Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 10-04-13, 22:23   #1
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]
Exclamation admisie

Am dat admisia jos acum vreo 2 saptamani si azi cand sa o montez m-am incurcat...
Stie cineva de unde trebuie sa vina furtunelul care intra in Piesa 9 ? E vorba de conectorul care face legatura intre furtunul motorasului de relanti si admisie...
In piesa 9 se mai vede un motz in care intra un furtunel mic....
E vorba despre M50b25

de fapt m-am prins de unde e dar cred ca am pierdut piesa d-aia nu-mi iese treaba
Cred ca vine din carter...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	admisiA==.png
Views:	123
Size:	53.3 KB
ID:	2745816  

Last edited by the_rifle; 10-04-13 at 22:33.
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 10-04-13, 23:14   #2
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]
Default Re: admisie

Gata... Mi-am dat singur raspunsul... Raspunsurile cele mai bune sunt cele pe care ti le dai singur...
Eu centrez eu dau cu capul...

Macar nu ma plictisesc ...
Old 11-04-13, 01:44   #3
Commy

Stage 4

Commy's Avatar

ala era cumva ICV`ul?)
Commy is offline   Reply With Quote
Old 11-04-13, 04:48   #4
by_alex_zeu

Stage 3

Question Re: admisie

ca tot e topicul asta deschis despre admisie am si eu o problema si mai intai de toate scuze rifle ca ma ,,bag" peste topicul tau dar am zis sa nu mai deschid inca un topic inutil...am un bmw e36 318i m40b18 si azi iam desfacut furtunul dintre debitmetru si clapeta de acceleratzie si l.am gasit plin cu benzina...nu stiu de ce!!!!!... am vazut ca imi curge in adevaratul sens al cuvantului benzina de undeva din spatele clapetel pana in furtunul de admisie...de la ce poate sa fie????care ar fi problema unde ar trebui sa umblu in prima faza ca imi e sa nu patesc ceva mai rau sa iau foc Doamne fereste....astept raspunsuri!

Last edited by by_alex_zeu; 11-04-13 at 04:51.
by_alex_zeu is offline   Reply With Quote
Old 11-04-13, 05:14   #5
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Esti sigur ca nu e ulei ?
Prin toate furtunurile alea mai sunt si furtunuri cu vapori de ulei... Tare as anula toata furtunareala aia... Chiar ma gandesc serios la asta... Toata admisia e imbacsita de ulei recirculat...
Vreau sa traga aer prin admisie nu vapori de ulei !!!

Tot asa ma uit acum pe niste diagrame de bmw si nu gasesc denumirea acestui filtru... Sa inteleg ca are legatura cu benzina... da' la mine e scos un furtun din ala si nu se intampla nimic...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E3...urb_air_valve/

Deci cum se numeste acest filtru incercuit si unde dracu se gaseste in diagramele de bmw CA IN AFARA DE SECTIUNEA UNDE AM DAT LINK NU SE GASESTE NICAIERI... N-are cod n-are denumire n-are nimic...

Cand il zdrangan pare incarcat cu un fel de nisip/carbune/mortii_lui...

Cu ocazia asta am anulat si incalzirea clapetei... Alt lucru stupid... Poate o activez iarna dar vara chiar e o porcarie...
Attached Thumbnails

Name:	filtru=.png
Views:	101
Size:	45.1 KB
ID:	2745984  

Last edited by the_rifle; 11-04-13 at 05:21.
Old 11-04-13, 07:25   #6
Nastase Bogdan

Stage 5

Nastase Bogdan's Avatar

Member of:
[BMW]
[DACIA]

Acel "filtru" se numeste canistra de carbon, are rolul de a prelua vaporii de benzina care se evapora din rezervor si de a-i reintroduce in admisie..

E f bine sa elimini epuratorul de ulei sa nu-ti mai introduca vaporii in admisie, motorul va trage aer mai rece si neimbogatit/imbacsit..eu asa am procedat la toate motoarele mele si e numai de bine.

