Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply
 
Thread Tools
Old 21-12-09, 19:34   #1
rdy4ever

Stage 5
 
rdy4ever's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,287
Default !Aeroterma, not working - me, freezing:(

Sambata seara au fost -10 grade afara si ninsoare abundenta. Am facut prostia sa ies cu masina pana la McDonalds (mentionez ca foamea era mare). Stiam de mai multa vreme ca am probleme cu aeroterma. Aceasta se incapataneaza sa nu sufle aer spre parbriz, atunci cand butonul este pe pozitia dezaburire. Cand este pe pozitia "direct inainte" sufla numai aer rece (de altfel in acel loc nu pot sa inteleg de ce zona este marcata cu albastru - deci rece). Singurul fel in care masina se incalzeste este ceva intermediar intre direct inainte si dezaburire. Totusi in aceasta pozitie nu sufla aer cald prin fante, in schimb se incalzeste consola schimbatorului de viteze si actioneaza pe post de calorifer. Mentionez ca se incalzeste destul de greu, si anume numai atunci cand se incalzeste si motorul . De asemenea, aeroterma are "figuri", in sensul ca mi s-a intamplat sa moara pur si simplu iar apoi sa porneasca a doua zi sau cand avea ea chef (uneori trebuie sa umblu la butoane pt ca cam "mor treptele 1-3, a patra stiu ca este necontrolata si de accea merge.) Stiu ca aceste figuri sunt facute de rezistenta aerotermei (cel putin asa am citit pe net). Dar de ce nu functioneaza dezaburirea parbriz si de ce baga numai are rece prin fante, asta ma depaseste.
Sa revenim la poveste. La acele -10 grade am constatat ca mi-au inghetat toate geamurile pe dinauntru, inclusiv parbrizul. Luneta electrica nu mai facea fata ninsorii abundente si se acoperise si ea cu un strat de vreo 2 cm. Deci am ramas... chior! Singurul fel in care mai vedeam era rashetarea parbrizului pe dinauntru cu o racleta. Probabil ca va dati seama cat de rau e sa mergi pe ninsoare abundenta, zapada depusa in strat gros pe asfalt, sub ea gheata, tractiune spate si mai ales, pe orbecaite! De incalzit simteam ca baga ceva ( tot in consola ca prin fante intra numai aer rece), dar insignifiant.
So, need help. Vreau caldura. Vreau dezaburire parbriz. Vreau sa vad in fata atunci cand ma aventurez pe asa vreme potrivnica. Cer mult? sfaturi, va rog, eventual daca stiti vreun mecanic specializat in pisicute la preturi rezonabile.
rdy4ever is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -