Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 28-06-13, 00:35   #1
alynex
Colectionar Machete

Stage 5

alynex's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]
[BMW]
Default Problema consum E46

Salutare!
Vin si eu cu o problema, careia initial nu i-am dat asa multa atentie...si anume consumul masinii care a crescut simtitor.
Anul trecut cand luasem masina aveam un consum de 8.7 afisat pe BC cu roti 225/45/17.Dupa ce a venit si trecut iarna, imi afisa un consum de 9.8.Am zis ca e de la iarna si pana se mai incalzeste afara isi revine.
In aprilie am schimbat gumele cu 205/40/17 si am pus si o suspensie reglabila.In acelasi timp am facut si niste activari de optiuni, si la diagnoza aveam eroare la sonda lambda, senzor ax came, DISA si PCV.Am considerat ca sonda lambda(inainte de cat)ar fi cea mai importanta asa ca am schimbato cu una noua Bosch.Am reinitializat consumul din calculator si tot nu a scazut mai jos de 9.9 pe BC.
Am zis ca ii mai trebe ceva timp sa se aseze dar dupa vreo 2-3 luni tot asa consuma.De curand am resetat consumul din bord si a scazut pana la 11.5 cel mai jos.Saptamana trecuta am alimentat 17 litri, si de curiozitate am vrut sa vad cat pot sa merg si abia am reusit sa merg 102 km si sau dus cei 17 litri.

Stiu ca majoritatea motoarelor astora nu prea consuma mai putin de 10litri, dar cum pot explica modificarea de consum de anul trecut?Cei drept merg mai uratel cu masina decat anul trecut(schimb peste 2000 si folosesc mai putin a5a)dar totusi e o diferenta majora.
Sa afecteze asa mult faptul ca am schimbat gumele si suspensia si nu am refacut geometria?
Sau acel senzor si cele 2 valve, au un impact asa important asupra consumului?
Sau sa fi gresit cand am schimbat sonda lambda?
Masina nu mananca ulei nu scoate fum, atat ca termina benzina mult mai repede.

Astept sfaturile si parerile voastre, cu ce ar trebui sa verific/schimb prima data si daca risc sa stric si mai rau daca merg asa cu ea.
Multumesc!

E46 sedan, 1985cmc, 118cp.
Old 19-07-13, 09:38   #2
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]
Default Re: Problema consum E46

dupa cum ti-ai dat seama cred ca e de la talpa...
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 19-07-13, 21:51   #3
florineluspr

Stage 5

florineluspr's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
[BMW]

Vezi ca valca PCV face mult rau cand se duce.Adica trage aer fals pe langa ea, apoi incepe sa pape si uleiul din motor, ba chiar il trage din baie si il baga in admisie.Din cauza aerului fals are si un mers neregulat si consuma de strica!! (Patit pe propia piele).Orice senzor defect pe capitotul motor iti mareste consumul si iti da peste cap tot mersul. Sonda lambda dinainte de catalizator face amestecul dar si a 2-a corecteaza! Vezi sa fie ok macar prima sa nu traga aer fals pe nicaieri, furtunase de vacum si alte prostii, pentru ca sunt destule pe acolo care iti pot face probleme!
In mod normal consumul tau ar trebuii sa fie intre 7-11/12 maxim, la un mers moderat chiar si cu valente mai sportive!
florineluspr is offline   Reply With Quote
Old 08-08-13, 22:39   #4
kristikapa

Stage 5

Member of:
[Honda]

Poti incerca sa faci si geometria, in special daca dupa schimbarea suspensiei simti ca masina e oarecum infranata. La mine a crescut consumul cu aproximativ 0.7 L% dupa ce am schimbat suspensia fara sa ii fac unghiul de fuga. Nu cred ca problema ta e strict din asta, dar se aduna.
kristikapa is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -