Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 09-02-12, 12:25   #1
3m

Stage 5

Default filtru sport

ce fac cu acel senzor din cutia de la filtru la montarea unui filtru sport ?!
3m is offline   Reply With Quote
Old 09-02-12, 19:48   #2
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]
Default Re: filtru sport

probabil te referi la IAT, un senzor care analizeaza temperatura aerului tras in admisie. Da si tu o gaura undeva pe traseul aerului pana in debitmetru si monteaza-l acolo, eu asa am facut si merge ok. Daca il deconectezi definitiv risti sa-ti creasca consumul deoarece ECU va interpreta lipsa lui ca si cand afara sunt -40 de grade.
"Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you."
JustinCase is offline   Reply With Quote
Old 09-02-12, 21:31   #3
florineluspr

Stage 5

florineluspr's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
[BMW]

Eu nu cred ca ala poate trimite informatii la ECU, pentru ca in el vin decat 2 furtunase cu apa din motor care in momentul ce se incalzesc degaja caldura in aerul aspirat, altceva nu cred ca face acel termostat mai bine spus.Daca ar fi fost pentru ECU cel mai probabil ar fi avut si ceva fire trase totusi....cum transmite el informatiile??prin apa??Cred ca senzorul de temperatura a aerului este cel aflat in admisie in partea de jos iar la m50 se infileteaza undeva sub admisie, si nu este la vedere.
Revenit la problema eu am anulat acel sensor din cutia filtrului de aer defapt nu i-am mai pus furtunasele de apa pana in el, si recircula decat in clapeta!Nu cred sa imi cauzeze asta prea mult!Tare curios sunt totusi ce rol are acest senzor si in caz contrar il montez si eu imediat la loc!Nu sariti pe mine aiurea!Astept si eu ceva pereri!Numai bine!
florineluspr is offline   Reply With Quote
Old 09-02-12, 22:59   #4
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]

3m nu a dat detalii despre ce motor este vorba asa ca am presupus ca se refera la IAT. De exemplu M44 are IAT-ul in carcasa filtrului de aer. M50 intradevar are IAT-ul in admisie.
Poate vine totusi cu precizari sa stim si noi despre ce motor vorbeste
Old 09-02-12, 23:13   #5
florineluspr

Stage 5

florineluspr's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
[BMW]

eu cred ca este vorba de M50, dar in fine ce rol are termostatul ala din filtru? face un fel de preincalzire la aer?
Old 10-02-12, 00:15   #6
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]

Da, aparent 3M are un M50B20 deci nu este vorba de senzorul IAT cum am presupus eu
Old 10-02-12, 00:36   #7
3m

Stage 5

despre m50b20 este vorba ...
Old 10-02-12, 20:58   #8
florineluspr

Stage 5

florineluspr's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
[BMW]

Da Justin... dar nu este ala iat-ul... senzorul IAT este in admisie.... in galerie mai exact undeva sub clapeta de acceleratie in partea dreapta.El spune de termostatul ala care intrebam si eu de se afla in cutia filtrului de aer si vine in el 2 furtunase cu apa ATAT! Eu am anulat acel termostat!
Old 11-02-12, 00:18   #9
3m

Stage 5

cum anume l-ai anulat ? ce ai facut cu acele furtunase ?
Old 11-02-12, 20:37   #10
florineluspr

Stage 5

florineluspr's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
[BMW]

poi iti pleaca pe pe chiuloasa un furtunas care duce direct in acel termostat, iar din el pleaca altul in clapeta de acceleratie.tu iei furtunasul care pleaca de pe chiuloasa si il pui direct in clapeta. iti ramane apoi un furtunas si acel termostat...E simplu!
- Copyright 2024 4Tuning -