Pata calda(incalzirea clapetei) este bine sa o elimini vara, tot pentru o temperatura mai scazuta a aerului admis, dar trebuie reconectata iarna pentru a evita fenomenul de givraj(inghetarea clapetei)...

Succes.
Nastase Bogdan is offline   Reply With Quote
Old 11-04-13, 13:49   #7
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Problema ca n-am epurator de ulei...
Deci am un furtun care aduce vaporii din carter in conectorul de sub galeria de admisie ce se leaga cu regulatorul de relanti iar celalat furtunel e intre galeria de admisie din dreptul parbrizului si ajunge pana in ( sau langa ) supapa de presiune din rampa de benzina...

Le anulez pur si simplu ? Si cu vaporii din chiulasa si cu eventuala presiune care se formeaza in chiulasa ce se intampla ?

Deci canistra de carbon n-are niciun rost sa o anulez... Ma gandeam sa o tai sa vad ce e in ea.... ca poate e infundata dar cred ca n-are niciun rost...
Vroiam sa confectionez artizanal alta...

Last edited by the_rifle; 11-04-13 at 13:52.
Old 11-04-13, 13:53   #8
dice36

Stage 4

dice36's Avatar

Faci un Oil Catch Tank. Uite o idee in link si iarasi link

Am sa fac si eu treaba asta dar trebuie sa vad exact care pe unde circula .

Am mers mult timp cu furtunasu ala de la admisie, la valva aia de presiune din rampa, scos. N-am observat nimic nici in rau nici in bine.

Last edited by dice36; 11-04-13 at 14:01.
dice36 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-13, 14:00   #9
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Merci. Am sa studiez materialul. Cam asa ma gandeam si eu sa fac dar credeam ca are conducte in interior cand am vazut doua gauri sus si o gaura jos... Daca e doar o butelie cu 3 intrari si span de inox nu e mare inginerie. E usor de facut.
Dar am sa studiez mai profund problema mai tarziu... Merci
Old 11-04-13, 19:33   #10
by_alex_zeu

Stage 3

Quote:
Originally Posted by by_alex_zeu View Post
ca tot e topicul asta deschis despre admisie am si eu o problema si mai intai de toate scuze rifle ca ma ,,bag" peste topicul tau dar am zis sa nu mai deschid inca un topic inutil...am un bmw e36 318i m40b18 si azi iam desfacut furtunul dintre debitmetru si clapeta de acceleratzie si l.am gasit plin cu benzina...nu stiu de ce!!!!!... am vazut ca imi curge in adevaratul sens al cuvantului benzina de undeva din spatele clapetel pana in furtunul de admisie...de la ce poate sa fie????care ar fi problema unde ar trebui sa umblu in prima faza ca imi e sa nu patesc ceva mai rau sa iau foc Doamne fereste....astept raspunsuri!
ma ajuta si pe mine cineva?
by_alex_zeu is offline   Reply With Quote
Old 12-04-13, 05:27   #11
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Imi scapa mie ceva ? Asta nu e in mortii lui un decantor ????
Daca e decantor la ce mortii lui ii trebuie sa filtreze treaba ? Pai ori e filtru ori e decantor...

Pai si daca e " canistra de carbon " prin care se recircula vaporii de benzina ce plm sa filtreze printr-un buret de inox pt oale si tigai ?

E ca si cand as fuma prin strecuratoare in plm...

Ori nu inteleg ori nu pricep dar ceva imi scapa...

Oricum daca imi fac dintr-o sticla o sa se hahaie tot forumul asa ca voi folosi o cutie de ness... ( bineinteles o cutie de ness OEM shtantzata cu sigla nescafe nu chinezarii din vitan... )
Attached Thumbnails

Name:	british-nescafe-original-instant-coffee-1kg-tin-1340-p.jpg
Views:	28
Size:	54.4 KB
ID:	2746661  

Last edited by the_rifle; 12-04-13 at 05:46.
Old 12-04-13, 08:04   #12
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by dice36 View Post

Am mers mult timp cu furtunasu ala de la admisie, la valva aia de presiune din rampa, scos. N-am observat nimic nici in rau nici in bine.

