Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 13-08-11, 15:29   #1
FLO_GSU

Stage 5

Default Problema 523i E60!!! HELP!!!

Am si eu un bmw E60 523i, motor 2500cmc 170cp....Problema pe care o am e urmatoarea: am impresia ca imi consuma ulei...Masina e din 2005 am luat-o din Germania de la reprezentantza, am avut garantie la ea 1 an, nu am avut probleme cu ea niciodata. Cei drept fac si putini kilometri insa nu inteleg de ce consuma ulei...nici macar nu stiu daca e normal...
Consuma in jur de 1 litru la 2-3000km ceea ce mi se pare mult, in regim de mers aproape normal...
Ulei nu a primit decat orginial 5W-30....ma gandesc ca am ajuns la cei 120 000km si poate ar trebuii un alt ulei...poate o fi si asta...
Daca stie cineva daca e normal sa consume asa ulei si daca nu, ce probleme ar fii?...mi s-a spus ca ar fi motorul fiert si ca s-ar fi dus segmentii...lucru care nu il cred...daca a mai patit cineva asa ceva si daca e ok sa consume atat?!!!
Si iara o curiozitate...un consum real daca imi poate spune cineva...mie imi ia un 7,5-8 afara si un 11-12-13 in oras...daca e ok consumu asta...
Astept un raspuns!! Multumesc!!!
FLO_GSU is offline   Reply With Quote
Old 13-08-11, 17:58   #2
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]
Default Re: Problema 523i E60!!! HELP!!!

Consuma mult ulei dar fara nici o ironie nu consider un lucru neaparat rau. Verifica-i compresia. Ideal ar fi sa fie pe la 14 cu diferente cat mai mici intre pistoane... Sub 12 inseamna ca are segmentii cam dusi iar peste 14 inseamna ca ajunge ulei in camera de explozie . Diferenta intre pistoane ar trebui sa fie maxim 1. ( Uleiul micsorand camera de explozie prin prezenta sa rezultand o compresie fals marita. Diferenta de compresie este foarte mare prin prezenta uleiului chiar si in cantitate relativ mica. Adica ulei cam cat o lingurita poate sa iti dea o compresie diferita cu 0,5- 1 ). Compresia se masoara cand motorul este rece. Daca motorul este cald risti sa rupi bujiile care sunt dilatate de la caldura si se desfac mult mai greu. Sunt diferente la masuratoare daca motorul este rece sau cald.Un consum normal de ulei este cam de 100 de grame la mia de km... La BMW nu stiu exact cat spune producatorul dar stiu ca la Porsche producatorul spune ca mananca 100 de grame la 900 de km...
Ca o consolare afla ca un motor ce manaca ulei trage mai bine decat unul ce nu consuma. Si a mea consuma ulei dar are compresia buna. Imi curge pe la garnitura de la distributie cam 1 litru la mia de Km dar vad partea buna a lucrurilor... Completand mereu am un ulei mai curat...

Last edited by the_rifle; 13-08-11 at 18:03.
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 14-08-11, 14:54   #3
FLO_GSU

Stage 5

Quote:
Originally Posted by the_rifle View Post
Consuma mult ulei dar fara nici o ironie nu consider un lucru neaparat rau. Verifica-i compresia. Ideal ar fi sa fie pe la 14 cu diferente cat mai mici intre pistoane... Sub 12 inseamna ca are segmentii cam dusi iar peste 14 inseamna ca ajunge ulei in camera de explozie . Diferenta intre pistoane ar trebui sa fie maxim 1. ( Uleiul micsorand camera de explozie prin prezenta sa rezultand o compresie fals marita. Diferenta de compresie este foarte mare prin prezenta uleiului chiar si in cantitate relativ mica. Adica ulei cam cat o lingurita poate sa iti dea o compresie diferita cu 0,5- 1 ). Compresia se masoara cand motorul este rece. Daca motorul este cald risti sa rupi bujiile care sunt dilatate de la caldura si se desfac mult mai greu. Sunt diferente la masuratoare daca motorul este rece sau cald.Un consum normal de ulei este cam de 100 de grame la mia de km... La BMW nu stiu exact cat spune producatorul dar stiu ca la Porsche producatorul spune ca mananca 100 de grame la 900 de km...
Ca o consolare afla ca un motor ce manaca ulei trage mai bine decat unul ce nu consuma. Si a mea consuma ulei dar are compresia buna. Imi curge pe la garnitura de la distributie cam 1 litru la mia de Km dar vad partea buna a lucrurilor... Completand mereu am un ulei mai curat...

Ms mult pt sfaturi si pt ajutor! O sa ma duc sa verific compresia si tot ce trebuie! Bafta!
Old 23-08-11, 22:06   #4
FLO_GSU

Stage 5

Stie cineva daca bag un tratament la motor pt ulei e bun? ce imi recomandati? MS!
Old 25-08-11, 22:39   #5
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

E foarte disputat subiectul... Unii zic ca da altii ca nu....Eu i-am pus unui motor tratament dar nu as mai pune a doua oara...
In caz ca te hotarasti sa-i pui OBLIGATOIU sa-i dai 100 de km de mers CHIAR CAND IL PUI (Minim 100 de km) . NU A DOUA ZI NU ALTA DATA si de preferat dintr-o felie in afara orashului ca turatia sa fie constanta... Asta spune si producatorul. Dupa cum cred eu , ar trebui sa mergi in ture inalte adica peste 3000 de rotatii acea suta de km...
E stiut ca sub 2000 de rotatii uleiul nu prea e amestecat cum trebuie de aici ma gandesc ca ar trebui mers in ture inalte . (Eu as merge in 3500-4000).
Inca o chestie... Cred ca as amesteca uleiul cu duralube inainte sa-l pun im motor sau l-as pune cand motorul e deja cald.... Zici ca e marmelada in motor duralubele asta...

Altfel nu se omogenizeaza cu restul uleiului si se cam depune pe unde nu trebuie. Poti sa ai surpriza ca a doua zi chiar sa futi motorul pt ca se lipesc tachetii. Eu i-am pus duralube si am mai mers vreo 3 zile cu motorul. Pana la urma tot a trebuit sa schimb motorul. Cand am desfacut motorul am observat o mare mazga in baia de ulei si in tot motorul de la duralube...

Un prieten (JustinCase) a pus intr-un opel si a mers de atunci 4000 de KM . Spune ca a simtit o imbunatatire... Ca merge mai rotund etc... Si eu am constat ca motorul meu parca mergea mai uns dar nu mi-a placut mazga aia din motor cand l-am desfacut. Toate piesele erau patate de duralube...
Una peste alta eu nu as pune tratament decat intr-un motor ce nu m-ar interesa...In motorul meu nu as mai pune.

Decizia iti apartine

Last edited by the_rifle; 25-08-11 at 22:51.
the_rifle is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -