Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply
 
Thread Tools
Old 08-07-13, 00:40   #1
gaby0606

Stage 3
 
gaby0606's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 129
Exclamation Stiati ca....

Salutare,

Vreau sa impartasesc din experienta mea si altora.
Stiati ca (cel putin la modelul meu de motor M43 B16 "97) ordinea in care se monteaza injectoarele in rampa conteaza?!
Va spun din propria experienta ca da, am schimbat eu injectoarele iar prima oara le-am pus cum mi-au venit la mana, masina nu porneste neam....apoi am vazut ca au ceva numere pe ela, cu toate ca au acelasi cod, si a doua oara le-am nimerit. Masina a pornit la prima cheie.

In viitorul apropiat am sa ma documentez pe aceasta tema, sa vad exact cum trebuie montate aceste injectoare, care este ordinea de montare.
gaby0606 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-13, 02:41   #2
the_rifle

Stage 5
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 3,112
Member of:
[BMW]
Default Re: Stiati ca....

Nu stiam, dar n-are logica... DECI ORDINDEA MONTARII NICIDECUM ORDINEA IN RAMPA ! Parca ar exista o memorie ancestrala a motorului care asa prin vis ( fara contactul pus ) chiar isi aminteste cum l-a operat doctorul pe creier...
Tu te-ai jucat cu ordinea bobinelor ca acolo sunt numerotate si chiar conteaza sau cu partea ce tine de electrica a injectoarelor... ( firele ) .
Injectorul e doar o stropitoare fara minte... Doar calculatorul are minte si transminte inteligenta lui prin fire injectoarelor sau bobinelor... Daca firele sunt inversate sau bobinele , e normal sa nu porneasca pt ca pisa benzina sau da scanteia anapoda si atunci e extrem de explicabil dar cat despre ORDINEA MONTARII INJECTOARELOR, ma indoiesc cu riscul de a ma frange ca are vreo legatura...

Last edited by the_rifle; 08-07-13 at 03:03.
the_rifle is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -