Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 21-06-09, 11:31   #1
salecostel

Stage 2

Default E30,probleme ambriaj

Masina in cauza este un BMW E30 M20B27,care in urma modificarilor facute a urcat in putere de la 129 undeva pe la 175hp si 210Nm.Dupa ce pe masina sa montat instalatia de 2,5 24v si sa refacut soft-ul,ridicinduse si limitarea undeva pe la 7000,masina a primit un ambreiaj sport nou(garantat la 350hp si 340Nm)+o volanta usoara.Din momentul ala au inceput problemele mele cu ambriajul,problema care consta in faptul ca, i-mi crapa placa de presiune.....4 placi de presiune am rupt pina acuma,in aproape 2 luni.Cind spun ca imi crapa placa,ma refer la faptul ca se rup lamelele ale din otel care tine soarele prins de discul de fonta ce calca pe disc-ul de ambriaj. Dupa ce sa rupt prima placa am inceput sa fac tot felul de modificari la ambriaj ca sa imi dau seama ce anume se intimpla.La al doilea ambriaj,am pastrat volanta(usoara),discul sport si am schimbat placa de presiune,am pus-o pe cea stok a masinii.Combinatia asta m-a tinut c-am 900-1000km,si a cedat surpriza.....tot placa.La al treilea ambriaj,dupa ce am mai vorbit cu unul cu altul.mi sa spus ca nu ar rezista din cauza volantei usoare,desi latii imi ziceau ca nu are nici-o treaba volanta.Totusi am hotarit sa schimb volanta si am pus-o pe cea a masinii,am comandat o placa noua stok si am pastrat discul sport.Am iesit intr-o seara cu baitii,si dupa ce m-am dat de vre-o 5 ori,surpriza sau NU,a cedat placa.Inainte de a monta al patrulea chit de ambriaj,m-am interesat din nou,ce naiba ar putea fi?Aproape toti cu care am votbit de data asta au zis ca nu e din cauza la volanta,chestie probata si de mine,prin schimbarea volantei la cel de al treilea ambriaj,cind a rupt din nou placa.Mi sa mai zis ca ar putea fi din cauza la cilindrul de ambriaj,sa nu fie indoita tija care apasa pe furca din cutie si sa imi incline placa,putin probabil zic eu....dar ne mai stiind ce sa fac,pt.al patrulea ambriaj am hotarit sa fac urmatoarea combinatie:
-volanta usoara(sa dovedit la al treilea ambriaj ca nu volanta e problema)
-placa de presiune stok(a patra)
-disc stok
-un nou cilindru de ambreiaj
Vinerea ce tocmai a trecut ies pe strada cu noua comfiguratie.Dupa circa 50km si vre-o 3-4 cerculete,apar primele simtome de cedare a ambriajului....a inceput sa intre greu in viteza,asa ca nu am mai fortat,ca sincer va spun m-am saturat sa ma duc cu masina la sufa acasa.Dupa 4 ambriaje schimbate si multi bani cheltuiti,multa munca,dar si mai multa frustrare si semne de intrebare,am hotarit sa trag masina pe dreapta,desi aveam multe planuri cu ea....asta pina am sa reusesc sa imi dau seama ce se intimpla,desi al cincilea ambreiaj(sport)a fost comandat si ar trebui sa vina la sfirsitul saptaminii ce vine.Sper ca pina atunci cu ajutorul vostru sa imi dau seama ce se intimpla.Sper ca,daca cineva a mai patit asa ceva, sa imi dea si mie un sfat,sau chiar daca nu a patit, stiu ca sunt foarte multi pe acest forum care se pricep la BMW,si ii rog pe aceasta cale,daca au vre-o ideie sau un sfat sa im zica si mie,finca in garaj ma steapta o masina care e disperata sa iasa pe strazi....acolo unde este locul unui ursulet.Sper ca nu v-am plictist prea tare scriind atita,dar am incercat sa va fac sa intelegeti c-am despre ce este vorba.Va multumesc anticipat si va doresc o zi minunata.
salecostel is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -