Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 15-01-11, 04:17   #1
andreiuu

Stage 3

andreiuu's Avatar

Default problema oglinda heliomata !

salut . recent mi-am schimbat oglinda retrovizoare de pe al meu e36 din 93 , si mi-am pus una de pe un e36 `96 cu senzor heliomat. Precizez ca a mea era fara senzor . aceasta oglinda are 3 fire ...( o sa ma uit maine exact la culoarea fiecarui fir ) .... si ideea e ca nu stiu exact la ce trebuiesc legate acele 3 fire ca sa functioneze . dupa mintea mea de electronist necalificat =)) normal unul din fire e masa , unul e + permanent , si ultimul + pe contact .. acum D-zeu cu mila care o fii ordinea lor! ROG UN DOCTOR IN ELECTRONICA PE BMW SA IMI LUMINEZE CALEA . va multumesc anticipat

ex : BMW E21 , 316 , 90hp - 1982
BMW E36 , 318i , 116hp - 1993
BMW E36 , 320i , 150 hp - 1992
Ac : BMW E91 , 320d , 163hp - 2006
---------------------------------------------------
andreiuu is offline   Reply With Quote
Old 15-01-11, 18:11   #2
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Default Re: problema oglinda heliomata !

nu trebuie sa fi doctor in electronica... sunt mai multe variante:

1. se leaga la palfoniera. (daca ai pachetul de lumini, pe unul din spoturile pt citit - primesc curent doar cu contactul pus)
2. se leaga la motorasul de la trapa, daca ai acces la el (eu nu am ca am un plafon fara locas de acces pt motoras, insa majoritatea au acces. Asa o rezolvi usor, trapa primeste curent doar cu contactul pus.)
3. tragi doua fire de la blocul de lumini, in felul asta o legi pe pozitii sau lumini de drum (care te avantajeaza mai bine). Zic asta pt ca deobicei oglinda heliomata de ajuta in principal noaptea, impotriva taranilor care vin cu xenoane fara lupa, faza lunga, faruri reglate dupa ciori, etc. [aici ai de tras fire mai lungi, prin stalpul stang]
4. se poate pune chiar direct pe contact, la fel, cu fire mai lungi trase prin stalp).

Firele: un fir e masa si unul e +.
Al treilea fir este cel de anulare in marsarier. (adica sa o opreasca atunci cand bagi marsarierul). Aici e mai complicat de pus in practica.

Anyway, mai dai search pe google "e36 auto dimming mirror diy" si sigur gasesti mai multe detalii.
rdy4ever is offline   Reply With Quote
Old 15-01-11, 19:01   #3
andreiuu

Stage 3

andreiuu's Avatar

asta stiam si eu ... sa trag niste fire ... ideea e ca nu stii exact care cum sunt si nu as vrea sa o ard asa ca astept in continuare un doctor in electronica bmw ... CULORILE FIRELOR SUNT URMATOARELE : MOV cu dunga ALBA subtire , ALBASTRU cu o dunga VERDE deschis subtire , MARO cu dunga subtire PORTOCALIE ... deci ?? care cum le leg ?? rog doar cunoscatorii sa se dea cu parerea ca nu as vrea sa o ARD REPET ! MULTUMESC
Old 15-01-11, 19:42   #4
andreiuu

Stage 3

andreiuu's Avatar

Quote:
Originally Posted by rdy4ever View Post

Firele: un fir e masa si unul e +.
Al treilea fir este cel de anulare in marsarier. (adica sa o opreasca atunci cand bagi marsarierul). Aici e mai complicat de pus in practica.
ideea e ca firele asa sunt cum ai zis tu ca am cautat ff mult pe net dar ideea e ca nu stiu care cum sunt ... am inteles ca firul care se leaga ptr marsalier nu e obligatoriu sa il legi ... daca o alimentezi + si - cica merge ... dar dupacodul de culori bmw , cam care trebuie sa fie + si care - ???
NORMAL maro e masa ... dar care e + ?????
Old 16-01-11, 01:51   #5
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

poti sa o iei pe incercate fara problema, nu se arde nimic. daca nimeresti firul de anulare, pur si simplu nu va functiona. "+" de obicei e rosu. si da, merge fara al treilea fir, doar ca nu se va mai anula in marsarier. (nici nu stiu dc a fost conceputa sa se anuleze in marsarier). pt teste poti s-o conectezi direct la bricheta. (daca ai vreo mufa d'aia, imprumutata de la vreun aspirator sau vreo porcarie d'asta).
Old 16-01-11, 02:56   #6
andreiuu

Stage 3

andreiuu's Avatar

corect ... o sa incerc ... se anuleaza pe marsalier , ca in momentul in care dai cu spatele si il ai pe unu cu lumini in spate sa nu se intunece si sa nu mai vezi unde garezi
Old 16-01-11, 18:19   #7
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

eu nu folosesc niciodata oglinda retrovizoare la mersul in marsarier. metoda clasica, mana pe spatarul pasagerului si capul intors pe luneta, e cea mai sigura si comoda.
- Copyright 2024 4Tuning -