana acasa doar cu treapta 1 ...

Vand/Dezmembrez Daewoo Espero 1.5 - 2000 RON
Vand Opel Astra G Break 2.0 - 1700 E
B34DZS is offline   Reply With Quote
Old 06-08-13, 18:53   #7
golf3lv

Stage 5

golf3lv's Avatar

Quote:
Originally Posted by B34DZS View Post
Cum ai scris in primul post ca te gandeai la grup ..
ala cand se strica huruie rau
a avut un prieten problema asta si facea urat masina ..se auzea cum trozneste de la 30 40 de metrii
plus ca daca incercai sa schimbi treapta de viteza se zgaltaia masina din toate incheieturile
a venit cu ea pana acasa doar cu treapta 1 ...
al meu nu huruie exagerat,dar face ceva zgomot inauntru.de afar se aude l a mea ceva cand plec de pe loc.daca vreau sa plec cu relantiul de pe loc incepe sa faca foarte urat.trebuie sa o turez la fiecare plecare.
Am vrut sa ma uit azi sub ea dar nu a avut cine sa ma ajute sa o ridic.am sa incerc maine.totusi am impresia ca e si un suport sau ceva rupt la ea...
Old 08-08-13, 19:59   #8
golf3lv

Stage 5

golf3lv's Avatar

astazi am ridicat masina si am fortat o cu frana de mana ca alta metoda n am gasit.este o bucsa mai mare in spatele grupului ce misca destul de tare.am tras cu un levier de bratul ei si este crapata rau de tot guma bucsei.am zis sa o schimb sa vad cum face.tot azi am observat ca peste 150km/h se aude un huruit si vibreaza masina putin...cred ca aici chiar e grupul.
- Copyright 2024 4Tuning -