Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 08-03-10, 15:42   #1
DAF34

Stage 1

Default Fum Misterios...De unde e?

Salutare tuturor! De ceva vreme,ma confrunt cu o dilema enervanta,si tot nu am reusit sa primesc un raspuns clar,chear si de la un mecanic in domeniu(BMW).Sunt posesor al unui E36 320i vanos din 94 coupe.Problema este in felul urmator: Intr-o duminica am plecat cu prietenii la munte,la urcare nu am intampinat nici o problema,dar la coborare a inceput ''distractia''....Fum La Greu! CEATA! ok,era albastru....Zic motorul e gata,semeringurile adio,segmentii la fel.La mecanic totul a iesit ok super bine,testul de compresie a iesit f bun,si nici vorba de probleme la pistoane.Raspunsul dat:Uleiul a fost cauza(Mobil1 15w40xp) Doar atat,si mi sa spus sa stau linistit in privinta motorului.Intradevar totul a fost in regula pana cand,am urcat din nou munti,si dealuri,si povestea se repeta.Va Multumesc,astept sa pot primi un raspuns din partea voastra legat de aceasta problema.
DAF34 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-10, 20:32   #2
manu22

Stage 5

manu22's Avatar

Default Re: Fum Misterios...De unde e?

cine ti-a zis ca a fost de vina uleiul? si in ce sens a fost de vina? in masina mirosea intr-un fel anume cand ai obs fumul ?
manu22 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-10, 16:59   #3
DAF34

Stage 1

poate ca si mecanicul sa referit la ulei,crezand ca este sintetic,la inlocuit cu unul mineral si uite asa a zis ca problema este rezolvata.In interiorul masinii nu mirosea deloc a ulei ars,doar ca la fiecare depasire mai tare,vedem in oglinda retrovizoare perdeaua de fum albastru. Valvele sa fie cauza???
Old 19-03-10, 08:31   #4
clau56

Stage 4

masina consuma la fel sau consuma mai mult ca inainte?yeai uitat la nivelul de ulei este acelasi?compresia trebiue verificata de mai multe ori sa veizi deca e aceeasi.segmenti nu se duc dintrodata mai degraba se poate arde o supapa si iti baga benzina ep evacuare si arde in toba si de acolo este fumul
clau56 is offline   Reply With Quote
Old 21-03-10, 20:29   #5
DAF34

Stage 1

Consumul de ulei il verific constant,pot spune.Si se poate observa Clar ca este sub nivel,Nu mult.Cat despre compresie ce sa zic,o voi mai verifica inca o data,nu da semne de oboseala deloc.tind sa cred ca ar fi valvele de vina,sau sa fie poate si o supapa arsa pe undeva.
Old 21-03-10, 20:32   #6
clau56

Stage 4

supapele sint sigur dute si planeazati chiuloasa schimba semeringuri la supape si verifica supape arcuri toata chiuloasa
clau56 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -