E foarte disputat subiectul... Unii zic ca da altii ca nu....Eu i-am pus unui motor tratament dar nu as mai pune a doua oara...
In caz ca te hotarasti sa-i pui OBLIGATOIU sa-i dai 100 de km de mers CHIAR CAND IL PUI (Minim 100 de km) . NU A DOUA ZI NU ALTA DATA si de preferat dintr-o felie in afara orashului ca turatia sa fie constanta... Asta spune si producatorul. Dupa cum cred eu , ar trebui sa mergi in ture inalte adica peste 3000 de rotatii acea suta de km...
E stiut ca sub 2000 de rotatii uleiul nu prea e amestecat cum trebuie de aici ma gandesc ca ar trebui mers in ture inalte . (Eu as merge in 3500-4000).
Inca o chestie... Cred ca as amesteca uleiul cu duralube inainte sa-l pun im motor sau l-as pune cand motorul e deja cald.... Zici ca e marmelada in motor duralubele asta...
Altfel nu se omogenizeaza cu restul uleiului si se cam depune pe unde nu trebuie. Poti sa ai surpriza ca a doua zi chiar sa futi motorul pt ca se lipesc tachetii. Eu i-am pus duralube si am mai mers vreo 3 zile cu motorul. Pana la urma tot a trebuit sa schimb motorul. Cand am desfacut motorul am observat o mare mazga in baia de ulei si in tot motorul de la duralube...
Un prieten (JustinCase) a pus intr-un opel si a mers de atunci 4000 de KM . Spune ca a simtit o imbunatatire... Ca merge mai rotund etc... Si eu am constat ca motorul meu parca mergea mai uns dar nu mi-a placut mazga aia din motor cand l-am desfacut. Toate piesele erau patate de duralube...
Una peste alta eu nu as pune tratament decat intr-un motor ce nu m-ar interesa...In motorul meu nu as mai pune.
Decizia iti apartine