Nu scuipa benzina de acolo pe motor ? Benzina aia trebuia sa ajunga din nou in admisie...
Old 12-04-13, 10:39   #13
gaby0606

Stage 3

gaby0606's Avatar

Quote:
Originally Posted by the_rifle View Post
Imi scapa mie ceva ? Asta nu e in mortii lui un decantor ????
Daca e decantor la ce mortii lui ii trebuie sa filtreze treaba ? Pai ori e filtru ori e decantor...

Pai si daca e " canistra de carbon " prin care se recircula vaporii de benzina ce plm sa filtreze printr-un buret de inox pt oale si tigai ?

E ca si cand as fuma prin strecuratoare in plm...

Ori nu inteleg ori nu pricep dar ceva imi scapa...

Oricum daca imi fac dintr-o sticla o sa se hahaie tot forumul asa ca voi folosi o cutie de ness... ( bineinteles o cutie de ness OEM shtantzata cu sigla nescafe nu chinezarii din vitan... )
M-am interesat si documentat in ceea ce priveste acel "oil catch can/tank" este o treba interesanta si buna. Poti folosi deja epuratoarele de gaze existente pe piata - cele ce se folosesc la compresoare (gen vopsit, sablat, etc).

Eu personal l-as face fara recuperator de ulei (cu retur in baie) asta pentru ca acel ulei contine si apa (din condens) deci nu mai are proprietatile uleiului initial.
Pierderea de ulei este nesimnificativa pentru unele motoare (4 cilindri), si intradevar aduce doar beneficii, pur si simplu tot ce se strange in acest "oil catch can" nu va mai intra in camera de ardere.

Pentru mine va fi un proiect pe care il voi lua in seamna pentru viitor.
gaby0606 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-13, 10:49   #14
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Fratilor sa ne intelegem ;

Eu vorbesc despre piesa pe care am incercuit-o in poza ! DA ?

Acolo nu ajunge ulei. Punct.
Deci despre ce vorbim ca sa ma joc si eu cu voi...

Last edited by the_rifle; 12-04-13 at 10:51.
Old 12-04-13, 10:55   #15
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by gaby0606 View Post

Eu personal l-as face fara recuperator de ulei (cu retur in baie) asta pentru ca acel ulei contine si apa (din condens) deci nu mai are proprietatile uleiului initial.
Si ce te impiedica sa scoti furtunul din carter si sa astupi gaurica de la conectorul din admisie ?
In cazul ca nu vrei sa iti mai intre vaporii in admisie si nici in baia de ulei la ce-ti mai trebuie acel "oil catch can/tank"... ?
Scoti furtunul si " La revedere "...

Apropo... Apa nu se amesteca cu uleiul... iar returul se face in galeria de admisie nu in baia de ulei... Am dubii in ceea ce priveste apa existenta in ulei datorita condensului.... Apa aia trebuie sa intre pe undeva ca sa se evapore ulterior iar motorul in principiu nu rasufla incat sa ploua in el... Aici nu discutam de probleme datorate garniturii arse sau alte cazuri in care apa ar intra in ulei...

1.Daca nu astupi gaura de la carter , va face condens...
2.Daca o astupi va face presiune presupun si ar rasufla pe la garnituri sau alte locuri...
3.Daca faci "oil catch " trebuie sa comunice cu ceva... cu galeria de admisie ( nu vrem ) sau cu baia de ulei... ( iar nu vrem )

DECI ?

Piesa 9 - gaurica...
Attached Thumbnails

Name:	piesa9.png
Views:	68
Size:	62.6 KB
ID:	2746715  

Last edited by the_rifle; 12-04-13 at 11:22.
Reply

- Copyright 2024 4Tuning -